Raikas raparperimehu on paras kesäjuoma

Nyt on varmaan leivottu niin monta raparperipiirakkaa, että on aika siirtyä mansikkakakkuihin! Mutta silti raparperia voi olla penkissä vielä monta vartta. Tee niistä tätä ihanaa raparperimehua. Valmistus on naurettavan helppoa ja nopeaa. Mehusta tulee pinkkiä tai keltaista riippuen raparperilajikkeesta, mutta maku on sama.

Jos kuitenkin tekee mieli vielä leipoa raparperista jotakin, valitse tämä kakku – se on superhyvää!

Raparperit täytyy huuhtoa, mutta niitä ei tarvitse kuoria.

Mehun tekeminen on kivaa kesäpuuhaa, kun sen voi tehdä ulkona.
Tätä mehua ei tarvitse keittää – kiehuva vesi vaan kaadetaan sokerin ja raparperinpalojen päälle.
Mausteeksi luomusitruunan keltainen kuori ja mehu tai vaniljaa, tuoretta inkivääriä tai minttua.

Raparperimehu

3 litraa raparperin paloja
400 g sokeria (n. 5 dl)
3 litraa kiehuvaa vettä
1 sitruunan mehu ja kuori

Voit maustaa mehun myös vaniljatangolla tai –tahnalla, kanelitangolla, inkiväärinviipaleilla tai muutamalla tuoreella mintunoksalla.

Kaada kiehuva vesi raparperinpaljojen ja sokerin päälle. Lisää sitruunan mehu ja keltainen kuori. Sekoita hyvin ja käy sekoittelemassa muutaman kerran parin tunnin aikana, että sokeri liukenee, eikä vain laskeudu astian pohjalle. Anna seistä seuraavaan päivään.
Siivilöi mehu ja sekoita se. Kaada puhtaisiin pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta se sopii myös erilaisten drinkkien pohjaksi ja sillä voi hyvin kostuttaa kakun tai kääretortun.

Seuraavana päivänä pullotus ja sitten tätä ihanuutta voikin nauttia!

Mehu säilyy jääkaapissa hyvänä viikon verran, jos teet isomman erän ja haluat varmistua säilyvyydestä lisää mehuun 2 rkl sitruunahappoa.

Ihania kesäpäivä kaikille!

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *