Hanna Sumari
Hanna Sumari

Päivän kaktus iskee piikkinsä ryöstäviin kukkakappoihin

IMG_7398

Että ottaa kaaliin. Nimittäin kukkakaupat jotka myyvät kukkien sijaan kakkaa kovalla rahalla niille, jotka eivät ymmärrä kukista mitään.

Mieheni ei ole mikään hortonomi, mutta ostaa minulle kukkia kuuliaisesti ainakin äitienpäivänä ja ystävänpäivänä. Olen kieltänyt – kyllä tosiaankin kieltänyt – käyttämästä kotiamme lähinnä olevaa kukkakauppaa, koska se kukkien sijaan myy kovalla rahalla kakkaa. Kukka tai kakka vain yhden kirjaimen ero.

Mieheni kaltaisia kukkien ostajia on paljon. He eivät ymmärrä kukista juuri mitään. He ostavat niitä silloin kuin kuuluu, eivätkä osaa katsoa kukkien tuoreutta, laatua, istutusta tai yhtään mitään muutakaan. Ostavat sen mikä näyttää kivalta. Kun sesonki on kuuma (kuten juuri noina kahtena päivänä sekä koulujen päättäjäispäivänä on) kakkakukkakaupat ovat tulvillaan asiakkaita. Kauppa käy kovaan hintaan. Kukat menevät kuin kuumille kiville ja kauppias hieroo käsiään onnellisena.

Kukka viedään saajalleen, joka ilahtuu ja on onnellinen huomiosta. Seuraavana päivänä kukka kuolee. Tai ruusu ei aukea lainkaan, vaan muumioituu. Tai terälehdet varisevat. Tai kukka nuupahtaa.

Pointti on se, että myydään huonoja tai vanhoja kukkia täyteen hintaan ymmärtämättömille ja se on raivostuttavaa. Eikä takuulla edistä kukkien ostoa ylipäätään.

Oma gerberani oli luokattoman huonosti istutettu ja rutikuiva. Harmittaa, että kultani laittoi rahansa mokomaan, vaikka iloitsen siitä että sain kukkaseni. Muistutin ostopaikkakiellosta. Toivottavasti meni vihdoin perille. Meidän K-kauppa on parempi kukkakauppa kun tuo kakkakukkakauppa.

En ehkä viitsi antaa heille edes kaktusta. Kuolisi kuitenkin. Annan vessapaperia! Buuuuuuu!

Hanna – The flower lover

Kommentit (59)

  1. Kukkakuningatar

    Hei Hanna!

    Olen floristi ja toiminut alalla vain muutaman vuoden, mutta olen huomannut saman ongelman kukkkakaupoissa, että jotkin kaupat ovat juuri näitä ”kakka” kauppoja jotka myyvät huonoa kukkaa. Syitä tähän voi olla monia, kouluttamaton henkilökunta ehkä se suurin syy. Ihmisillä kun tuppaa olemaan olettamuksia, että kuka tahansa pystyy ryhtymään kukkakauppiaaksi. Ja sitten on toinen ääripää, joka on erittäin ammattitaitoista (tähän porukkaan luen itsenikin ja myös sen sinun käyttämän kukkakaupan) joka menestyy alamme kilpailuissa ja ulkomailla on käsitys Suomesta huippusitojien maana.

    Kuitenkin tuntuu, että arki joissakin tavallisissa kukkakaupoissa takkkuaa. Voisiko tähän kehittää jonkin tv-formaatin! Niin kuin ”kurjat kuppilat” mutta se olisikin ”kurjat kukkikset!” mediapersoonana voisit varmasti vaikuttaa asiaan! Tälläistä ohjelmaa minäkin katsoisin ja mieluusti! Ja saisivat ne ”kakka” kaupat kunnolla huutia, niin kuin ansaitsevatkin, jos kakkaa asiakkaille toistuvasti myyvät. Tai ainakin tilaisuuden korjata tapansa 🙂

    Kukkaisaa kevättä sinulle ja kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.