Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Hilpan terveiset kansalle

Tässä me ollaan Railin kanssa siinä vanhassa paikassa.
Tässä me ollaan Railin kanssa siinä vanhassa paikassa.

Kansalaiset, medbörjare! Mä olen ollut nyt yli kolme kuukautta laitumella. Ensin mentiin ystäväni ja kämppäkaverini Railin kanssa kahdestaan laitumelle. Naapurissa oli kolme aikuista, ne oli todennäköisesti laitettu siihen kyttäämään meitä. Yksi niistä oli kuulemma äitini. Ihansama. Ensin me laukattiin Railin kanssa ihan kreisinä pitkin, kun oli niin paljon sitä tilaa. Vitsit miten kivaa on vetää täysii! Kannattaa kokeilla. Naapurin muijat otti kans lähdöt, mut sitten niiden pomo, se valkonen joka on kai mun mutsi, sano, että nyt lopetatte sen kirmailun tai tuutte ylikuntoon. Mä en tiedä mitä on ylikunto, mut jos äiti sanoo et se on paha, se on paha. Me alettiin myös Railin kanssa varmuuden vuoksi heti syödä.

Välillä meitä kävi vaklaamassa yks mies. Se laitteli meille vettä ja oli muutenkin asiallinen kaveri. Se toi myös semmosen suolajutun. Me Railin kanssa heiteltiin sitä ja se meni rikki. Ei sanottu sille miehelle mitään, ehkä se ei huomannu.

Toiset tyypit, jotka meitä kävi usein katsomassa, oli ne samat kun jo silloin, kun mä synnyin. Ne on siitä kivoja, että ne raapii Railia ja mua aina sieltä mistä kutittaa. Se on tosi ihanaa. Sitten se isompi niistä naisista nostelee aina mun jalkoja. En ymmärrä miks, mutta mä nostelin jalkoja koska se halusi. Siitä hyvästä se sitten rapsutti kuitenkin. Se pienempi niistä naisista on ihan hullu halaamaan ja ottamaan kuvia. Se on ottanu musta varmaan ainakin satakytkolme kuvaa. Mitähän se niillä tekee? Tai ehkä se lähettää ne johonkin missikisojen karsintaan, koska se on se sama tyyppi kenen kans oltiin keväällä missikisoissa.

sorsa
Siinä mä oon missikisoissa, tossa kohtaa piti laulaa joku kappale. Mä vedin Sannii.

Jossain vaiheessa se meidän laidun ei enää tuntunutkaan niin isolta. Tunnettiin se jo aika hyvin. Oltiin syöty siitä myös tosi paljon. Naapurilaitsan aikuiset kerto, että kuusiaidan takana asuu issikoita. Ne sano, että issikat on jotain viikinkejä, ja ne on tosi vaarallisia. Ne on jostain Islannista kotosin. Me ei saatu Railin kans nukuttua pariin yöhön kun mietittiin, että kuusiaidan takana on joku villien lauma. Sitten me päätettiin tehdä ekskursio sinne aidan taakse. Rohkaistiin mielemme ja kaadettiin sen verran aitaa, että päästiin kulkemaan. Sitten me tepsuteltiin Railin kanssa sinne villien pihaan. Ja siis mitä! Ne villit on semmosia pieniä turreja! Ne oli tosi ystävällisiä ja möllötti siellä vaan! Ihmiset vähän huus, että mitäs te täällä teette. No me oltiin Railin kanssa, että ei enää mitään ja mentiin takasin omalle laitumelle. Ihan älytön juttu! Issikat on ihan tavallisia. Myöhemmin se mies tuli kysymään meiltä, että missäs te ootte ollu. Me oltiin Railin kans ihan, että mitä sä tarkotat, vink-vink.

Sitte me muutettiin. Mä luulen, että meillä alko Railin kans koulu, koska me muutettiin yhen valkosen aikuisen kans kimppaan. Mä luulen, että se on opettaja, koska se komentaa meitä aika paljon. Sillai hauska se uusi paikka, että naapurilaitsalla on yks tosi hyvännäkönen mies. Äiti sano, et mä en saa kattella vielä miehiä, mut on se kyl tosi söpö. Välillä me nipistellään sen jätkän kaa toisiamme nenästä. Mä oon ihan, et senkin hullu, et saa 😀

hilb1 hilb2

Eilen ne naiset kävi taas räpsimässä kuvia ja raapimassa meitä. Se oli kivaa. Niillä oli myös sellainen minihevonen mukana. Se haukkuu. Me ajettiin sitä Railin kans takaa. Se oli hauskaa. Sit meidän ope sano, että nyt tytöt riittää ja sit me laukattiin toiseen päähän laitsaa. Ne ihmiset jäi sinne vähän tollona vilkuttaan. Me oltiin Railin kaa, et moikku.

Tuolla se meidän ope vahtii, näättekö.
Tuolla se meidän ope vahtii, näättekö.

Joku sano, että kesä loppuu kohta ja sit me muutetaan talliin. Mä en tiedä mikä on kesä, mut ok. Vähän jännittää jo.

Kommentit (9)

 1. Laura

  No on typyillä ollu aika makia loma, aitaa kaadettu ja miehiäki vilkuiltu 🙂

  • katjastahl

   Aivan risaseks menny juu.

 2. Henna-Riikka Heikkilä

  Päivän piristys, kiitos 🙂

  • katjastahl

   Hilpalta terpat!

 3. Sarianna

  No moi Hilppa! Tosi jees hei, että välil ehdit tekstaa meille, koska on kyl niiiin kiva tietää mitä sulle kuuluu. Me kun vähän niinku tunnettiin sut jo ennen sun syntymää . Laittelehan viestiä sit kun oot sinne talliin muuttanut ja mitä siitä tykkäät.

  • katjastahl

   Mitä? Tunsitte vai? Missä? Tössällä?

 4. Mymind

  Tack Hilppa för storyn! Nu har jag att skratta åt hela veckan… du är så bra på att berätta! Vilken tur att de där islänningarna inte var farliga, och att ni tog reda på vad de var för typer! Lycka till med flytten!

  • katjastahl

   Tack ska du ha! Jag vet inte vad flyttning menar, men det måste vara spännande 😀

 5. Någon Annan

  Meidän – tai minkä tahansa tallin – tuntiheppojen terveiset olisi hauska lukea. Tuntihevoset ovat varsinaisia ihmiskuiskaajia, jotka tietävät jo ratsastajan ponnarin asennosta, mitä tällä kerralla kannattaa yrittää. Luojan kiitos ne eivät pääse internettiin kertomaan muille hevosille – esim. vitattomalle Hilpalle – mitä ihmisten nämä ja nuo eleet oikeasti tarkoittavat ja miten hevosen kannattaa niihin reagoida parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *