Kuka teillä siivoaa?

Ihme juttu toi siivoushomma!

Tunnustan syyllisyyteni. Elämässäni vallitsee mahdottoman yhtälön laki. Rakastan siistiä kotia, mutta minulla ei ole aikaa siivota. Mitä siis teen? Palkkaan jonkun tekemään työn puolestani ja nautin elämästäni siistissä kodissa.

Tässähän tämä lyhykäisyydessään on tämä asia, mutta tekee mieleni ruotia sitä hiukan lisää.

Aikanaan, kun lapset olivat pieniä tilanne oli aika toivoton. Omat työaikani yksityisyrittäjänä ja freelancerina olivat kaukana normaaleista työajoista. Viikot oli töitä ja viikonloppuisinkin oli usein töitä. Mieheni työajat ovat samaa sorttia. Kukaan ei ehtinyt siivota ja kun oli aikaa, sille oli taatusti parempaa käyttöä, kuin imurinputken puristaminen. Apua siis tarvittiin. En epäillyt hetkeäkään siivoojan palkkaamista. Mikä onni olikaan tulla siistiin kotiin kerran viikossa! Kun työt olivat välillä vähissä, luovuin monesta asiasta, että sain pidettyä meidän aarteemme ja koti pysyi kuosissa. Kun kerran löytää sopivan kotiavun, siitä ei kannata hevin luopua!

_MG_8158

Meillä on ollut mökki Lapissa. Ajomatkaan sinne meni koko päivä. Ja tietysti kotimatkaan meni toinen päivä. Kun tultiin mökille, se oli siivottava ja sama homma kun oli poislähdön aika. Ei järjen hiventäkään. Etsin pian paikkakunnalta ihanan naisen, joka kävi siivoamassa mökin ennen ja jälkeen, pesi lakanat ja pyyhkeet ja täytti ja tyhjensi jääkaapin. Meistä tuli hyvät ystävät ja mökki oli aina hyvässä hoidossa myös, kun olimme sieltä poissa. Enää ei ole Lapinmökkiä mutta vapaa-ajan paikka on olemassa. Siellä on myös naapurin rouva, joka hoitaa taloa.

IMG_7719

Olen kuunnellut perheiden stressiä ja kinaa siivoamisesta, sekä tuskaa alati seilaavista tavara- ja pyykkiröykkiöistä. Olen ehdottanut kotiavun hankkimista ja arvatkaa mitä? Kohdannut häpeää! –emmehän me voi sinne ketään pyytää, pitäisi siivota ensin! – mieheni ei anna minun palkata siivoojaa! Miksi? Koska kyllä ihmisen täytyy itse kotinsa siivota, hän ei halua meille ketään vierasta…. Kysymys ei siis suinkaan ole rahan puutteesta.

IMG_8088

Voi apua! Kuinka monta riitaa vältettäisiin, kuinka paljon hauskaa voitaisiin pitää, jos pieni kotiapu suvaittaisiin silloin tällöin? Ja eikö siivoojasta ole ihanaa tulla kotiin, jossa on jotain hommaa? Ja kun vihdoin pääsee sinne mökille, eikö voisi olla ihanaa vain heittäytyä laiturille? Varsinkin jos siellä ehtii olla kerrallaan vain viikonlopun? Toki ymmärrän, että mökin kuntoon laitto voi olla hauskaa puuhaa jos sitä tehdään yhdessä ja sovussa ja kaikki osallistuvat siihen. Mutta jos niin ole, kannattaa kyllä sijoittaa johonkuhun, joka hoitaa asian.

Sellaisia tässä mietin ja toivon, että varsinkin, jos perheen äidin niskaan kaatuu kotihommat, niin ainakaan isäntä ei vastustaisi kotiavun hankkimista. Ellei sitten ole itse innokas siivooja.

Siivotussa kodissa voi sitten vaikka tehdä yhdessä terveellistä ruokaa, ilma kiirettä ja nauttia elämästä.

Hanna

xox

Kommentit (2)
 1. Héléna @ Chez Héléna
  12.5.2015, 15:10

  Olen muuten törmännyt sellaiseenkin mieheen, joka ei tykännyt siivoojan ”jäljestä” ja pyysi vaimoaan hommiin. Puuh. Mutta siis – tämä tapahtui täällä meillä Ranskassa.

  1. hannasumari
   14.5.2015, 13:41

   Miten muuten Ranskassa käytetäänkö siellä paljon kotiapua? (Mies ei siis ainakaan siinä perheessä harrastanut siivousta!!!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *