Mitä tekisin yksinäisinä päivinä?

Kaupallinen yhteistyö: Verman

Yksinäisyydestä on puhuttu paljon viimeaikoina. Sitä on paljon ja monenlaista. Minäkin olen usein yksinäinen. Yksinäisyyden tunne ja oman ajan tarpeeseen liittyvä yksinäisyys ovat eri asioita.

Teen töitä enimmäkseen yksin kotona. Täältä nojatuolitoimistostani sitten pörähdän kaikenlaisiin tilaisuuksiin, joko töihin tai vieraaksi. Lapset ovat muuttaneet pois kotoa ja voin siinä mielessä tulla ja mennä, kuten haluan. Arkena yksin olo sopii eikä tunnu kurjalta ollenkaan, mutta viikonloppuisin yksinäisyys tekee minut usein haikeaksi ja surulliseksi, mikä on tietysti tyhmää.

Mieheni harrastaa enduroa eli hän ajaa mahdollisimman ikävässä maastossa moottoripyörällä. Kesäisin hän kilpailee, talviaikaan kisoja ei ole, mutta harjoittelu jatkuu vuoden ympäri säästä riippumatta. Treenimaastoihin on matkaa, joten harrastus vie aikaa.

En oikein osaa kuvailla ja selittää mikä tässä on se ongelma. Ehkä se, että meillä on hyvin vähän aikaa vain olla kotona, tekemättä mitään. Hoitaa pihaa ja puuhata kaikenlaisia juttuja. Yksin ei huvita edes haravoida. Kaipaisin jotain yhteistä touhua. Mutta surkuttelu ei auta asiaa. Aloin miettiä mitä haluaisin aidosti tehdä niin paljon ettei se tuntuisi korvaavalta toiminnolta, vaan alkaisin odottaa hetkeä, jolloin voisin toteuttaa jotain ihanaa yksin. Saa nähdä toimiiko ideani pitkään ja mitä alkaa tapahtua, mutta ratkaisu oli lopulta aika yksinkertainen. Alan viettää viikonloppuja, joissa hoidan itseäni lempeillä tavoilla. Teen kaikkea sitä, mitä en koskaan ehdi tehdä rauhassa ja ajtuksella.

On tärkeää, että se mitä teen yksinäisyyden muuttamiseksi nautinnoksi on oikeasti ihanaa. Onni nousee sisältä. Sisältä tulee myös kauneus monella tavalla. Ystävällinen, avoin ja muita kunnioittava ihminen, joka ei ole katkera, on kaunis.

Ravinnolla on kauneuden hoidossa ja hyvin voinnissa minulle suuri merkitys. Mitä syön ja juon ja mitä taas en syö enkö juo ovat tärkeitä asioita. Syön paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia ja juon paljon vettä. Myös pehmeät rasvat joita saan kalasta, pähkinöistä ja avocadosta kuuluvat joka viikko ruokavaliooni. Alkoholia en käytä juuri lainkaan en myöskään tupakoi ja sokeria vältän. Vitamiinit ja kauneuden hoitoon tarkoitetut ravintolisät auttavat myös ihon heleyteen, kimmoisuuteen ja kosteutukseen.

Helein on apteekeissa myytävä kauneusravintolisä, joka sisältää mm. ceramideja, vitamiineja ja antioksidantteja ja se kosteuttaa ihoa sisältäpäin. Olen käyttänyt nyt Helein kapseleita kolmisen viikkoa ja minulla on tunne, että iho on kosteutunut, koska vartalon iho ei kutise, kuten se yleensä keskuslammitysaikaan tekee. Iho myös tuntuu pehmeältä ja sileältä.

Nyt yhdellä teistä lukijoista on mahdollisuus päästä kokeilemaan Helein Anti-Aging Premium kauneusravintolisää.  Arvon yhden pakkauksen Helein Anti-Aging Premium kapseleita lukijoiden kesken. Pakkaus sisältää 60 kapselia eli kahden kuukauden annoksen kauneusravintolisää. Palkinnon arvo on n. 40,00 €. Pääset arvontaan mukaan kirjoittamalla blogin kommenttikentään oman parhaaksi kokemasi luonnollisen kauneudenhoito rutiinisi. Kilpailuaikaa on 4.11.2016 saakka, jolloin julkaisen voittajan nimen blogissani.

dsc00397-1

Olen siis päättänyt ryhtyä hemmottelemaan itseäni viikonloppuisin. Toivon, että se karkottaa haikeuden yksinäisistä päivistä ja myös erottaa arjen ja viikonloput toisistaan. Minulla on huono tapa tehdä viikoloppuisinkin töitä, vaikka voisin hoitaa ne viikolla. Olen suunnitellut ohjelman josta luulen nauttivani ja hyötyväni.

Viikonloppujeni ohjelmaan kuuluu nyt:

Hidas, pitkä kävelylenkki metsässä ja rannoilla.

Tarvitsen happea, olen ulkoilmaihminen ja uskon raikkaan ilman hyvää tekevään vaikutukseen iholle, aivoille ja ajatuksille. Raikasta ilmaa ja kauniita näkymiä. Saatan halata puita jos kukaan ei näe. Puissa on voimaa. (Mieheni on kuin puu, rakastan halata häntä ja saan hänestä aina voimaa, turvaa ja lohtua. Pihamme tammet ovat samanlaisia ja toimivat hyvin mieheni korvikkeina siinä mielessä!) Lenkki saa olla pitkä mutta rauhallinen, koska arki on hektistä ja haluan että arki ja pyhä erottuvat toisistaan.

dsc00401

Venyttely

Minun pitäisi venytellä joka päivä. En tee sitä, mutta haluaisin. Arjessa vaan ei tunnu olevan sille aikaa. Nyt menen yläkertaan ja teen piiiitkiä hyviä venytyksiä ja kuuntelen musiikkia.

venyttely

Vartalon ihon kuivaharjaus

Pehmeällä harjalla tehtävä kuivaharjaus pyörivin liikkein alhaalta ylös, sydäntä kohti koko vartalolle. Tein sitä aikanaan nuorena ja selluliitti sai kyytiä nopeasti. En ole enää vuosiin ehtinyt kuivaharjata ihoa säännöllisesti. Se tekee varsinkin talvella iholle todella hyvää.

Vaahtokylpy ja hiusnaamio + kirja

tuoksukynttilän, sitruunaveden ja hyvän kirjan kanssa. Musiikki kuuluu asiaan myös. Kylpy rentouttaa ja lämmittää ja tietysti puhdistaa. Siihen ei ole koskaan arkena aikaa. Luonnonkiharat hiukseni tarvitset kosteutta varsinkin talvella, joten tämä on aivan mannaa!

dsc_0282

Lounas

Joko yksin tai ystävän kanssa. Lounaaseen sisällytän kalaa, avocadoa ja pähkinöitä eli teen lempisalaattini, jossa on kosolti hyviä rasvoja. Jälkiruoaksi mustaa kahvia (ja ehkä joskus tummaa suklaata)

Näillä lääkkeillä siis haikeutta vastaan!

Kiitos seurasta – muista osallistua kilpailuun!

Hanna

dsc_0276

 

 

 

Kommentit (37)
 1. Paras luonnollinen ihonhoitorutiini on ehdottomasti kunnon yöunet.Jos unet jää lyhyiksi niin peilistä katsoo joku väsynyt, kalpea ja ryppyinen outo naama tummineen silmäpusseineen. Päivän voi vielä pelastaa kunnon pitkä aamulenkki koirien kanssa. Varsinkin näin lokakuussa pieni usvasade herättää ja virkistää kasvot. Tämän jälkeen kun kasvoihin on saatu verenkierto elpymään ja harmaa väri muuttuu punakaksi niin kunnon kosteusvoide nassuun. Tällä on menty hyvin tuloksin.

  1. hannasumari
   1.11.2016, 08:43

   ❤️

 2. Hei Hanna!

  Arkisin ajoissa nukkumaan. Tässä kohta 56 iässä valvominen näkyy kasvoissa.Ja kun hikiaallot herättelevät pitkin yötä, on aikaisin nukkumaan meno siksikin tärkeää.

  T: Tarja

  1. hannasumari
   1.11.2016, 08:54

   ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *