Pelottava mielenosoitus!

Selatessani vanhoja kuvia, tämä tuli vastaan ja mieleen nousi muisto yhdestä vapusta.

Hanna Sumari 10v

Olin varmaan 10-vuotias, kun heräsin aikaisin (kuten aina ja edelleenkin) vappupäivänä. Halusin lähteä vapputorille, mutta äiti ja isä nukkuivat. Päätin lähteä yksin. Puin päälleni, kuiskasin isin korvaan, että olin lähdössä ja pyysin rahaa. Sain varmaan kaksi kymppiä, isi jatkoi uniaan ja minä kävelin bussi numero 85 päätepysäkille. Matka Jollaksesta kaupunkiin kesti puoli tuntia. En muista itse vapputorista mitään, mutta sen muistan kuinka olin kävellyt Kauppatorilta Unioninkadulle Kaisaniemeen ostoksineni. Vappukeppi, vappukukka ja markkinapallo olivat mahtuneet budjettiin. Kaasupallo oli varmaan jäänyt ostamatta, koska sitä ei kuvassa näy.

Kaisaniemessä näin jotain mistä en koskaan ollut kuullut tai mitä en ikinä ennen ollut nähnyt. Vappumarssin. Soitin puhelinkopista kotiin aivan järkyttyneenä: Isä! Täällä on hirveä mielenosoitus! Olen Kaisaniemessä ja täällä on kulkue täynnä ihmisiä ja banderolleja!

Vappumarssit eivät kuuluneet meidän vappuumme, eikä tiedonvälitys ollut samaa luokkaa 50-vuotta sitten. Isä vain hymähteli puhelimeen – olin varmasti herättänyt hänet jälleen. Sanoi, että voin tulla rauhallisin mielin kotiin ja hän tietää tästä mielenosoituksesta kyllä. Olin ihmeissäni. Kuinka hän tiesi!

Hauskaa vappua!

Hanna

xox

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *