Ystävyydestä

Tänään ystävyys on pyörinyt mielessäni koko päivän. Aito ystävä on yksi arvokkaimmista asioista, mitä elämä voi antaa.

Kävi niin, että sanoin leikkisästi ystävälleni keskustelun lopussa ’busted’. Hän meni samalla ovesta ulos, mutta ehdin nähdä hänen kasvoillaan oudon ilmeen. Se jäi vaivaamaan minua ja yhtäkkiä tajusin, että olin varmasti lausunut sanan niin, että kuulosti kuin olisin sanonut ’bastard’

Minun tuli hiki. Laitoin hänelle viestin ja hän vastasi: ”joo, kuulin bastard, mutta ymmärsin sen busted.

Ei ole ihanampaa tunnetta, kuin näin suuri luottamus. Hän tuntee millainen olen. En sanoisi hänelle rumasti. Hän ei uskonut mitä kuuli – hän uskoi mitä sydän sanoi.

IMG_6997

Samalla tavalla on lämmittänyt toisen ystäväni lyhyt kommentti, kun sanoin hänelle: anna anteeksi. Hän vastasi: aina. Ja asia oli sillä selvä. Aina. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö asia ole juuri niin. Aina.

Ystävyyttä on myös kertoa asia, jonka tiedät koskettavan ystäväsi elämää, vaikka sen kertominen olisi kielletty, jos sydän ja järki sanoo, että se on kerrottava.

Ystävä valaa uskoa, kun oma meinaa loppua. Ystävä sanoo ’hengitä’ juuri oikealla hetkellä ja rauhoitut. Ystävä käärii hihat ja ryhtyy hommiin, kun tarvitset apua.

Ystävyys on hirveän paljon muutakin, mutta näitä ajattelin ja koin tänään. Nämä ovat niitä juttuja, joita en voi unohtaa koskaan. En kyllä unohda häntäkään, joka tuli luokseni kerran ja syötti minulle keittoa, kun asiat olivat niin huonosti, etten ollut kyennyt nielemään palaakaan moneen päivään. Hän unohti minut, mutta se ei haittaa. Joskus käy niin.

xxx

Hanna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *