Hanna Sumari
Hanna Sumari

Tanssii allien kanssa

Sunnuntain tanssit ovat takana ja cha cha cha on edessä. Sunnuntai-illasta lähtien meidän tanssista on tulvinut kaunista ja koskettavaa palautetta kaikkia reittejä pitkin niin paljon, etten voi edes uskoa sitä todeksi. Kiitos, kiitos kiitos!

Osa palautteesta on koskenut tanssipukuani. Sitä on sekä kiitetty, että moitittu. Itselläni ei ole mitään käsitystä siitä, millainen puku on tanssille eduksi, enkä ota kantaa asiaan koska se on aivan turhaa. Sunnuntai meni jo.  Mutta naisten ulkonäkösekoiluun sen sijaan otan kantaa.

Pukupalautteessa on myös joko suoraan tai vihjailevasti huomauteltu ’alleista’ eli olkavarren veltosta ojentajasta, joka liehuu tanssiin tiimellyksessä käsien ollessa ojennettuina sivuille.

Kuva: Kaisa Virtanen/ Naiselo45+
Kuva: Kaisa Virtanen/ Naiselo45+

Ensinnäkin vihaan koko alli-keskustelua ja myös sanaa allit. Se nyt vaan on niin, että kun iho iän myötä menettää kimmoisuuttaan, niin ojentajan täytyisi olla varsin epänaisellisissa mitoissa, ollakseen pinkeä, kun kädet ovat ojennettuina sivuille. Voin sanoa, etten välitä siitä paskaakaan! Heilukoot! Että pukeutuisin loppuelämäni pitkähihaisiin vaatteisiin, vaan siksi etten ole enää nuori. No way! Jos jännitän käsivarteni, ei siellä mikään heilu. Se olisikin aika hienon näköistä tanssiessa! Jäykästi rentoako? Olen kärsinyt jos jonkin sortin ulkonäkötuskista koko elämäni ajan, mutta että vielä alkaisin itkeä jotain hilluvia ojentajia, niin no thank you. Sille tielle jos lähtee, ei mene aikaakaan, kun jo joutuu verhoamaan itsensä telttaan ja käyttämään naamiota. Joku kohta on yhtenään paljastamassa, että parasta ennen -päivä meni jo!

Kuva: Kaisa Virtanen/Naiselo45+
Kuva: Kaisa Virtanen/Naiselo45+

Myös kainaloni ja puvun olkaimien väliin jäi kuulemma kauhea pehmeä löllerö. Se on muuten aivan totta, paitsi että se on ihana pehmeä löllerö, joka tulee ihmiselle, mutta ei mallinukelle. Olen ihminen. Mussa on kaikenlaisia kohtia. Ihmisissä on.

En pahoittanut siis mieltäni näistä kommenteista ollenkaan, mutta hei, kannattaa nauttia elämästä ja välittää oikeista jutuista. Asioista joilla on merkitystä.

Arvatkaa muuten onko mun cha cha cha –puvussa hihat?!

Suukkoja babet!

Kommentit (98)

 1. Eila

  Eivätpä mahdolliset allit tulleet pieneen mieleeni… Jos ei palautteen antajilla ole tärkeämpää kommentoitavaaa, niin se on voi voi. Tanssi oli kaunista katsottavaa.

  Ja onneksi olkoon cha challe. 🙂 Sitä en itse oppinut (yrityksistä huolimatta) millään ilveellä, ja muutkin tanssit olisivat olleet korkeintaan Tamin tai Ristomatti Ratian luokkaa.

 2. Tiina 33

  WAU! Niin pirskatin hieno asenne Hanna sulla ulkonäköön ja elämään! Olet loistava esimerkki! Kiitos! Nauti tansseista! <3

 3. Piku

  Ihana Hanna! Ensimmäinen asia mihin minä kiinnitin huomioni oli upea pukusi, täydellinen valinta, enkä todellakaan huomannut mitään alleja! Olet kaunis ja tanssiasi oli ilo katsoa. Nauti nyt täysillä, en malta odottaa sunnuntain cha chata.

 4. Tuija

  Mieluummin löllöt kainaloissa kuin korvien välissä. 🙂
  Tsemppiä meille vanheneville naisille jotka emme suostu häpeämään ja piilottelemaan vartaloitamme!

 5. Minna

  Kiitos! Voima ja kepeys olkoon kanssasi <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.