Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Miten saat aikasi riittämään, Katja? Entä rahasi?

Hyst, Katja, älä puhu rahasta. Se on epäkohteliasta.
Hyst, Katja, älä puhu rahasta. Se on epäkohteliasta.

Suoraan sanoen ihan helposti. Teen töitä hyvinkin epämääräisiin aikoihin, joten tallille liikenee kolmisen tuntia lähes joka päivä. Pullukan ja Hilpan kotiintulon lähestyessä aloin miettiä, että mitä jos pitäisimmekin Tyttösen myös. Olisko se mahdollista? Ensin suoritin laskutoimitukset. Aikuiset hepat 680 + 680 ja lapsi 300 + alv. Yhteensä aika monta dollaria. Jos lasketaan, että molemmilla hepoilla olisi vuokraajat, joista saisi 200 e kuukaudessa, olisi kokonaisuus kestettävämpi. Ja silti ihan hirveä. Nyt olen maksellut niitä tyttöjä siellä Hauholla 400 + alv ja Tyttöstä 680 kuukaudessa. Ei ole edullista sekään. Voin sen sijaan kertoa, mihin en laita rahaa: vaatteet, kosmetiikka, baarit, taksit. Niihin meni ennen muinoin monta dollaria. Eräs ystäväni sanoi, että aina kun hän menee kalliissa kenkäkaupassa kassalle, hän hokee hiljaa itselleen ”Katjalla on hevonen, Katjalla on hevonen…” ja näin onkin pelkkää säästöä ostaa ne kengät. Se on kuulemma myös toimiva selitys puolisoille, jotka joskus naukuvat laukkujen ja kenkien hinnoista. ”Mikä hinta tuo nyt on! Tietäisit millaisia summia Katja laittaa kuukausittain hevoseensa/siinsa! Ajattele, miten onnekas olet, kun olet valinnut minut, etkä Katjaa!”

Minuun tulee menemään vielä tukuttain valuuttaa.
Minuun tulee menemään vielä tukuttain valuuttaa.

Sitä sen sijaan en tajua, miten sellainen ihminen selviytyy, joka käy normaalissa päivätyössä ja sitten vielä tallilla. Ja sekin on vielä jees,mutta jos on lapsia ja/tai koiria? Millä ihmeen ajalla kaikki hoituu? Toisen aikuisen hevosen pitämisestä haaveileva ihminen törmää myös tähän ongelmaan. Millä ajalla hoidetaan kaksi hevosta ja yksi varsa? Eihän sen varsan kanssa tarvitse koko ajan olla jotain säätämässä, mutta olishan se kiva jollei tarttis aina juosta paikasta toiseen. Siitä se ratkaisu sitten valkeni. Ei, meille ei tule toista aikuista hevoa.

Aikaahan menee juuri siihen mihin itse haluaa. Minä esim. olen niin laiska laittautumaan, että aamulla pääsen liikenteeseen hyvinkin liukkaasti. Jotkut laittavat siihen tunnin. Joku tykkää pitää kodin tiptop, meillä taas ei ole niin justiinsa. Siihen ei aikaa törsätä. Avain kai on se, että HALUAN mennä tallille ja useimmiten myös HALUAN mennä koirien kanssa metsään. Myöskin HALUAN olla lasteni kanssa, mutta ne eivät enää välttämättä minun kanssani (14 ja 16). Niihin löytyy aina aikaa. Ja rahaa. Siivota en liiemmin halua ja ruoanlaitonkin pitää sujua sukkelaan. Likaisena ja vähän nälässä siis rampataan tallin ja kodin väliä. Jeah.

Joskus haaveilen olevani tyylikäs. Silloin mietin, että käyn ostamassa jotkut kivat vetimet ja menen niissä – niin, mihin? Enhän mä käy missään muualla kuin tallilla ja Mankin huoltoasemalla. Tuskin siihen kannatta panostaa! Ennemmin sitten hyvät ratsastushousut, jotka kestää. Valintahan tämä on, elämäntapa. Kroppa kiittää huomattavasti enemmän kuin silloin, kun harrasti baareissa käyntiä. Lompakko sanoo: same, same, but different.

Tienaaja ja hänen avustuskohteensa.
Tienaaja ja hänen avustuskohteensa.

Kommentit (4)

 1. Mm

  Kun on virastoaikatyö, heppa, 3 lasta joista yksi päiväkoti-ikäinen, reissutyötä ajoittain tekevä aviomies ja koirankin kanssa harrastellaan välillä niin onnea on kimppaheppa toisen lähes samassa tilanteessa olevan tädin kanssa. Yhdessä jaetaan ratsit, hoidot, ilot, surut, huolet, onnistumiset ja heppa saa kaksinverran rakkautta. Kyllä silti tallilla kulutettu aika ja heppaan menevät eurot kolkuttelevat silti osa-aikatyöläisen laihaa kukkaroa. Ei tarvii haaveilla kylpylälomista, ulkomaanmatkoista tms.Jos puntarissa on ratsastuskengät ja juhlakengät niin juhliin kamppeet kaivetaan kaapin uumenista. Päivääkään en kyllä vaihtaisi pois ♡

 2. Riikka

  Tää oli kyllä niin paras! <3 Kuulostaa ihan miun elämältä, paitsi että lapset on vielä pieniä ja omia heppoja pihassa 3…

 3. Hanna

  Kiitos Katja mahtavasta blogistasi! Löysin sen vasta hiljattain ja olen koukussa!

  Minäkin nautin kun pääsen hankkimaan hepalle uudet suitset tai muuta vastaavaa, mutta itse kuljen kyllä aina vanhoissa vetimissä ja juurihan niin se on. Ihminen laittaa vähätkin euronsa tai aikansa juuri siihen mihin haluaa..tätä on joidenkin ystävien vaikea tajuta! Mutta, omasta mielestäni antaa kaikkien kukkien kukkia vaan. Samaistun niin lauseesi ”Likaisena ja vähän nälässä siis rampataan tallin ja kodin väliä. Jeah.” On niin helppoo olla onnellinen kun tekee sitä mistä nauttii!

  • katjastahl

   Kiitos kiitoksista!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *