Kiharat hiukset – luottotuotteet luonnonkiharille hiuksilleni

Haluan laittaa heti tähän alkuun, että kysymyksessä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan puhtaasti rakastan näitä tuotteita ja ne ovat ainoat, jotka toimivat mun hiuksissa 💚Jokaisella on omat suosikkinsa.

Kiharat hiukset – niinpä. Moni sanoo, että aah, sula on niin helppo tukka, kun se on luonnonkihara. Totta, mutta ei ihan totta. Jos hiukset olisivat todella kiharat, ne saattaisivat olla helpot. Mutta mun hiukset on semi-kiharat ja ne vaativat kaikenlaista ollakseen kauniisti kiharalla ja silti ne voi välillä olla aivan mahdottomat.

En edes tiennyt, että hiukseni ovat luonnonkiharat, ennen kuin legendaarinen Terttu Stenberg ne taikoi esiin. Koululaisena tukka vain periaatteessa roikku päässä. Se oli enimmäkseen aika pitkä. Sitten koitti paashi-kampausten aika, jolloin hiukset kuivattiin pyöreällä harjalla ja föönillä. Siinä kampauksessa taipuisuudesta oli hyötyä, mutta ei tasapitkiksi leikatut hiukset jaksaneet vielä kihartua. Sen jälkeen oli kaikenlaisia tyylejä mm. pitkät suorat mustat hiukset ja epämääräinen otsatukka. Tuolta ajalta ei ole hallussani ainuttakaan kuvaa, josta olen kylläkin vain iloinen. Ystävät tunnistivat minut äänestä. Sitten keksin leikata hiukset aivan lyhyiksi ja pitäydyin edelleen mustassa värissä. Sitten tapahtui äkkikäännös – mikä hiusten ollessa kahden sentin mittaiset ei ole ihan yksinkertainen juttu. Näin se kävi.

Pyöreä harja toisessa kädessä ja fööni toisessa – niin syntyi tämä kampaus. Luokkakuva joltain vuodelta, varmaan lukiosta.
Tämä kuva on Joka kodin asuntomarrkinat -ohjelman aikaan otettu. Vuosi lienee 1993 Musta paashi-kampaus.

 

Aika lyhyt. Ja aika musta.

Olin menossa kampaajalle ja mieheni sanoi kuin varkain ”älä leikkaa ihan lyhyiksi” Mikä oli aika koomista, koska hiukseni eivät itseasiassa voineet juuri lyhyemmät edes olla Ja siis lisäksi ne olivat pikimustat! Mutta ymmärsin yskän. Liian lyhyet hänen mielestään. Pyysin siis leikkaamaan ne pitkiksi, mutta sehän on mahdotonta. Piti odottaa muutamia kuukausia, että ne kasvoivat sen verran että niihin sai kiinnitettyä jatkot. Niin minulla sitten oli yhdessä yössä puolipitkät hiukset.

Tuli joulu ja lähdimme Floridaan Key Westiin kolmen viikon lomalle. Siellä ilma oli niin kostea, että hiukseni kihartuivat, mutta kas kas – jatkot olivatkin piikkisuorat. Näytin peikolta. Tai heinäsuovalta. Eihän siinä auttanut muu kuin kiskoa jatkot irti.

Kotiin palatessamme varasin heti ajan Terttu Stenbergiltä. Hän leikkasi ja teki taikoja. Kun olin valmis, olin kiharapää! Olin ymmälläni, mutta leikkaus ja käytetyt aineet saivat kiharat voimakkaasti esille.

Oikuttelevien kiharoiden lopullisen käsittelyn opin vuonna 2003 Sari Eskolalta. Hän neuvoi kädestä pitäen, kuinka hiukset kuivataan kiharalle ja suositteli myös tuotteet, joita kannattaisi käyttää. Ja siis, käytän samoja tuotteita edelleen! Eikä mitkään muut toimi minulla kuin ne. Kaikkea on pyydetty kokeilemaan. Suola- ja sokerisuihketta, vahaa, öljyä – ihan kaikkea. Nihkeästi suostun kokeilemaan, koska luottotuotteeni ovat loistavia – miksi vaihtaisin. Kokeilen kiltisti kuitenkin, mutta aina se on sama lopputulos – ei ne toimi. Sari eli Sarkka on edelleen myös kampaajani, joka osaa leikata hiukseni niin, että se kihartuu ja että saan tehtyä siitä sopivan huolimattoman nutturan.

Näiden kiharoiden olemassaoloon tarvitsen shampoon, hoitoaineen, kiharanmuodostajan, kosteussuihkeen, muotovaahdon ja lakan, niillä kiharat tulevat esiin ja myös pysyvät. Eli kuusi tuotetta.

Jompi kumpi shampoo, mutta aina sama hoitoaine.
Kosteuttava suihke, kiharanmuodostaja ja muotovaahto – siinä loppusilaus. ja sen jälkeen vielä hiusklakka ainakin kuvauspäivinä.

Pesen hiukset aina Paul Mitchell Awapuhi- tai kosteuttavalla shampoolla. Hoitoaine on saman sarjan kosteuttava hoitoaine. Sen jälkeen harjaan hiukset, kuivana niihin ei voi koskaan koskea kammalla tai harjalla ollenkaan, jos haluaa, että ne ovat kiharat. Sen jälkeen pöyhin hiukset irti päänahasta ja laitan niihin pienen määrän Twirl Around kiharanmuodostajaa, jonka olen ensin hieronut sormenpäihini. Sitten hiukan muotovaahtoa. Pursotan sitä kämmenelle ja huippukevyin käsin sipaisen sinne tänne hiuksia. Sen jälkeen tukka saa hetken kuivahtaa.

Kiharanmuodostajaa tarvitaan vain pikkuriikkisen. Jos sitä laittaa paljon, hiukset lässähtävät.

 

Sopiva määrä vaahtoa on maksimissaan kanamunan kokoinen pallero. Mieluummin vähemmän.
Taputtelen vaahdon hyvin kevyin käsin hiuksiin.
Kiharat hiukset
Hiljainen, viileä tai kylmä puhallus – ei mitään turboja tai kiharat oikenevat!

Seuraavaksi suihkin niihin Awapuhi moister mist – kosteuttavaa suihketta ja sitten kuivaan ne käyttämää diffuusoria hiustenkuivaajan päässä. Puhallus ei saa olla täysillä vaan mitä hiljaisempi puhallus ja kylmempi lämpötila, sitä parempi on lopputulos. Tuntemattomat kampaajat ja meikkaajat haluavat puristella kiharoitani, mutta se ei toimi ollenkaan. Niitä täytyy nostella! (Hyvänen aika sentään – mulla hiukset kuin ansarin kukat!) Kun olen puhaltanut ne kuiviksi – ne ovat kiharat. Mutta jos en suihki niihin lakkaa, niin kohta ne saattavat lässähtää.

Välillä tuotteita on vaikeaa löytää, kun kiharoita ei ole täällä niin paljon, mutta tavarataloista ja kotimaisista verkkokaupoista niitä löytyy yleensä aina.

Joskus hiukseni ovat parhaimmillaan samana päivänä, kun ne on pesty, joskus kolmantena. Joskus viikon päästä. Ne voivat hyvin olla pesemättä viikon, koska eivät rasvoitu ollenkaan. Mutta, jos on töitä, siis tellussa, eli kuvauksia, pesen ne joka päivä. Yleensä pidän hiukset kiinni omituisella omalla tavallani. Kiinnitän ne niskaan hengettömillä pinneillä, joita käytetään niin että ne työnnetään hiuksiin ja sitten niitä kierretään 360 astetta ja työnnetään jälleen. Pinnit ovat liian raskaita. Ja missä kuljenkin, hengettömiä varisee päästäni sinne tänne. Ei ole kauaakaan siitä, kun jouduin viemään autoni huoltoon, kun kuljettajan penkki ei liikkunut, kuten piti. Kallis lasku tuli., kun päästäni singonnut hengetön oli kiilautunut penkin kiskoon ja esti penkin liikkumisen.

Kiharat hiukset
Valmis! Vaikka en kyllä yleensä pidä hiuksiani auki. Nuttura on mun juttu!

Jokainen kampaaja ja monet maskeeraajat ehdottavat vaihtoehtoisia tuotteita hiuksilleni. Mutta njet. Eivät ne toimi! Ja sen tiedän, pulassa olen, jos näiden valmistus lopetetaan. Mutta tuskin siitä on huolta. John Paul Mitchell Systemsin perusti kaksi ystävystä 40 vuotta sitten. heidän tuotteitaan ei ole koskaan testattu eläinkokeilla ja heidän yrityskulttuuriinsa on alusta asti kuulunut vahvasti hyväntekeväisyys ja maapallon ja sen merien suojeleminen ja rakkaus maailmaa ja kaikkia sen ihmisiä kohtaan. Se tuntuu erityisen hyvältä. Voit lukea siitä enemmän täältä.

Hauskaa on se, että yhden sisaristani tytär laittoi minulle viestin ehkä vuosi sitten ja kysyi mitä hänen tulisi tehdä, kun yhtäkkiä nelikymppisenä hänen hiuksensa ovat alkaneet kihartua. Suosittelin samat tuotteet ja nämä neuvot. Toimivat erinomaisesti ja nyt kummityttöni on loistava kiharapää.

 

 

Hip hei ja hyvää tukkapäivää!

Hanna

P.S. Tältä hiukset näyttää kun ottaa moottoripyöräkypärän pois päästä….ja itse asiassa ne tältä usein myös kun herään…. 😀

Kommentit (20)
 1. Kiitos loistavista vinkeistä😊menee käyttöön 🙏

  1. hannasumari
   18.4.2019, 13:20

   Jess!

   Hanna

 2. Tämä ei välttämättä mitenkään nyt liity sinun mieheesi, mutta pisti (auh) silmään tuo, että mies ilmaisee, ettei hän välitä kovin lyhyistä hiuksista. Itselläni on ollut lyhyeksi kynitty pää jo vuosikymmeniä ja aina välillä törmään tähän samaan, että miehet eivät pidä lyhythiuksisista naisista. Aivan herttaisen se ja sama, mistä pitävät, ei ole heidän päätöksensä se!

  1. hannasumari
   18.4.2019, 13:19

   Ei mulle kyllä ole ihan sama mitä mun mies ajattelee mun hiuksista 🙂
   Must oli kivaa että hän sanoi niin. Ja tykkäilen näistä kiharoista kyllä enemmän kuin tuosta julmasta mustasta lyhyestä mallista.
   Hanna

   1. Meillä vanhoillapiioilla lienee eri asia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *