Näkemiin kuivien silmien kiusa!

Kaupallinen yhteistyö: Piiloset

”I love your eyes, but I love my eyes more.

Because without mine, I can’t see yours”

Yhdessä vaiheessa aloin epäillä, että nukun silmät auki. Aamuisin, kun heräsin, silmiä kirveli ja ne olivat aivan kuivat. Meni aika pitkä tovi, ennen kuin sain räpyteltyä niin paljon, että kirvely loppui.

Silmät kuivuvat iän myötä, kuten kaikki limakalvot, mutta kuivuuteen vaikuttavat myös muut tekijät kuten lämmin ja kuiva sisäilma talvella ja toisaalta ilmastointi, joka on nykyään silmien riesana melkein kaikkialla sisätiloissa sekä autoissa, lentokoneissa ja laivoissa. Myös helteinen aurinko, tuuli ja pöly voivat kiusata silmiä.

Tietokoneen näytön tuijottaminen rasittaa ja kuivattaa silmiä.
Tietokoneen näytön tuijottaminen rasittaa ja kuivattaa silmiä.

IMG_8880

Silmäni kuivuvat myös tämän läppärin äärellä. Se on inhottavaa, koska kuivuus kirvelyn lisäksi sumentaa näköä ja kuivat silmät myös vuotavat helposti. Olen saanut avun silmien kuivumiseen BioDrop MD spraystä, joka sisältää sekä tyrniöljyä että hyaluronaania, mutta ilokseni ei sisällä lainkaan säilöntäaineita eikä alkoholia. Kotimainen BioDrop MD Spary on pakattu pieneen ja kätevään spraypulloon ja se suihkutetaan yhdellä painalluksella suljetulle silmälle 25 cm:n päästä silmästä. Temppu on helppo, sen oppii kerralla. Etu on myös ettei käytössä tarvitse olla peiliä. Pullon mäntä painetaan ensin puoleen väliin ja sitten pohjaan. Suihke leviää luomelle ja silmän ympärille ja sitä kautta silmän pinnalle, eikä se sotke meikkiä, mikä on iloinen ihme. Kokeilin sitä kuvauksissa ja olin varma, että pian saan maskeeraajalta huutia, kun mustat norot valuvat pitkin poskiani. Mutta sitä ei tapahtunut. Lisäksi tyrni ja hualuronaani kostetuttavat silmänympärysihoa.

Aurinko, tuuli ja pöly aiheuttavat silmien kuivumista.
BioDrop MD Spray on maailman ensimmäinen silmäsuihke, jonka teho perustuu tyrniöljyn ja hyaluronaanin tutkittuihin kosteuttaviin ominaisuuksiin.

Suomen rannikoillakin kasvava supermarja tyrni, on metka marja. Se kätkeytyy terävien piikkien suojaan, sen C-vitamiinipitoisuus on suurempi, kuin appelsiinin, mutta sen varsinainen aarre on hankalasti rikkoutuvien, kovakuoristen siemenien sisällä lymyävä öljy, joka sisältää omega-7 -rasvahappoa. Tyrniöljyn terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti ja sillä on tutkitusti kuivasilmäisyyden oireita helpottavia ominaisuuksia.

Haastattelin silmätautien erikoislääkäriä, lääketieteen tohtori Minna Sandberg-Lallia kuivasilmäisyydestä. Hän kertoi, että paikallisesti otettuna omega-7 -rasvahappo tukee, korjaa ja vahvistaa kyynelnesteen lipidikalvoa ja ehkäisee veden liiallista haihtumista silmän pinnalta. Suihke leviää myös kosteuttamaan silmänympärysihoa, mikä on loistava lisäilo. Mutta korostan vielä – se ei sotke meikkiä – eli sitä voi suihkutella sitä pitkin päivää.

BioDrop MD spray sisältää tyrnistä saatavaa omega -7 rasvahappoa - tehokasta silmien kosteuttajaa.
BioDrop MD spray sisältää tyrnistä saatavaa omega -7 rasvahappoa – tehokasta silmien kosteuttajaa.

BioDrop MD Spraytä voi käyttää myös yhdessä piilolinssien kanssa ja sen käyttö lisää linssien käyttöikää. BioDrop on hyvä tuote myös niiden kolmen kuukauden aikana, jolloin silmiä on kosteutettava silmien laserleikkauksen jälkeen.

Testattuani tuotetta olen todella tyytyväinen. Hyviä juttuja on myös pullon pieni koko, se mahtuu hyvin käsilaukkuun eikä aiheuta ongelmaa lentomatkoilla. Ja vaikka koko on pieni, tulee yhdestä pullollisesta n. 300 suihkausta. Pullo myös toimii kaikissa asennoissa, siitä on hyötyä silloin, kun sillä hoitaa vaikkapa vuoteessa lepäävän vanhuksen silmiä tai pötköttää itse vuoteessa.

Jos haluat kokeilla BioDrop MD spraytä, kommentoi tämän blogin kommenttikenttään tähän alle, milloin tunnet erityisesti silmiesi kuivuvan ja voit voittaa yhden pullollisen BioDroppia. Arvon vastanneiden kesken viisi tuotetta. Arvonta-aika on yksi viikko, eli arvonta tapahtuu tiistaina 25.04.2017

Tässä vielä linkki jälleenmyyjiin paikkakunnittain

Onnea arvontaan!

Hanna

♥️

 

 

 

Kommentit (83)
  1. Anna-Liisa Jeskanen-Aarnipuro
    18.4.2017, 08:36

    Silmät kuivuvat – olen tullut ikään, jossa ne kuivuvat, ärsyyntyvät, vuotavat, kutisevat…Tekstissäsi oli hyvä kohta se, jossa luulit nukkuvasi silmät auki – niin luulin/luulen minäkin, sillä aamulla silmät ovat erityisen ärhäkät. Joskus niitä särkee kovasti. Toki tuijotan älypuhelinta ja tietsikkaakin joskus ihan kiitettävästi.

  2. Pirjo Takala
    18.4.2017, 08:37

    Läppärin äärellä oltuani vähänkään kauemmin, alkaa tuntea kutinaa ja kun olisi hiekkaa silmissä. Silloin tietää, että jotain kosteutta tarvitaan. Kaikki silmätipat eivät juurikaan auta. Muutama joukosta löytyy josta on apua. Tätä täytyy kokeilla, vaikuttaa helpolta laittaa. Muut käyttämäni silmätipat ovat vähän hankalia, kun yrittää tähdätä että osuu oikeaan paikkaan, eikä poskille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *