Huonosti käyttäytyvä nainen

Kun Maria Veitola kävi yökylässä Ristomatti Ratian luona lööpit kertoivat jo etukäteen, että paikalle porhaltava Anu Saagim haluaa, että Maria lähtee muualle nukkumaan yönsä.

Mehän olemme jo täällä pikkuisessa Suomessa tottuneet Anu Saagimin huuteluihin. Aina tulee Suomi-neidolle turpaan etelän eksoottiselta hedelmältä Anulta, joka puki itsensä vain rusettinauhaan, kun viimein aikoinaan suostui Ristomatille.

Voi minkä teit Maria, kun täkkiin kääriydyit ja muutenkin olit rumissa vaatteissa – Anun mielestä, joka sentään ymmärsi pörhistellä punaisessa pitkäkarvaisessa turkissaan pitkin Korkeavuorenkatua kainalossaan tyylikäs sisustuselementti – strasseilla päällystetty pantteri.

Mua on aina naurattanut Saagimin jutut. Olen ajatellut, että hänen päämääränsä on saada huomiota lehdistössä ja että hän provosoi huvikseen ihmisiä. Kaikista kansoista löytää samanlaisia pointteja jos haluaa niitä etsiä ja julki tuoda. Koko suun soittohan on ollut pelkää höpinää, eikä edes kerro mitään Virolaisista naisista, ainoastaan puhujasta itsestään. Nyt istuin TV:n eteen katsomaan mitä tapahtuu kiinnostuneena ja odotin samaa perusläppää, mitä hän aina on heittänyt. Ajattelin myös, että ohjelmaa haluttiin mainostaa ja siksi heitettiin kehiin sensaatiomaisia paljastuksia jo etukäteen.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Anu Saagim käyttäytyi aidon epämiellyttävästi. Aluksi hetken nauratti, mutta pian tuijotin ohjelmaa silmät suurina. Ei voi olla totta!

Sen sijaan Maria Veitola jaksoi olla provosoitumatta ja ihmetteli vilpittömästi Sagimin käytöstä ja myös paljasti että oli hämillään, ei oikein tiennyt kuinka olla tilanteessa.

Lopputuloksena oli, että Saagim munasi itsensä täydellisesti, ilman että Marian täytyi tehdä yhtään mitään muuta kuin käyttäytyä kohteliaasti. Se oli nautinnollista. Herkkua suorastaan. Juuri tuota äitini koetti aina opettaa minulle. Älä mene samalle tasolle törpön kanssa. Se muuten ei ole aina helppoa. Monesti yritys kaatuu hampaiden kiristelyyn ja vähintään pikkuisiin piikkeihin.

Saagimin käytöstä on puitu somessa paljon ohjelman jälkeen. Suurin osa on tuntuu olevan pöyristyneitä.

Saagimia myös puolustetaan, sanotaan että hän oli sarkastinen ja yritti olla hauska.

Koko yllä oleva kirjoitus on pohjustus seuraavalle: Inhoan negatiivista huumoria. En pidä sitä hauskana. En osaa suhtautua siihen. Pahoitan mieleni. Menen vittuilusta ihan pihalle, enkä oikeastaan arvosta niitä, jotka osaavat maksaa siinä lajissa potut pottuina. Koko genre on minusta ällöttävä. Ymmärrän piruilun, harrastan sitä itsekin ja joskus olen joutunut miettimään meninkö liian pitkälle ja pyytämään anteeksi. Aina ei osu ihan maaliin, joskus sitä kompuroi. Mutta huono käytös on vain huonoa käytöstä. Sitä ei voi selittää pois esimerkiksi ammatilla. Hän on taitelija. Eikä sillä että hän haluaa huomiota. Eikä silläkään, että oli ankea lapsuus tai ei ollut vanhemmat kotona opettamassa. Ei millään, se on vain huonoa käytöstä.

 

Leppoisaa viikonloppua

Hanna

Kommentit (90)
 1. Olen aivan samoilla linjoilla kuin mitä kirjoitat. Piikikkäät heitot ovat erittäin huonoa huumoria. ”Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli.” Kyllä tyhmyys paljastuu usein juuri noin kuin ohjelmassa, että asettaa itse itsensä toisten yläpuolelle. Kauneuttakin on monenlaista, ei kaikkien naisien tarvitse olla samasta muotista valettuja.

  1. Samaa mieltä kanssasi Kerttu! Juuri näin nimenomaan!
   Hanna

 2. Minun mielestäni Anu Saagim on epävarma itsestään ja viehätysvoimastaan. Ehkä hänet on petetty sekä ystävän että rakastajan taholta joskus pahasti, karvaasti sanoisinko.
  Maria Veitola käyttäytyi ihastuttavan tyynesti tilanteissa ja piti pokkansa. Tuollaisiin kiukuttelijoihin kuin Anu Saagim pitääkin suhtautua kuin lapseen. Lempeän tyynesti ohittamalla.
  Hyvä itsetunto tekee naisesta kauniin eikä hyvällä itsetunnolla varustetun naisen tarvitse arvostella toisten valintoja. Oli kyse sitten ulkonäöstä tai elämäntavasta.

  1. sivistymätön moukka eikä muuta

   1. Juuri näin! Sivistymätön virolaismuija 😉

  2. Samaa mieltä Johanna – enpä tiedä olisinko pystynyt käyttäytymään tyynesti!
   Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *