Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Hevosmiehet

luckyluke

Eilisestä tekstistä tuli palautetta miehiltä. Että mitäs yleistät, ollaan mekin täällä. Se on taivahan tosi, te niin olette täällä. Teitä on vaan aika paljon vähemmän kuin meitä akkoja. Tai no, ehkä ravipiireissä on toisin päin. Miksi kirjoitin hevosnaisista oli se, että kuulun heihin. Osaan kertoa mitä on olla hevosnainen. En osaa kertoa millainen on hevosmies. Tai kokeillaan osaanko!

 1. Jos hevosmies harrastaa kouluratsastusta, hän on homo, etenkin jos harrastus on luiskahtanut ammatin puolelle. Ja varsinkin siksi, että muuten naiset taistelisivat hänestä kynsin hampain. Epäilen, että homous on defenssi. Kouluratsastusta harrastava mies on naisen paras ystävä. Ei koira tai kissa.
 2. Jos hevosmies harrastaa esteratsastusta, hän on naistenmies. Tämä faktatieto perustuu siihen, että olen nähnyt yhtenä vuonna kuinka Horse Shown aikaan ulkomaiset mies-esteratsastajat pamahtivat Sikaribaariin ja lähtivät sieltä hotelliin eukot kainalossa. Yhdelle olisi ollut useampikin nainen tarjolla.
 3. Ravimies on leppoisa perheenisä. Tämä fakta perustuu siihen kun olin viime kesänä Joensuussa Kuninkuusraveissa ja tutustuin muutamaan ravimieheen. He olivat perheellisiä ja mukavia.
 4. Tallilla mukana olevaa miestä ei lasketa hevosmieheksi, vaikka hän taluttelee, siivoaa kakkoja, lastaa, satuloi, kuskaa ja suihkuttaa hevosen.
 5. Laukkahevosilla ratsastava mies on jockey. Jockeyt ovat hirveän pieniä miehiä. Niitä on Suomessa tosi vähän.
 6. Hevosia kauppaava mies on huijari. Jos mies myy useamman kuin kaksi hevosta, hänet lasketaan hevoskauppiaaksi ja huijariksi. Etenkin jos hän tienaa kaupoilla yli 70 euroa.
 7. Valmentava hevosmies on auktoriteetti, vaikka hänellä olisi hame tai bikinit päällä. Jopa nukkuessaan.
 8. Hevosmiehet ovat kaikki joko entisiä, tulevia tai nykyisiä juoppoja.
 9. Jos hevosmies ei tajua hevosta, häntä ei lasketa hevosmieheksi.
 10. Hevosissa ja miehissä on jotain samaa. Ainakin komeissa.

Menikö ihan nappiin? Ei mitään korjattavaa?

Vekkulina ihmisenä latasin tuohon yleisimmät olettamukset. Ihan kuin hevosmies ei voisi olla vaikka lentokapteeni tai kirurgi, tai miksei iskelmälaulaja tai bussikuski. Kyllä voi. Hevosmies voi olla myös hetero, homo tai kaikkea siltä väliltä. On aivan uskomatonta kuulla, että hevosmiehet (tai -pojat) ovat joillain talleilla huonommassa asemassa kuin muut. Ei sellaista pidä sietää. Hevosmies on mies parhaasta päästä. Tykkäähän se hevosista.

kentauri

Kommentit (12)

 1. Emma

  Mahtava Kaikki kyllä allekirjoitan paitsi tuon ravimies kohdan. Sen voisi korjata niin, että ne ”vanhemmat” ovat niitä perheenisiä, mutta sanotaanko kokemuksen syvällä rintaäänellä, että ne nuoremmat ovat kyllä niitä ns. pleijereitä ! Ei saa yleistää, mutta aikalailla kaikki.

 2. Jussi

  ai en siis oo hevosmies? Vaimon rakkaimmalle vien heinää, siivoan frikadellit tarhasta, laitan vedet, siivoon lantalan, olen painolastina koppiksissa, katselen ja yritän oppia Ranen kengittäessä, rauhoittelen munanpesun aikana, keitän kahvia, kuvaan kännyllä, olen jopa oppinut riimun ja riimunarun eron, erotan suomenhevosen shettiksestä, melkein siedän tuoreen paskan hajua, yms yms yms, ja joka ilta olen vapaaehtoisesti tallilla ja jopa pidän siitä! Katja, ylennä minut hevosmieheksi! pliis!

  • katjastahl

   sä oot salahevosmies 😀

  • Saara

   Jussi, olet ”keeper” eli niin helmi, ettei vaimosi päästä sinua ikinä vapaaksi. Ja eiköhän se ole vaimon toiseksi rakkain jolle heiniä viet… kunhan et pistä häntä valitsemaan, sillä universumissa pätee luonnonlaki, että mies joka laittaa vaimonsa valitsemaan itsensä ja hevon välillä, putoaa välittömästi sijalle 2. Mielestäni olet hevosmies-in-progress, eli vielä käyt vähän selässä ratsasrrlemassa ja voimme tituleerata sua ihan oikeeksi hevosmieheksi.

  • katjastahl

   ja väliäkö sillä, koska me rakastetaan sua jo nyt!

  • Liisa

   Mää taisin just rakastua. Toi frikadellit vielä…mikä mahtava sana. Mikä ihana salahevosmies <3

  • Jussi

   Koska te ihanat rakastuitte salahevosmieheen, olenko sitten myös salarakas?

 3. Olavi

  Kiitos hauskasta blogista, mikä sisältää myös asiaa.

  Itse olen vuoden harrastanut ratsastusta ja olen jäänyt koukkuun.

  Monella naisellatytöllä näyttää menevän pasmat sekaisin kun pölähdän tallin ovesta sisään. =)
  Puhumattakaan kun lähden shoppailemaan ratsastus vaatteita. Myyntitilanne erottaa osaavan myyjän raakileesta. Eli olen melko helppo saalis =) =)

  Välillä vaikutan avaruusolennolta, mutta kun avannut suuni niin monet ennakkoluulot ovat kadonneet, yhteisesellä asialla ollaan. Ratsastuksesta ja hevosista riittää juteltavaa.

  • katjastahl

   Tervetuloa muiden avaruusolentojen joukkoon!

 4. Jussi

  Moi taas.
  Ajauduin vahingossa jokin aika sitten Budapestissa sikäläisiin esteratsastuskilpailuihin.
  (Ehkä rouvalla oli pieni vaikutus ajautumiseen). Jussirenki joka ei tiedä hevostelusta muuta
  kuin ne pakolliset kottarisulkeiset joka ilta, yllättyi suuresti siitä että n. 90 % hevosen selässä
  temppuilevista oli miehiä. Eli tuolla suunnalla naiset hoitaa renkien duunit?

  • katjastahl

   Kaiketi! Kiinnostava maa, eikö 😀

 5. Olavi

  Mitä se kertoo Suomesta? Kuinka kovaa päin takamusta tämä laji on lokeroitu. Liitot tai sirkustemput Horseshowssa eivät tehoa. Päinvastoin ne saattaa vain vieraannuttaa.
  Esikuvia kaivattaisiin niin tilanne muuttuisi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *