Pieni puhe somesta ja kauneudesta

Pieni puhe Instagramista. Tai yleensäkin somesta. Kun mehän kaikki tiedetään se, että siitä voi tulla äärimmäisen pahalle tuulelle ja mielelle. Huonoa fiilistä voi aiheuttaa se, kun katsoo somen siloteltua maailmaa, jossa muiden elämä näyttää niin paljon paremmalta kuin oma elämä. Vaikka katsoessaan saattaa ymmärtää, että kuva on tehty niin, että jokainen karva siinä on tarkkaan aseteltu paikoilleen.

Kuva: instagram/ greenandmustard

Somessa kuohuu kaikenlaista, joka voi ärsyttää. Erilaiset mielipiteet, tyhmät kommentit, kiusaaminen. Kaikki huiput – liian kaunis ja liian ruma. Kuvat ruhjeista ja vammoista (henkilökohtainen inhokkiaiheeni) kuvat lemmikeistä ja lapsista.

Mikä vaan voi ärsyttää. Mutta tiedättekö mitä? Rakastan Instagramia silloin kun olen onneton, huonolla tuulella tai peräti raivoissani. Pointti on se, että kauniiden visuaalisten ärsykkeiden näkeminen saa minut heti rentoutumaan ja onni ja hyvä olo tulee koko kehoon. Se tapahtui viimeksi tänään.

Kuva: Instagram Holly Golightly / hollygolightlydk

Olen Espanjassa ja asumme upeassa villassa Marbellassa meren rannalla. Rakastan tätä paikkaa. Olimme täällä kolmen viikon ajan ennen joulua ja palasimme nyt samaan paikkaan.

Espanjassahan on ollut nyt aivan karmeat säät ja vaikka Marbellassa on yleensä paremmat ilmat kuin vaikka ihan tuossa naapurissa Fuengirolassa ja Benalmadenassa, niin viimein eilen täälläkin alkoi tulla vettä aivan hullun lailla. Illalla rakeet paukuttivat kattoikkunoita kuin niitä olisi piesty kivillä.

Kuva: Kirsikka Simberg /Instagram / Musla

Tämä kaikki on ihan ok. Sellaista se on. Säät vaihtelevat eikä niille voi mitään, joten en kuluta energiaani säätiloja päivittelemällä. Sekään ei syö hermojani, että sateella tämän 60-luvulla rakennetun, nyt varmasti miljoonan arvoisen villan, sulakkeet palavat sateella. Mutta se hiertää, kun koetan selittää tilannetta omistajalle ja vikaa tullaan korjaamaan auringonpaisteessa, eikä kukaan usko, että mitään vikaa on koskaan ollutkaan.

Kuva: Instagram Ghaida / fashion_gq

Viimeyön järjettömän ukkosmyrskyn metelissä en nukkunut kaikkein parasta yötäni ja kun sähköongelmat olivat edelleen läsnä, oli kiukkukäyrä korkealla. Istuin sohvalle ja aloin selata Instaa. Eteen tuli kauniita sisustuskuvia ja saman tien hartiat putosivat alas korvista, lihakset rentoutuivat ja hengityksestä tuli rauhallista.

Kuva: valkyrie Studio

Ihminen tarvitsee kauneutta. Kerran olin mukana parantamassa erään sairaalan visuaalista ympäristöä ja puhuin sairaalan ylilääkärin kanssa. Hän totesi, että kauniissa ympäristössä paranee nopeammin. Kauneus on tietenkin subjektiivinen käsite, kullakin on omat kauneuskäsitteensä ja makunsa, mutta jos some ärsyttää, kannattaa etsiä sellaisia kuvavirtoja ja instatilejä, joiden kuvat tekevät hyvää eivätkä vie kaikenlaisen ärsytyksen syövereihin. Some on kuin TV – valitse mitä katsot.

Kuvat ihan randomkuvia, joissa on hyvät vibat.

– Hanna

 

Kommentit (4)
  1. Niinpä,ihmisen perusvika on,kun aina pitää natkuttaa jostain ja tottavie hirveää energian haaskausta ärjyä(henkisesti) asioille mihin ei kertakaikkiaan voi vaikuttaa.
    On minuakin ottanut päähän joku älytön ilma toki,mutta oltuamme Thaimaassa jouluaattona iltapäivällä taivas repesi ja tuli ”maailmanlopun” ukkosmyrsky eikä kyllä yhtään sapettanut.Sanoin vaan Wau🙂Upea luonnon spektaakkeli!

  2. Kannattaisiko myös muistaa: ”Kauneus on (onneksi!) katsojan silmässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *