Joulukuun tositelevisio-ohjelmassa etsitään linnan kuningatarta

Puolesta ja vastaan. Tasavallan arvokkaimman juhlan vieraat kiinnostavat vuodesta toiseen. Ooops – eipä kiinnostakaan. Heidän asunsa ja ulkonäkönsä kiinnostavat. Tasavallan arvokkaimman juhlan kuningatarta etsitään jälleen. Kuka oli kaunein NAINEN. Kenellä NAISVIERAALLA oli illan kaunein puku. Linnanjuhlat – tositelevisiolähetys suorana presidentinlinnasta

Tämähän jakaa ihmiset ja mielipiteet. Siis se, onko tämä keskustelu ulkonäöstä ja asuista ok vai ei ole. Minä en voi sitä sietää enkä voi käsittää, että jopa YLE päätyy tekemään juhlan näkyvimmäksi pointikseen naisten asut. Onhan se nyt kornia. Pukukilpailu. Kuningatarkisa. Kauneuskilpailu. Tosi TV:tä tosiaan Juhlavieraat ovatkin kilpailussa! Onko naisilla aivoja ollenkaan, onko merkistystä sillä keitä he ovat?  Ja koska asut vuodesta toiseen nostetaan tärkeimmiksi pointeiksi mediassa, huomionhakuiset vieraat alkavat pukeutua mahdollisimman huomiota herättävästi. Kun kutsussa on selvä pukukoodi ja kutsujana tasavallan presidentti, päättää osa vieraista olla pukeutumatta koodin mukaisesti, koska ”haluan olla oma itseni” –siitäkö se on kiinni? Että tekee mitä huvittaa, hyvät käytöstavat eivät kiinnosta. Ei kiinnosta, että tasavallan presidentti on toivonut tietynlaista pukeutumista. Vain minä itse olen kiinnostava ja saapastelen juhlaan, kuten sattuu huvittamaan. Luulisi, että oma itse on siellä vaatteen sisällä, sydämessä.

Kun koodi on frakki tai tumma puku, laitan nyt kuitenkin smokin. Mitä sitten, että se kuuluu ihan toisenlaiseen juhlaan. Laitan myös tennarit jalkaan. Koska mä voin.

Suurta kansanhupia ja median mehukasta antia on naisten pukujen, heidän ryhtinsä, kampauksensa, meikkinsä ja aivan kaiken arvostelu. Kun juhlavieraat saapuvat kättelemään ja selostajat ovat upeasti valmistautuneet kertomaan keitä vieraat ovat ja mitä he ovat saavuttaneet, joutuu muotiguru tuikkaamaan suunnittelijoiden nimet kiireessä selostuksen väliin. Ymmärrän, että se tuo julkisuutta designereille, mutta en ymmärrä, että se julkisuus voi olla mahdollista YLE:n TV-lähetyksessä. Heidän juontajansa eivät saa esiintyä missään tilaisuuksissa, joissa mainostetaan mitään. Mutta on ihan ok kertoa kaikki faktat asuista tässä juhlassa. Naurettavaa.

Ja hei – enimmäkseen juuri naisten asut ja ulkonäkö ovat repostelun kohteena kaikkialla. Sekä TV:ssä, lehdissä että somessa. Kaikkea saa retostella. Jälleen ollaan sitä mieltä, etteivät paksut tai löysät käsivarret saa näkyä. Hyvä Luoja! Ne on peitettävä pitkiin hihoihin! Ja ai kamala, että osaakin olla kaunis puku, mutta tuo ryhti. Hirveä puku. Kampaus on ruma eikä ole meikkiä! Liikaa meikkiä! Kuitenkin on todennäköistä, että jokainen juhlija, menee sinne parhaimpiinsa sonnustautuneena ja on jostain syystä ansainnut kutsun. Ei sitä ihan joka pirkko postilaatikostaan löydä.

TV selostajan vihjailevat huomautukset erinäisistä asuista ja niiden kauneudesta tai sopivuudesta kantajalleen on mielestäni äärettömän mautonta käytöstä. Antaisitte olla. Antaisitte ihmisten mennä sinne juhlaan ja juhlia, olla yhden illan onnellisia ilman iänikuista naisten ulkonäön arvostelua. Makukysymykset ovat makuasioita ja jokaisella on oikeus omaan valintaan, kunhan se on kutsujan esittämän koodin mukainen. Niin, se on todellakin hänen oikeutensa, määrätä millaisessa asussa juhlaan tullaan eli millaisesta juhlasta on kyse.

Jokainen nainen saa olla hihattomassa asussa. Jokainen nainen saa pukea prinsessamekon ylleen. Jokaisen soisi saada nauttia juhlasta ilman, että asu on tärkein asia. Minua ainakin kiinnostaisi tietää syitä miksi joku on juhlassa, mitä hyvää hän haluaisi nostaa esiin Suomenmaasta ja suomalaisista. Ja siis eikö naisissa todellakaan kiinnosta mikään muu kuin heidän ulkonäkönsä?

Muuten, pidin kovin Anna Puun asusta. Hänen pukutiimiinsä kuului neljä henkilöä, hänen ”puunaustiimiinsä” kuului kaksi henkilöä. Eli kaunis lopputulos työllisti kuusi ihmistä.

 

H.

 

Kommentit (13)
 1. Helpottiko?
  Ihan muistelisin että työsi on jotakuinkin 100-prosenttisesti pelkästään ulkoisiin, esteettisiin seikkoihin kiinnittynyttä. Että semmonen ränttäys silti. 😂
  Ihan en ymmärtänyt Yleläisten arvosteluakaan, happamia?
  Mitä mainostamiseen tulee, täällä on sitä laatua ainakin saanut olla sydämen kyllyydestä and then some. Eckerö line x 100. 🤣

  1. hannasumari
   8.12.2018, 06:30

   Hei Nimetön,
   Kiitos kommentistasi. Jos viittaat Suomen kaunein koti -ohjelmaan tässä: ”työsi on jotakuinkin 100-prosenttisesti pelkästään ulkoisiin, esteettisiin seikkoihin kiinnittynyttä.” Niin osa ohjelman ideasta on jäänyt sinulta huomaamatta. Arvioinnin kohteena on mm. laatu, käytännöllisyys, käytettävyys, persoonallisuus. Lisäksi asukkaat ovat antaneet kotinsa ohjelmaan mukaan. Juhlapukujen kilpailuttamiseen juhlija alistetaan ilman omaa tahtoaan.
   Ja mitä mainostamiseen tulee, jokaisen kaupallisen yhteistyön alussa, ensimmäisellä rivillä lukee: Kaupallinen yhteistyö. Nostit määrää vain neljäsataa prosenttia.
   Ihmisten ulkonäön arvostelu tässä juhlassa ei mielestäni ole kaunis tapa. En myöskään erityisesti arvosta nimettömänä esiintymistä.
   Hanna Sumari

 2. Seurasin koko kättelyn ja juhlaa aika paljon muutenkin Ylellä, mutta en kyllä kuullut siellä moitittavan kenenkään ryhtiä tai asua. Sen sijaan iloitsin joka kerta kun kuulin mainittavan pukujen suunnittelijoiden tai tekijöiden nimiä. Niin kovin vähän täällä on tilaisuuksia joissa tuota ammattitaitoa esitellään.

  1. hannasumari
   8.12.2018, 06:35

   Hei Raija,
   Kiitos kommentistasi.
   ”Suurta kansanhupia ja median mehukasta antia” eli puhun myös siitä kuinka ihmiset somessa ja mediassa kommentoivat ja ruotivat juhlijoita.
   Ymmärrän myös tuon pointin suunnittelijoiden mainitsemisesta ja se onkin kiinnostavaa, mutta ei se hirveän tyylikkäästi siinä kättelyjonon kiireessä suju. Olisi kiinnostavamapaa tietää juhlijoista jotain muuta. Suunnittelijoiden nostaminen kuitenkin tekee juuri sen, että ulkoiset seikat nousevat suureen osaan.
   Hanna

  2. Komppaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *