Hanna Sumari
Hanna Sumari

Yllätysten kylpyläviikonloppu

Lähdettiin viettämään rentouttavaa SPA-viikonloppua Saarenmaalle. Osittain omalle mökille ja vähän myös kylpylään. Tiedättehän, sellainen nollaus, pikku lomanen. Viisi päivää lepoa ja joku jalkahoito ja ehkä hieronta ja vähän kylpylän altaissa ja ihanissa vesissä lillumista.

Päästiinkin sitten nauttimaan siitä spasta jo ihan kotikonnuilla ja loman alkutaipaleella. Nimittäin keskiviikkoiltana havaittiin, että kotona löylyhuoneen kattoon oli muodostunut yllätykseksemme viehättävä suihku. Vettä valui valtoimenaan katosta pitkin seinää lattialle. Ikävää vain oli, ettei vesivirralle löytynyt katkaisijaa.

Matkalle lähtö oli aamulla klo. 06.00 joten tämä vapaa spa jäi käyttämättä ja laitoin tutulle remonttimies Pepelle viestin jo illalla. Aamulla seitsemän hujakoissa puhuttiin ja hän lupasi hoitaa asian. Hoitikin. Siihen meni koko torstai ja jälkityöt odottavat meitä kun palaamme kotiin.

Matka Saarenmaalle sujui sekin spa meinigeissä, kun vettä suihkusi taivaan täydeltä melkein koko matkan.

IMG_7097

IMG_7021

Mökillä oli kaikki hyvin. Ihana Irina oli käynyt siivoamassa talven pölyt pois ja saatoimme alkaa pääsiäisen vieton ilman mittavaa siivousoperaatioita. Spa-hengessä edettiin. WC:n lattialle alkoi salakavalasti valua vettä. Että jos istui siellä paljain jaloin, niin jalkakylpy oli taattu. Putkimies totesi, että wc-istuimen putki on halki. Onneksi on kaksi vessaa, joten eipä mitään, lähdettiin kylpylään.

Nautittiin kylpylähoidoista ja syötiin ruhtinaallisesti. Mökillä jatkui katkeamaton spa-tunnelma kun laitettiin tiskikonetta päälle. Vesi ei suostunut poistumaan koneesta vaan muodosti herttaisen kylvyn astioille koneen pohjalle. Toki kaikkien oli saatava osuutensa kylvyistä. Siinä kun kaivoin käsilläni koneen pohjalta harmaasta vedestä ruoan tähteitä ja sokkona irrottelin sihtiä koneen pohjalta, sain rasvaisen käsikylvynkin.

IMG_6886

Hirvi carpaccio alkupalaksi. Nam!

Tänään on ollut mukava päivä – ei lainkaan spa-kokemuksia hyvässä eikä pahassa. Kävin aamulla lenkillä, kun muut vielä nukkuivat ja tapasin lehmiä. Vai pitäisikö sanoa karjaa? Näillä kavereilla ei ole utareita ja ovat vielä aika pieniä. Mullikoita? Keskustelimme tovin ja jatkoin matkaani.

IMG_7008

Aamiainen venyi hiukan, kun kävin suihkussa ja rähisin vähän miehelleni ja sitten tajusinkin, että oli jo lounasaika. Alkoi niin letuttaa, että päädyin tekemään brunssin. Olin ostanut tuoretta raparperia kaupasta ja keitin hillokkeen, joka maistui ihanalta sekä puuron että pitsireunaisten lättyjen kanssa. Hyvillä mielin ampaistiin siitä sitten tutustumaan Kaalin meteoriitti kraateriin. Vähän pelkäsin, että saatan kierähtää sinne kraaterin järveen, kun tämä spa –teema on niin vahvana läsnä, mutta kuivin jaloin selvittiin siitä sekä Sutulahden rannasta. Huomenna alkaa kotimatka ja sade loppuu. Ajamme aurinkoisessa säässä kotiin. Ei siinä mitään, mutta olisihan se aurinko voinut paistaa hiukan jo ennen lähtöpäivääkin.

IMG_7111

Kaalin kraateri

Processed with VSCOcam with f2 preset

Iloisin kylpyläterveisin

Hanna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *