Positiivisuudesta ja onnesta

 

Kaunis, taitava, nuori ja suloinen, mutta niin negatiivinen, että aivan kuin viivasuorat miinusmerkit säteilisivät hänestä nuolina kaikkiin suuntiin. Niitä tekee mieli väistellä, niin teräviä ne ovat. Hänellä on toiveita, aivan tavallisia ei mitään kummallisia. Hyvää arkea, ystäviä, perhe jne. Mutta jokainen toive on saatettu matkaan negaation kautta. Valitusta ja vaikerrusta siitä mitä ei ole. Kaarlo Kramsu runoili joskus 1800 -luvulla että  ”ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa  vanki” se on niin totta. Kuta enemmän murehdit, sitä pahempi on mieli ja hyväkin muuttuu huonoksi ja maito happanee.

IMG_4334

Must tuntuu, että tällä herralla on aika hyvä meininki. Hän ajeli Harrikallaan Kapkaupungin aamuruuhkassa 🙂

IMG_4335

Kun pienenä kaaduin ja tulin kotiin polvet verta vuotaen, itkien ja valittaen äiti sanoi aina, että olisi voinut käydä huonomminkin. Ja että sulla on sentään toimivat jalat. Että mä vihasin sitä. Mutta niin vain äiti istutti minuun positiivisuuden siemenen. Kiitos, se on parasta mitä annoit ja tiedän sen, koska se oli välillä hukassa. Kun kaikki on ihan päin mäkeä, ajattelen että voisihan asiat olla huonomminkin. Ja aina löytyy se huonompi esimerkki.

Elämäntapaoppaissa puhutaan vetovoiman laista, joka ehkä kuulostaa naiivilta, mutta toimii. Jos lähetät miinusmerkkistä varausta, niin miiinuksella mennään. Jos väännät asiat väkisin positiivisiksi niin plussaa tulee. Eikä se ole vaikeaa. Siihen tarvitaan vain hiukan päättäväisyyttä ja tahtoa. Täytyy ymmärtää haluta olla positiivinen ja onnellinen, unohtaa itsesääli ja voivottelu. Kun harmit nostavat päätään täytyy vain ajatella jotain muuta. No menee 20 sekntia ja harmi on taas mielessä, ei muuta kun sama uudelleen. Se on kuin kävelemään opettelua. Ja niin se menee, että jos ei huvita oppia kävelemään, joutuu ryömimään koko elämänsä. Negatiivisen valittajan lähellä kukaan ei tahdo olla ja sen lisäksi että joutuu ryömimään elämänsä, sen joutuu vielä tekemään yksin.

Mietin kovasti tohtisinko sanoa tälle kaunottarelle, mistä hänen kenkänsä oikeastaan puristaa. Saattaisi mennä ystävyys tulla loukkaantiminen, mutta toisaalta voisi olla käänteen tekevää. Usein vastustus on kova. Tulee selityksiä, mutta kun… ja helppohan sinun on sanoa kun omat asiasi ovat niin hyvin. Se on hulluin väittämä! Kukaan ei voi tietää kuinka asiani ovat, miksi ne ovat niin kuin ovat ja mikä on minun päässäni meneillään oleva taistelu. Sillä yhdessäkään päässä ei takuulla ole tyyntä ja vaivatonta kaiken aikaa. Se on varma asia.

Hapines is like a butterfly; the more you chase it, the more it will else you, but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder…

Hei lukijani – think pink! Iloa sateeseen ja kylmään, tulta takkaan, teetä kuppiin ja hymyä huuleen! Pus

Hanna

Kommentit (9)
 1. Näin se juuri on! Positiivisuuden eteen on tehtävä myös töitä. Tosi hyvä kirjoitus!! Positiivista juhannusta, vaikka on kehnot kelit ja hyttyset..

  1. hannasumari
   19.6.2015, 13:36

   Kiitos samoin Tiina, ihanaa mittumaaria – sais se lämpö jo joutua meillekin, mutta kivaa on kun ei tarvitse olla töissä. Mä leivon, ompelen ja luen. Ei suuria kekkereitä tällä kertaa.
   Ja kyllä se niin on että töitä on tehtävä, että positiivinen mieli säilyy – välillä kovempaa välillä vähemmän!
   Hanna

 2. se on just näin. Mulle sanotaan usein noin, että helppoahan sulla on… Mistä kukaan tietää mun elämän helppouden. Mä teen itse siitä aurinkoa, vaikka se pilvi on joskus munkin edessä. Pus, pus Hanna. Aurinkoa just sun päivään.

  1. hannasumari
   19.6.2015, 13:53

   Pusut Maijulle myös ja kiitos. Joo kukaan ei toisten taisteluista tiedä. Mutta omakin olo on taiston keskellä parempi jos jaksaa uskoa siihen että kaikki järjestyy ja oikeastaan kaikki on hyvin juri nyt <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *