Holtitonta kasvua

Viikonloppuna tuli hortoiltua! Heheeeei! Niin trendikästä. Makasin terassilla, joka on aivan maan tasalla ja aloin katsoa, että mitä ihmettä tuolta heinän seasta törröttelee. Koko pihamaa oli AIVAN TÄYNNÄ voikukan nuppuja. Jätin löysäilyn siihen paikkaan, nappasin sakset, korin ja hatun ja ryhdyin puuhaan. (Hattu kuuluu ehdottomasti hortoiluun – tyyli ennen kaikkea, sitä paitsi kyseessä ei ole mikä tahansa hattu, vaan uusi Balmuirin sininen panamahattu!)

IMG_8495

ei tarvinnut kovin pitkälle lähteä hortoilemaan

IMG_8498

Meidän saksissa on rusetti, kun ne ei muutoin ikinä löydy. Häviävät massaan, mutta rusetti loistaa pitkälle

IMG_8482

Kun minä hortoilin pihalla, niin Jari vaihtoi takarengasta moottoripyörään. Side by side, mutta aika erilaiset puuhat

IMG_8512 IMG_8514

vuohenputkea ja piparminttua. Minttu on ihanaa salaateissa

IMG_8502 IMG_8506

vuohenputki ja pihatähtimö, jota en löytänyt tarpeeksi, mutta maistoin muutaman hyviä olivat

IMG_8520

vuohenputea, piparminttua, orvokkeja ja salaatia

IMG_8522

keitettyjä voikukannuppuja ja voisulaa

Keräsin puolilitraa nuppuja ja saman verran vuohenputken lehtiä. Pihalla kasvaa myös piparminttua ja orvokkeja. Kaikki mukaan vaan. Naps naps naps! Sitten ruuan valmistukseen.

Paistoin kanan rintafileitä brokkolin kanssa, keitin punaista kvinoaa ja tein salaatin erilaisista lehdistä niin että puolet oli vuohenputken lehtiä ja puolet muuta. Syötävinä koristeina orvokkeja ja makuna piparmintunlehtiä. Kevyesti öljyä, sormisuolaa ja mustapippuria. Ihan älyttömän hyvää.

Vuohenputki siis yllätti täysin, se on tosiaankin erittäin hyvää. Suosittelen lämpimästi ja sitä mokomaahan kasvaa kaikkialla.

Voikukan nuput keitin miedossa suolavedessä ja tarjosin pienen voinokareen kanssa. Ja voin sanoa, että kun ne olivat lautasellani vähän jännitti maistaa…. Mieheni istui vastapäätä ja pisti nuput siekailematta suuhunsa. No eipä mitään, perässä mentiin ja MUMS! Hyviä olivat, kuin parsaa. Ihan totta. Nokkosia olen syönyt aina, mutta nyt koko piha on kasvimaatani! Kolminkertainen hyöty: rahaa säästyy, rikkaruohot vähenevät ja pöydässä on herkkua!

Seuraavalla kerralla paistan voikukan nuput öljyssä rapeiksi ja alan myös kehitellä voikukukannuppupiirasta. Tai ehkä frittatta?

Hanna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *