Hanna Sumari
Hanna Sumari

Kuinka kannattaa suhtautua v****luun?

Olet siinä ja heität jonkun läpän, ihan tavallista meininkiä ja yhtäkkiä aivan puskan takaa joku alkaa kettuilla tosisaan. Ei huumorimielellä, vaan ihan tosissan.

Tilanne on vähän kummallinen. Ensimmäisenä tulee epäusko ja mietit kuulitko oikein? Ymmärsitkö oikein? Ja sitten onkin jo myöhäistä. Vatsassa on suuri tyhjiö ja päässä epäusko. Ottelu on yksi nolla. V****luun pitäisi osata vastata nopeasti viiltäen, että saisi toiselta jalat alta. Tai huumorilla, mutta yhtä nopeasti. Mutta mitä tehdä kun hölmistyy niin, että jää sanattomaksi ja sanoma on mennyt suoraan maaliin ja tulee paha mieli.

Yleensähän varsinainen ongelma ei ole vastaanottajalla vaan kettuilijalla, mutta riittääkö sen tajuaminen? ” No okei, tolla dorkalla on joku iso ongelma ja nyt loka lentää tänne – I don’t care” vai pitäisikö kysyä, mikä sun ongelma on?

Vee-puhetta voi myös aina selittää. ”Ei se varmaan tarkoittanut, susta vaan tuntuu siltä” Mutta se taas on jeesustelua. Kohde kyllä aina tunnistaa, kun häntä isketään, nokitaan tai purraan.

Senhän ymmärtää, jos käyttäytyy itse samalla tavalla tai harrastaa ikävää käytöstä ylipäätään. Mutta jos ei tiedä tehneensä mitään millä ansaita tämä vee-huomio, niin tilanne voi olla mykistävä ja aiheuttaa pitkää pohdintaa, että miksi? Se taas on rasittavaa ja vie turhaan energiaa, jonka voisi käyttää paremmin. Siksi pitäisi osata reagoida heti ja oikein.

Jos joku ajatteli, että täältä se vastaus otsikon kysymykseen nyt pulpahtaa, niin tuotan pettymyksen. En osaa vastata kysymykseen ollenkaan. Osaatko sinä? Kuinka tomit?

Hanna

Kommentit (6)

 1. Heidi

  Itse en käyttäydy huonosti muita kohtaan, enkä oikeastaan edes halua ymmärtää turhaan huonosti käyttäytyviä ilkiöitä. Jos itsellä menee huonosti, sitä ei tarvitse purkaa selittämättä kanssaihmisiin. Onneksi kuvaamiasi ikäviä tilanteita on tullut äärimmäisen harvoin vastaan. Kerran olen käyttänyt kommentia: ”Kerro toki enemmän itsestäsi.”

  • hannasumari

   Kerro toki enemmän itsestäsi on hiukan sama kuin tuo Heidin kommentin versio. Molemmat osuvat kyllä asian ytimeen.

 2. Tommi Setä

  Itse en ymmärrä näitä tyyppejä, jotka katsoo asiakseen v””’la muille. Päätin jo kauan sitten, etten tuhlaa aikaani negatiivisiin ihmisiin, vaan totean heille:Hyvää elämää ja hyvästi.

  • hannasumari

   Hei Tommi – sama täällä, good bye vaan. Elämä on liian lyhyt siihen että viettää aikaa moisten ihmisten seurassa.

 3. Heidi 2

  Ihan uskomattomia tuollaiset v…uilut. Tiedän just miltä tuntuu, kun jää sanattomaksi jonkun kommentista ja alkaa jo epäilemään omaa kuuloa ja ymmärrystä. Joku viisas on joskus antanut tällaisen kommentin vastaavassa tilanteessa: ”Now that you´ve reduced me to a level you can handle, may we talk as friends?”

  • hannasumari

   Heidi! Aivan loistavasti sanottu! En kestä! niin napakka! Mä alan hokea sitä niin usein kuin mahdollista päässäni, että sitten kun tulee se tilanne, niin täältä pesee! PARAS!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.