Hanna Sumari
Hanna Sumari

Tanssi tähtitaivaan alla

Tanssii tähtien kanssa -studio on suoraan unelmistani. Se on kuin astuisi suoraan keskelle tähtitaivasta korkealla avaruudessa. Siihen kuvaan sisältyy yksi unelmani, joka on nähdä maapallo avaruudesta, tähtien keskeltä.

C5DDMukWEAYbm8a
Kuva: MTV/ Tanssii tähtien kanssa

Disneyn piirretyssä elokuvassa Alddin ja taikalamppu on kohtaus jossa Jasmine lentää taikamatolla prinssinsä kanssa. Kun tanssin wienervalssia keskellä tuon studion taianomaista tunnelmaa, tunsin lentäväni taikamatolla keskellä unelmaani. Se oli ihanaa, ihmeellistä ja upeaa. Olihan jo se ihmeellistä, että olin siellä ja tanssin.

Taikamatto mätkähti tantereeseen tanakasti tuomarien pöydän äärellä ja maton alle jäi toviksi onni, ilo ja ihmeellisyys. Hämmennyin – en ollutkaan siis liitänyt. Mietin, että miten tämä nyt näin meni.

Sunnuntai on kovin erilainen päivä, kuin miltä lopputulos TV:ssä näyttää ja niin sen kuuluukin olla. Viihteen tekemisen ei kuuluu näkyä katsomoihin, sinne kuuluu näkyä vain lopputulos.

Osalla tähtipareista aamu alkaa kymmeneltä. Minun ja Samin piti olla studiolla 12.45 jolloin ensimmäinen etappi oli kampaajan tuoli. Hiukset föönattiin, kiharrettiin ja hiuksia lisättiin (minulle – ei Samille!) sitten oli vuorossa maski ja sieltä suoraan ensimmäiseen harjoitukseen. Harjoituksia oli koko päivän. Vaatteita vaihdettiin edestakaisin ja välillä piti syödäkin nopeasti. (Syöminen on hankalaa, ruoka ei maistu, mutta nälkä ja energian puute saa aikaan päänsärkyä)

Yhtään taukoa ei ole. Koko ajan mennään ja tehdään ja vauhdilla. Jos pysähdyt, hiuksiisi laitetaan lakkaa tai nenälle puuteria. Se on hyvä, ei ehdi ajatella turhia.

Kuulemma hienon näköinen ohjelman alku oli minulle vähän mahdoton paikka. (En ole nähnyt ohjelmaa itse) Koska opin hitaasti askeleita ja koreografioita sen pänttääminen yhtäkkiä ei onnistunut ja siinä kohtauksessa mukana olo oli äärimmäisen piinallista. Harmittaa etten osaa vaan nauraa ja antaa mennä. Häpeä istuu liian tiukassa.

Lopulta ollaan kenraalissa ja se menee jotenkuten. Mielestäni huonommin, kuin torstain studioharjoituksissa, mutta saan viestiä, että se menikin paremmin. Tuntuu kivalta.

Lopulta on h-hetki. En tiedä jännittäväni, tanssi menee osapuilleen niin kuin sen pitääkin ja alan nauttia, liidän siellä tähdissä ja tunnen että onnistun. Ja silloin unohdankin missä mennään ja pumps teen virheen. Jatkamme kuitenkin ja tanssi menee hyvin. Lopun hyppy Samin syliin onnistuu mielestäni paremmin kuin koskaan ja tanssi on ohi. Tein sen! Kumarrus ja tuomareiden eteen.

Yllätyn arvioista. Luulin että tanssi oli hieno. Se oli huono. Sitten numerot. Ne eivät oikeastaan tuntuneet enää miltään. Sanat tuntuivat enemmän koska ne olivat ristiriidassa siihen miltä tanssi tuntui itsestäni. Tulin tosi surulliseksi.

Lähetyksen jälkeen tanssimme keskellä lattiaa ja olin jälleen epämukavuusaleen ytimessä, kun ei ole oikeasti koskaan tanssinut se on vaikeaa. Uskookohan kukaan, etten oikeasti ole tanssinut? Mutta niin se on. Ei siihen ole varsinaisesti mitään syytä. En ole koskaan viihtynyt ravintoloissa ja vastaavissa, ei ole tullut vaan tanssittua.

Kun kaikki oli ohi, alkoi tietysti itkettää ja se sitten on rasittavaa, kun en saa sitä hanaa millään kiinni. Tunteita ryöppyää valavina aaltoina ja jokainen myötätunnon ilmaus vain lisää loputonta hyökyä. Halusin vain juosta pois tai piiloutua johonkin pimeään nurkkaan. Ja niin teinkin. Luikin tieheni takaovesta, istuin autooni ja ajoin syrjäiselle tienpätkälle ja laitoin musiikin soimaan. Istuin siinä ja hengitin. Aloin lukea saamiani viestejä. Niitä oli valtava määrä. Ihania viestejä. Ihanilta ihmisiltä. Yllättäviltä tahoilta. Lopulta näin kuvan, jonka FB-ystäväni oli ottanut Tv-ruudulta. Kuvassa on se tunne, mitä tunsin tanssiessani. Tajuan tärkeimmän asian. Olen juuri saanut toteuttaa unelmani, tanssia tähtien keskellä, liitää leijua ja nauttia. Se TUNTUI ihanalta. Ja oli ihanaa. Pistin itseni likoon sataprosenttisesti, opettelin uuden taidon ja näytin sen suorassa lähetyksessä. Surut nurkkaan ja muiden mukaan loppubileisiin! Nousin autosta, avasin takaluukun ja kaivoin kassistani Gefilus tehoshotin join sen ja nauroin. Kuka juo piimää pimeällä kujalla tekoripsissä, tukka täynnä lisäkiharoita? Hyppäsin autoon ja lähdin bileisiin. Hauskaa oli.

Tuolta se tuntui ♥️
Tuolta se tuntui ♥️

Nyt täytyisi jättää koko juttu taakse ja alkaa uuden tanssin opettelu, kuin eilistä ei olisikaan. En edes yritä väittää, että se olisi helppoa, mutta niin sen pitäisi mennä. Lisäksi olen nähnyt harjoituksissa kuvatut videot valssistani ja tiedän, että se miltä tanssi minusta tuntui, ei todellakaan ole se miltä se näytti. Mutta sille en voi mitään.

Jos haluat lukea jatkossakin juttuja ohjelmasta, käykää äänestämässä Samia ja minua jatkoon soittamalla numeroon 0700 79 010 (puhelun hinta 1€+pvm) tai lähetä 10 tekstiviestillä numeroon 17225. (viestin hinta 1€).

Nettiäänen voi antaa täältä

Cha cha chaata uuteen viikkoon kaikille!
Hanna

Kommentit (20)

 1. Riitta Saarikko

  Kiitos Hanna! Tunnekokemuksesi innosti minua pohtimaan, miksi oman ilmaisun näyttäminen on meille usein niin vaikeaa?

  http://www.viisaselama.fi/oman-ilmaisun-nayttaminen-hurjan-vaikeaa/

  • hannasumari

   Hieno analyysi ja kirjoitus. Olet ytimessä!
   Hanna

  • Riitta Saarikko

   Mukava kuulla, kiitos! Alli-kirjoituksesi on myös todella osuva! Aikuinen nainen saa näyttää aikuiselta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *