Vitamiinipuu

IMG_9118

Lapset on niin ihania kun ne aina tuovat kaikkia uusia juttuja elämään. Keskimmäinen tyttäristäni, Carolina, täyttää tänään 26 vuotta. Meille sattuu tähän toukokuuhun aina paljon kakun syöntiä, kun on äitienpäivä, mun synttäri ja kahden tyttäreni syntymäpäivät sekä Carloinan nimipäivä (jonka autuaasti unohdin tänä vuonna KÄÄK)

11287344_10200363529407489_1970794256_n-1

Carolina muutaman pävän ikäisenä

1417984098_620x0_936b5bmaulizosgi9bzktzfzyr_roqojjdbzowbaam

Huhuu! Nyt 26 vuotta!

Carolina oli meillä sunnuntaina auttamassa puutarhavarusteiden kokoamisessa. Terassille tulee ruukutuspöytä ja pari kasvihyllyä sekä kukkalaatikoita. Niiden kokoamisessa oli aikamoinen homma ja Carolina käyttää porakonetta ja ruuvinväännintä aivan suvereenisti, kun on ammatiltaan tarpeiston valmistaja. (Ihan tyhmä sana, mutta hän siis on lavastajan apuna teatteri- ja TV-produktioissa)

Kesken kokoamispuuhiaan hän huusi minut sisältä ulos maistamaan kuusenkerkkiä…. No joo, olin vähän skeptinen ja arka maistamaan, mutta kun tytär niitä popsi, niin popsin sitten minäkin ihan reippaasti. Ja nehän olivatkin ihan älyttömän hyviä!

En olisi varmasti niitä käynyt poimimaan ilman, että ne työnnettiin suoraan suuhuni, vaikka hortoilu onkin nyt kuuminta hottia ja voikukkia ja vuohenputkea jo syönkin hyvällä halulla. Kuusenkerkät on aina kuulostaneet minusta jotenkin kitkerltä. (Aika dorkaa – miten joku voi kuulostaa jonkun makuiselta…) Tällaisia uusia ja iloja lapset tarjoilevat vanhemilleen. Niin kivaa!

IMG_9110

IMG_9115

Nyt laitan kuusenkerkkiä salaattiin ja smoothiehin. Kuusenkerkät sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Joten pihakuusemme on nyt oma vitamiinipuuni. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Kourallinen kuusenkerkkiä

Ruokalusikallinen tyrnimarjoja

Vähän karpaloita

Kourallinen mansikoita

Purkki rahkaa

Maitoa niin, että tulee juotavan ohut pirtelö

Iloa ja energiaa päivään!

Hanna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *