Hanna Sumari
Hanna Sumari

Kiinnostaako isorokko? Vai saisiko olla hinkuyskä?

Nuorin tyttäremme oli reilun kuukauden ikäinen, kun lähdimme kesämatkalle Maarianhaminaan. Reissu tehtiin Ruotsin laivalla ja mukana olivat myös vanhemmat tyttäret joista toinen oli kuusivuotias ja toinen kymmenen.

Laivamatka oli hauska. Vanehmmat tytöt pyörivät pallomeressä ja pienokainen oli vaunissa ja sylissä, syötiin hyvin ja nautittiin. Perillä oltiin viikko ja sitten samanlainen laivareissu takaisin kotiin.

Pienin tytär sai hirvittävän yskän. Menimme lääkärille, joka kaikeksi onneksi sattui olemaan ns. vanha konkari ja jostain syystä, mitä en enää muista, tuli epäilleeksi hinkuyskää. Tehtiin testit ja sitähän se oli. Jouduimme (pääsimme!) silloisen Auroran sairaalan eristysosastolle hyvään hoitoon ja pikkuinen babymme oli jatkuvan valvonnan alaisena. Kuoleman vaara oli olemassa.

Myös vanhemmat sisarukset sairastuivat hinkuyskään. He yskivät puoli vuotta, jouluun saakka, ennenkuin sairaus talttui kokonaan.

Tyttöjen sairastumiseen oli syynä silloin Ruotsissa vallinnut rokotevastaisuus. Oli suurta muotia olla rokotamatta lapsiaan. ”Rokotteista tuli sairaaksi ja niistä oli vaaraa” julistettiin. En tiedä mikä tilanne Ruotsissa on nyt mutta Hesarin uutisen mukaan Suomessa ja varsinkin Pietarsaaressa ollaan varsin rokotekielteisiä, eli vapaamatkustajia. Lapset eivät sairastu, koska muut rokottavat omansa. Ainakin niin kauan kunnes rokottamattomia on tarpeeksi. Sen jälkeen alkavat sairaudet, joista ollaan päästy, jälleen jyllätä. Ja voin ihan varmuudella sanoa, että hopeavettä nauttimalla eivät tuberkuloosit ja isorokot parane. Esimerkiksi sikotautiin sairastuminen aikusena on hirvittävä sairastaa ja  se voi aiheuttaa miehille lapsettomuutta. Sikotautiin liittyvä aivokalvotulehdus ja kivestulehdus ovat molemmat hävinneet rokotusten myötä.

Miten minun lapseni sitten saattoivat saada tartunnan? Koska pienin ei ollut vielä ehtinyt saada hinkuyskärokotetta, joka annettiin ainakin tuolloin 6kk:n iässä. En ymmärtänyt, kuinka hölmöä oli viedä häntä laivalle. Vanhemmat tyttäret olivat saaneet rokotteen, mutta sen voima riittää vain joitain vuosia ja se oli hiipunut. Vanhempana sairaus ei enää ole perusterveelle ihmiselle fataali.

Pieni vauva voi kuolla hinkuyskään. Sen sairastaminen on raskasta. Voin huonosti, kun luen juttuja, joissa joku, joka ei ole opiskellut lääketiedettä sen enempää kuin valelääkäri (ellei jopa vähemmän) kertoo, ettei lapsia kannata rokottaa. Kannattaapas! Keskimmäinen lapseni sai kaikki mahdolliset kuumeet ja kivut rokotuksista eikä se ilahduttanut. Ne menivät nopeasti ohi. Hinkuyskä kesti puoli vuotta kolmella lapsella ja yhdelle se olisi voinut olla kohtalokas.

En ihan oikeasti ymmärrä näitä salaliittoteorioita, joissa kaikenlaiset ajatukset lääketehtaiden suhmuroinnista jylläävät. Onko ihmisillä liikaa aikaa ja liian vähän ajanvietettä, jotta ehtivät niitä kehitellä? Ilman lääkkeitä ja lääkäreitä puolet minunkin suvustani olisi jo vainajia. Eläköön elämä ja terveys ja jippii koulutus, tiede ja tutkimus.

Kannattaa muistaa rokotukset myös aikuisena. Kun pissa on pöksyssä on myöhäistä vikistä. Parempi ehkäistä ennalta, kun siihen kerran on mahdollisuus.

Hanna

Kommentit (184)

 1. Terveet,rokottamattomat lapset

  Ettekö te tiedä, että hanna itse, ja lähes jokainen aikuinen on mahdollinen kantaja/tartuttaja ????
  Rokotteen suoja kestää pari vuotta. Siksi lapset saa vahvisteita. Eli kaikki aikuiset jotka ei ramppaa ottamassa rokotetta uudestaan uudestaan, voivat saada tartunnan.
  Eli te tietämättömät olette omasta mielestänne uhka kaikille. Omille vauvoille! Hah….
  Lääkärit, neuvolatädit, opettajat…kaikki ovat mahdollisia tartuttajia. Vai ootko kuullu et aikuinen käy rokotuttamasssa itseään tasasin väliajoin

  Thl itse kirjoittaa lastentautien olevan vaarattomia. Ainoastaan poikkeksia on. Pitääkö siis muutamam heikomman yksilön takia rokottaa kaikki? Rokotukset tuhoaa vastustuskykyä.
  Ihmisen oma immuniteetti syntyy ja toimii ilman myrkkyjä.

  Olet hanna tuhmä kun syytät muita. Tietoa löytyy kun hankkii.

 2. Timo Jokela

  Lapsen sairastuminen on kamala juttu enkä ota siihen kantaa.
  Siihen sitten otankin, kun sanotaan että älkää tuoko rokottamattomia lapsia yleisiin tiloihin ja vaikka neuvoloihin.Älkää tuoko immuunipuolustusta manipuloidun ihmisen kehossa kasvatettuja tehostettuja ei kuolleita taudinaiheuttajia jotka ovat todellisia kladiaattoreita mun lasten saavutettavaksi!
  Minä sanon puolestani, että älkää tuoko lapsianne joissa on kasvatettu mahdollisesti erittäin antibioottiresistenssiä kantaa moneen bakteerin aiheuttamaan sairauteen. Puhumattakaan virusperäisistä, vaikka possu tai lintuflunssa rokotteiden antigeenistä joiden muuntautumiskyky ja mitä muuta siihen liittyykään, on pelottavaa.
  Perustan väitteeni ositan Cochran-instituutin julkaisuille joihin toivon Hanna Sumarinkin tutustuvan. Ja miksei olekin tutustunut.
  Esim. kun julkaistaan mitä vaan asiaan sisältyvää matskua, on julkaisijoista jokaikinen lääketeollisuuden kouluttama.
  Tutkijoista löytyy eniten omalla kopalla operoivia, muut ovat enemmän tai vähemmän lobbyhanskalla lätkittyjä setelien törröttäessä fickassa.
  Entä Pandremix rokote, Glaxon työnnettyä THL-kassaan 6 milliä ”`tutkimusrahaa”` ja nyt sitten on narkopleksia potilaat heitteillä ilman Kelan sairausnumeroa. Siistiä meininkiä.
  En ole varsinaisesti rokotevastainen, mutta on erittäin outoa toimintaa medikalisoida näitä juttuja rokoteasteelle.
  Papillloomavirusrokote, bylsikää kiivaasti ja aina kun porisee, on minusta todella arvellutava ja sikäli sukua possu ja lintupiikille että osumatarkkus on meikäläisen luokkaa eli huono.
  On syytä kertoa teineille että sinänsä ok. villi seksuaalisuus saattaa tuoda konehuoneeseen muutakin riesaa kuin Papilloomaviruksia. PAPA-on kova juttu siltikin.
  Kaikilla löytyy aina tekosyy ja hyvä esimerkki kuten minultakin .
  Mun edesmennyt sotaveteraanivaari otti vähän alle 80v. iässä possuneulan kupeeseen. Ikiterve äijä, tervaskannon perimällä, ainoastaan keripukkendaali pudottanut dominot kuonosta sota-aikana ja ennenkin pula-aikana jo, meinasi oikeasti kuolla. Valtavia sätkyjä ja kramppeja kuumeen hipoessa 41 astetta. Vaikea löytää muuta syytä kuin possuneula.
  Liiallinen immuunipuolustuksen manipulaatio on huono juttu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.