Hanna Sumari
Hanna Sumari

Tavallinen päivä on yhdessä kaksi – täyttä elämää

IMG_9479

jos tarkkaan katsoo näkee, ettei kynttilöitä ole poltettuja tosi tarkka tajuaa että ne mokomat ovat vielä eri pituisia. Se ei vaan käy!

Olin aamulla vähän väsynyt ja mietin mitä mä eilen muka tein. No tulihan sitä kaikenlaista touhuttua. Parasta päivässä oli kesken kuvauspäivää niskaani humahtanut onnentunne. Aika hassua muuten että se humahtaa niskaan, mutta tuntuu vatsassa. Ja mä rakastan sitä. Se on parempaa kuin suklaakakku.

Näin se eilinen meni:

Aamulla heräsin joskus liian aikaisin, tais olla viis kello. Otin puhelimen, laitoin kuulokkeen piuhan kiinni ja napit korviin. Kaivoin netistä Sami Minkkisen ”Hyvään uneen ja oloon” äänitteen You Tubesta ja vaivuin hypnoottiseen uneen vielä tunniksi. Kuudelta ylös ja voi tuska – silmieni eteen valkeni paitsi upea aurinkoinen aamu myös koti, joka oli kaaoksessa. Aamupesulla mietin mitä kaikkea tekisin, ennen kello yhtä iltapäivällä, jolloin piti lähteä Suomen kaunein koti –kuvauksiin. Päätin siivota, tehdä raparperimehua ja treenata tunnin omatoimisesti ja tehokkaasti.

Aloitin siivouksesta. Koko huusholli oli täynnä vaatteita. Omia vaatteita, kuvausvaatteita ja treenivaatteita. Keräsin ne paikoilleen ja mietin miksi mulla ei ole askelmittaria. (Haluaisin sellasen Polarin rannekkeen, ois nasta tietää miten askeleita kertyy)

Sitten sänkyä petaamaan. Katsoin mitä ihmettä sille oli tapahtunut. Valkoisen lakanapilven sijaan sänky näytti vähintäänkin epämääräisen kellertävältä. Itseruskettava bodylotion oli värjännyt lakanat! Uulallaa ne näytti kamalilta. Siis päivän ohjelmaan tuli myös pyykkäystä ja samalla tietysti kannatti raahata petivaatteet ulos tuulettumaan.

IMG_9719

ruokakaupan basilika oli osoittanut jo niin kovaa sitkeyttä, että arvelin sen voivan menestyä mun pikku kasvihuoneessanikin. Saa nähdä.

Keittiötä siivotessa päätin istuttaa basilikan ulos ja sen kun tein, huomasin myös, että sunnuntaina istutetut kasvit piti kastella. Ja kitkeä pihatietä. Ja nyppiä kuivia kukkia pois. Sisälle päästyäni huomasin, että kynttiläkruunujen kynttilöitä ei oltu poltettu yhtään. Se on tyhmän näköistä minusta ja pistin kaikki 12 palamaan. Paitsi, että yhdestä puuttui sydän kokonaan. Ja kun toin uuden kynttilän huomasin että kynttilöitä oli kahta pituutta. Kaikki pois. Uudet tilalle. Kynttilät palamaan.

Tajuaakohan kukaan täällä mitä kaikkea tärkeää teen kotimme viihtyisyyden takaamiseksi?? Kynttilöiden palaessa keittelin jo vihdoin aamupuuron, söin sen ja join maailman parasta mustaa vahvaa kahvia. (Täytyy kertoa teille joskus enemmän kahvitavoistani. Ette tule uskomaan sitä stooria! – no niin miksi siis edes kertoisin?)

Olin saanut jo kaksi tuntia kulumaan ja vatsarutistukset ja hikijumppa olivat tekemättä edelleen.

Vastasin liutaan sähköposteja, maksoin laskuja, vein lakanoita kuivumaan ja laitoin uudet koneeseen, tuplasängyn lakanat on niin isoja, ettei koko setti mahdu keralla pesuun.

Sitten keittiöön. Hain raparperit pihalta ja laitoin mehun tulemaan. Päätin ryhtyä kokkaamaan, koska olin sulattanut edellisenä päivänä jauhelihaa pakkasesta. Tein kaalilaatikkoa ja päätin jumpata sillä aikaa kun se on uunissa. Kaapista löytyi vain täysjyväriisiä ja sen keittoaika on 35 minuuttia. No siinä ajassa ei ehdi jumpata. Päätin leipoa kakun riisin kiehuessa.

IMG_9327

IMG_9652

uuden sadon kaali on ihanaa ja kyspyy noeasti. Silpuksi se menee nopeasti mandoliinilla.

IMG_9664

Raparperikakun päälle tein ranskalaisen marengin. Ui ui liian hyvää. Täytyy tänään syöttää se jollekin, etten syö itse kokonaan!

Kun kakku ja kaaliloota olivat valmiit, olikin jo rynnätä etsimään päivän kuvausasu. Ja kas kummaa, sitten olikin jo aika lähteä. Missä tunnin treeni… No ei se mitään ajattelin, menen kuvausten jälkeen Hotjoogaan. Pieni este oli vielä edessä. Järkyttävä ukonilma katkaisi sähköt ja meinasin jäädä vangiksi omalle pihallemme. Sähköllä toimiva portti pysyi tiukasti kiinni…. No lopulta ehdin ajoissa maskiin.

IMG_9687

Kuvauksiin laiton Cartisen haalarin, Pernille Corydon sormukset ja oman vuosia vanhan rannekoruni. Jalassa on Converset jotka ostin etelä-Afrikasta. Ne on päällystetty nahkasilla paljeteilla! Hupaisaa! 

IMG_9678

Kuvauksissa meni lopulta yhdeksään asti, joten jäi joogatkin joogaamatta. Ahmin kaalilaatikkoa ja kaaduin vatsani viereen katsomaan telkkaria sänkyyn. Paitsi että oikeasti katsoin kyllä silmäluomien sisäpuolia.

Tänään taas pirteänä uuteen päivään.

have a nice one!

Hanna

Kommentit (1)

  1. minna paavola

    Olet sinä Hanna ENERGINEN NAINEN.Ihailen pirteää olemustasi,monipuolisuuttasi ja ammattitaitoasi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.