Suppilovahveropasta – valmista vartissa!

Paras suppilovahveropasta 

Tämä on oikeaa pikaruokaa!

Kun kävin sunnuntaina metsäilemässä, kuten täällä kerroin, niin mähän keräsin samalla sieniä. Tuli sellainen sopiva määrä, jonka puhdistamisesta ja säilömisestä ei tullut mitään tuskaa. Vaan siis sieniä heti syötäväksi.

Puhdistin suppikset ja ryöppäsin karvalaukut maanantaina. (Tiesitkö muuten et karvarouskuja täytyy ryöpätä 10 minuuttia? Ei ne myrkyllisiä ole, jos ei niin tee, mutta kitkeriä ovat)

Koko tiistai meni koneen äärellä töitä tehdessä ja vaikka olin päättänyt tehdä reippaan kävelyn ulkona, ei se onnistunut. En ehtinyt ajatellakaan lenkkiä ennen kuin kello oli kymmenen illalla! No silloin on todellakin parasta mennä nukkumaan, eikä reippailemaan.

Pieni tauko oli kuitenkin päivällä pidettävä, koska piti syödä jotakin lounaaksi. Jääkaapissa ei ollut mitään valmista, joten oli ryhdyttävä kokkailemaan. Päätin tehdä simppelin pasta-annoksen suppiksista ja siitä tuli superhyvää, joten päätin jakaa helpon reseeptin täällä. SuppilovahveropastaTää pasta on tosi nopea tehdä. Se on vartissa lautasella.

Valmistus kannattaa aloittaa siitä, että laittaa pastaveden  kiehumaan heti ensimmäsenä ja kun se alkaa alkaa kiehua, ennen kuin pasta pitää lisätä veteen, niin laittaa levyn ykköselle odottamaan. Siitä se sitten nopeasti on kiehuvaa, kun on aika heittää pasta kypsymään. (Pyrkimyksenä on siis se,että pasta on kypsää yhtä aikaa soosin kanssa) Ja suola! Älä unohda laittaa reilusti suolaa pastan keitinveteen.

Tässä siis resepti maailman nopeimpaan ateriaan. Tämä ohje on neljälle.

Suppilovahveropasta

reilu 1 litra puhdistettuja suppilovahveroita

1 pieni sipuli

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1-1,5 dl kanttarellifondista tehtyä sienilientä tai kasvislientä (Touch of taste fondivalikoimassa on tosiaan myös kanttarellifondi. Hyvä tuote! Ei löydy ihan jokaisen kaupan fondivalikoimasta)

2 dl kuohukermaa

suolaa (maistellen, koska liemi voi olla suolaista)

reilusti mustapippuria myllystä

1 rkl tuoretta timjamia silputtuna (hennoista ruukkutimjameista voi silputa varret mukaan)

1 sitruunan raastettu kuori

parmesaania

400 g pastaa

1 rkl suolaa

Laita pastavesi kiehumaan kannen alle isoon kattilaan.

Hienonna sieniä jonkin verran. Ihan pieniksi ei tarvitse silputa, koska ne kutistuvat kypsennettäessä. Silppua sipuli.

Paahda sieniä tovi kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, niin että sienistä irtoaa osa nesteestä. Lisää pannulle voita ja pieneksi silputtu sipuli. Paistele sieniä ja sipulia tovi, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Älä ruskista.

Suunnilleen tässä vaiheessa voit laittaa pastan kiehumaan.

Kääntele joukkoon pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja lisää sitten desilitra sieni-tai kasvislientä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna jauhojen kypsyä pari minuuttia. Lisää sitten joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa. Jos kastike on liian paksua lisää sieni- tai kasvislientä. Mausta kastike ensin mustapippurilla ja lisää sitten suola, timjami ja sitruunankuori. Valmista tuli!

Valuta pasta ja kääntele soosi joukkoon. Raasta annoksen päälle parmesaania.

Hitsin hyvää ja simppeliä. Kandee mennä metsäilemään! Vaikka saahan suppiksia kaupasta ja toriltakin toki!

Hanna

Kommentit (6)
  1. Hei! Tosi kivoja nämä extranopeat reseptit ns. hädän tullen! Sitten tulee kuitenkin miettineeksi sitä, että lisäämmekö tällä pikakelauksella vain elämäämme kiireen tuntua. Maltammeko tehdä, syödä ja nauttia
    ruokaa ajan kanssa. Pasta, tai mielestäni vehnäjauhoja sisältävä makaroni, valmistuu paljon nopeammin
    kuin esim. keitetyt perunat, mutta kumpi on meille itsellemme paremmin hyväksi?? Hotkimmeko ja hosummeko itsemme hengiltä?
    Joten yritetään nauttia kaikesta rauhassa!
    Hyvää syyspäivää!

    1. hannasumari
      9.10.2019, 15:31

      Hei Ansku,
      Niin on kyllä ihanaa jos ei koskaan ole kiire. Se voi olla jopa päämääränä jollekin ihmiselle.
      Sen taas, että ruoka valmistuu nopeasti, ei tarvitse tarkoittaa että olisi kiire! Joku ruoka on vain nopea ja joku valmistuu taasen hitaammin.
      Ihanaa syyspäivää sinulle myös!
      Hanna

  2. Ansku kakkonen
    9.10.2019, 11:21

    Kysyt:”Tiesitkö et karvarouskuja täytyy ryöpätä 10 min”? Tiesitkö siis lain, että 10 minuutin keittäminen EI ole ryöppäystä?

    1. hannasumari
      9.10.2019, 15:33

      Voi elämän kevät! Ryöppään aivoni – mikä hirveä moka!
      Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *