Hanna Sumari
Hanna Sumari

Käyttämätön lääke ei auta

Ihan pieni juttu nyt vaan tässä pakko ilmoittaa. Ehkä tiedättekin sen jo, mutta kerron nyt kuitenkin.

Käyttämätön lääke ei auta

Joo ei tarvitse yhtään alkaa huomautella meikäläisen neroudesta tai sitä rataa ja alkaa esimerkiksi käännellä veistä toisen ihmisen haavassa. Nauraa saa, koska en kuule sitä ja nauran itsekin.

Kirjoitin viikko sitten, kuinka masennuksen oireet nostivat päätään ja vaelsin synkkyyksien aallokossa. Sen verran oli reippautta tallella, että aloin tehdä, kuten käsketty oli ja kaivoin kaapista vaihdevuosioireisiin määrätyn geelin ja aloin käyttää sitä. (Se on siis geelin muodossa olevaa hormonivalmistetta, jota sivellään kerran päivässä käsivarsiin)

Olo kohentui välittömästi ja parissa päivässä tunsin tyypin, joka minua peilistä katsoi. Hurrraaa!

No tunsin itseni myös idiootiksi, mutta ei se haittaa, nytpä tiedän.

Nyt siis iloinen mieli ja elämä ihan rock ’n’ roll. Erityisen nastaa on myös se, että kahtena yönä olen nukkunut kahdeksan ja puoli tuntia. Sitä ei todellakaan tapahdu ikinä. Nukun yleensä kuusi. Usein vähemmän.

Tuomaan markkinoilla oli hymy taas herkässä :)
Tuomaan markkinoilla oli hymy taas herkässä 🙂

Eli lääke auttaa, kun sen ottaa. Ottakaa lääkettä, jos sitä on määrätty.

Olen saanut näiden vaihdevuosikirjoitusten tiimoilta valtavasti palautetta kaikkien mahdollisten viestimien kautta. Tekstiviestejä, sähköposteja, yksityisviestejä, puheluita ja jopa pieniä postipaketteja, jotka ovat sisältäneet erilaisia luonnontuotteita, joilla on oireita helpottavia vaikutuksia. Viestien sisältö kertoo, että aiheesta puhutaan liian vähän avoimesti, tieto on sirpaleista, asia hävettää, naurattaa ja ahdistaa. Vertaistuki helpottaa ja ihan kuin pyykinpesussa, ihmisillä on paljon tietoa ja omakohtaisia kokemuksia siitä, mikä helpottaa oloa. Ja tragikoomisia juttuja – huumori helpottaa ja yhdistää.

Osassa viestejä on pelätty. Nuoret naiset ovat olleet kauhuissan siitä mikä heitä odottaa. Ei tarvitse olla, apua löytyy, mutta on hyvä tietää mistä on kyse, mikä auttaa ja tunnistaa koska vaihdevuodet alkavat, että voi alkaa toimia heti. On turhaa kärsiä.

Suuret sympatiani, ovat niiden naisten luona, jotka joutuvat sairauden, esimerkiksi rintasyövän, takia kärsimään ilman mitään hormonikorvaushoitoa koko paketin. Halaan teitä kaikkia, silitän ja toivon että huumori riittää ja että lähellä on ihania ihmisiä.

Kun kirjoitin edellisen kerran aiheesta ja masennuksesta, sain huomata, mikä valtava määrä ihania ihmisiä minun lähelläni on. Niin moni laittoi tsemppi viestejä, kysyi mikä on fiilis, soitti ja oli olemassa. Se yllätti – ihanasti! Mutta kaikki hyvin nyt. Ja jatkan aiheesta kirjoittamista edelleen.

Iloa viikkoon

Hanna

Kommentit (7)

  1. Maria

    Tyylisi kirjoittaa on positiivinen ja suora sekä realistinen:)

  2. Maija Vanhatapio

    Kiitos halauksesta! Kohdallani kuitenkin kuumat aallot vähenivät siedettäviksi rinnapoiston jälkeen. Tsemmppiä siskot!
    t. Maija

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *