Hanna Sumari
Hanna Sumari

Kun tapasin Saaran

15895969_692565824249850_7275992819423535414_oOlin tiistaina tilaisuudessa, jossa juhlistettiin Saara Aallon ja Raymond Weil Geneve -kellobrändin yhteistyösopimusta. (Saara on loistava valinta, koska paitsi että hänellä on mitä kaunein käytös, hänellä on erittäin kauniit kädet ja aina kauniit lakkaukset kynsissä. Kiinnitättekö te huomiota yksityiskohtiin?) Oli ihanaa mennä sinne, koska olen saanut Saaran esiintymisistä X-Factorissa niin hyvät fiilikset. Katsoin kaikki ohjelmat nenä kiinni ruudussa ja kyyneleet silmissä.

Häntä on syytetty karisman puutteesta ja ties mistä. Ei kiinnosta minua. Kun katson ja kuuntelen häntä, olen mykistynyt. Hän laulaa upeasti, hän laulaa oikein, hänen äänensä ei epäröi, hän ei varo, hän antaa tulla täysillä. Kun kuuntelen häntä, olen samalla niin onnellinen hänen puolestaan, koska hän elää unelmaansa. Tuntuu siltä, että itsekin saan siitä palan. Että lennän hänen vanavedessään ja saan onnenhippusia. Kuinka onnellinen hänen täytyykään olla! Hän on pitänyt kiinni unelmistaan ja tyylistään rohkeasti. Tehnyt valtavasti töitä unelmansa eteen. Nyt hän oli Lontoossa ja halusi glitteriä ja sai sitä myös. Eikä desimitalla vaan rekkakuormalla. Esiintymisasut, tanssijat ja koko setti oli joka kerran suuren luokan showta. Ja kaiken keskipisteenä oli tuo ihana pieni lintunen, joka pääsi kerta toisensa jälkeen eteenpäin hillittömän tuuletuksen ja ilon kiljahdusten myötä.

Seurasin välillä kommentointia mediassa silmät hämmästyksestä ymmyrkäisinä. Paljon hehkutusta mutta myös tsempin ja ylpeyden sijaan outo negatiivinen vire.

Eniten ihmettelin miksi kerta toisensa jälkeen media antoi lausuntoja siitä, kuinka varmasti hän seuraavalla kierroksella putoaa pelistä. Kristoffer Ignatius, joka kuuluu Saaran tiimiin, laski että mediaan juoksutettiin ainakin 13 asiantuntijaa kertomaan, mitkä ovat ne syyt, joiden takia hän ei pääse seuraavalla kierroksella enää jatkoon. Ja yhtä monta heistä oli väärässä.

Mikään median suosikki hän todellakaan ole aina ollut. Aikanaan UMK-kilpailussa, Saara ei saanut mediaraadilta ainuttakaan pistettä. Sen sijaan nimetön raadin jäsen haukkui esityksen ja laulun maanrakoon.

Ja miten Saara on suhtautunut tähän? Niin upeasti! Hän kertoo asiallisesti ja rohkeasti mielipiteensä ikävästä kritiikistä ja häijyistä kommenteista. Ja on koko ajan kohtelias ja positiivinen.

Katselin eilen, kuinka hän kohtasi fanejaan, median edustajia ja juhlan VIP-vieraita. Hän on rauhallinen, tasapainoinen, varma, iloinen ja kunnioittaa muita ihmisiä omalla käytöksellään todella kauniisti. Jokainen ihminen, jonka hän kohtasi, oli hänelle yhtä arvokas. Hän oli läsnä kaikille.

Tialisuudessa oli Michael Monroe, Saaran valmentaja VOice of Finladissa. Hän ylistää Saaraa loputtomasti ja on myös Suomenkaunein koti -ohjelman fani! Jesss!
Tilaisuudessa oli Michael Monroe, Saaran valmentaja Voice of Finladissa. Hän ylistää Saaraa loputtomasti ja on myös Suomen kaunein koti -ohjelman fani! Jesss!
Chandelier!
Chandelier!
Kaksi ihanaa Saara ja Aira
Kaksi ihanaa Saara ja Aira
Entinen oppilas ja opettaja
Entinen oppilas ja opettaja
Kristoffer Ignatius kuuluu Saaran tiimin ja pitää huolta mm. somesta
Kristoffer Ignatius kuuluu Saaran tiimin ja pitää huolta mm. somesta
Mini-fanit
Mini-fanit
... ja stara!
… ja stara!

X-Factoryssa näytettiin Saaraa myös kulissien takana, ei mitään diivan elkeitä tai esittämistä. Pidin siitä. Aitous ei ole jokapäiväistä.

Kun hän esitti eilisessä tilaisuudessa kaksi laulua näin herkän ammattilaisen, joka lauloi upeasti ja kosketti minua jälleen. Saarassa koskettaa paitsi laulu, myös tarina.

Kiitos Saara Aalto – olet upea. Onnea tulevaan!

Hanna

Kommentit (21)

 1. Olli Manninen

  Hieno kirjoitus Saarasta, joka on esiintyjänä ja ihmisenä juuri sitä, mitä kirjoitit, Hanna! X Factor UK:n seuraaminen viime vuonna oli kuin ihanin satu joka osoittautui niin todeksi. Lahjakkuudella voitetaan hurjimmatkin esteet. Saara on sellainen myönteinen esikuva, sinnikkyyden ja osaamisen perikuva, jossa on meille kaikille esimerkkiä. #Nofear2017 – uskokaamme unelmiimme ja toteuttakaamme ne Saaran tavoin

  • hanna sumari

   Saattaako tuon paremmin sanoa!?
   ”Kuin ihanin satu, joka osoittautui niin todeksi…..”
   #nofear2017
   <3

   Kiitos Olli!

   Hanna

 2. Teija Yeboah

  Kiitos Hanna! Todella ihana ja rehellinen kuvaus Saarasta: hän on ihana, aito, läsnäoleva jokaisessa hetkessä, moniosaaja, fiksu ja nimenomaan iloinen ja hyväsydäminen! Hän elää unelmaansa ja tulee saavuttamaan hyvin suurta! Onnea ja menestystä sekä voimia tiellensä!❤

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *