Miten selitän Horse Show’n ummikolle + Hilppauutisia

Menen piakkoin suorittamaan.

Kävi mielessä, kun paahdoin Horse Showssa viikon päivät lähes putkeen, että noinkohan Hilppa enää elääkään, mutta yllätyksekseni se voi ihan hyvin. Ai niin, sehän voi hyvin myös koko kesän, vaikka näki minua vain muutaman kerran.

Kengät on pysyneet hienosti paikoillaan ja samoin läski. Nyt aloitamme ravintoperäisen laihiksen. Väkirehu hinataan minimiin. Suorastaan kiinnostaa nähdä miltä Hilppa näyttää sorjempana! Kaksivuotiaana se oli kaunis kuin kukka, kun oli laiha. KUKAAN varsahan ei ole kaunis kaksi veenä, mutta meidän Hilppa oli.

Hilppa 1-veenä. Voitteko katsoa, miten kaunis!

Eilen illalla mentiin lapsen kanssa iltavuoroon. Tunnit loppuivat 21 ja me oltiin heti jonossa liikuttamaan heppoja. Lapsi otti Masan ja minä pikkuneidin. Tällä kertaa selkään laitettiin satula ja siitä joustavat sivuohjat kuolainrenkaisiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Hilpalla käytettiin sivuohjia. Tarkoitus oli imitoida sitä tilaa, että jotain on koko ajan kuolainrenkaassa. Ohjasajoahan onkin jo harjoiteltu vaikka kuinka, joten ei tämän pitäisi vaikea rasti olla – eikä ollutkaan. Hilppa ravasi superhienosti liinassa! Kaksi kertaa se pysähtyi ja heitti pienen pyllyn ilmaan, mutta sitten se jatkoi taas kuuliaisesti matkaa. Se on niin noheva!

Tällä viikollahan oli tarkoitus laittaa ratsuttaja selkään. No, meikähän sai Horse Showsta elämää suuremman flunssan, jonka kourissa ollaan edelleen. Ei tällä kunnolla organisoida yhtään mitään. Sitäpaitsi lauantaina olen kaverin viisikymppisillä ja sunnuntaina tallilla on kisat. Siirtyy, siirtyy! Mutta mihin tässä on kiire, valmiissa maailmassa.

Horse Show’n jälkipyykki jatkuu vielä. Tänään julkaistiin Mikko & Kasper – Suomen suosituin podcast, jossa kaverit seikkailevat HIHS:ssa. Oli kiehtovaa jutella pitkästä aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät tiedä yhtään mitään hevosista, mutta ovat vilpittömän kiinnostuneita. Yksi keskusteltava asia oli mm. se, että poni ja hevonen ovat samaa lajia. Se oli uutinen! Poikia kiinnosti myös miksi hevonen ei saa valita ratsastajaansa, vaan se menee toisin päin. (Jos hevonen tosiaan saisi valita, veikkaan, että aika harva meistä saisi enää harrastaa.) Siis: jos elämästäsi puuttuu naurua, kuuntele tuo!

Minä keskityn nyt olennaiseen, eli henkiinjäämiseen! Jos on hyviä, ideoita, otetaan vastaan! Jo käytössä olevia keinoja: inkivääri, valkosipuli, sinkkiasetaatti, nenäsumute, Burana, Fisherman’s friends, tee, hunaja, uni, villasukat.

Katja ja Mikko Kasperista ja Mikosta hevosen äärellä. Oli kuulemma jännittävää olla samassa kuvassa hevosen kanssa. Kuva: Kasper Strömman
Kommentit (15)
 1. Propolis. Paranemista, t:kohtalotoveri

  1. Komppaan! Jos löydät, niin hanki sellainen suihke, jota laitetaan kurkkuun. Mut jos ei, niin siltään/teen kanssa otettavat tipat on myös hyviä.

   Tosin myönnettäköön, että se toimii kyllä kaikkein parhaiten siinä vaiheessa, kun flunssa on vasta aluillaan. Itsellä ainakin monta kertaa ollut vähän flunssainen olo, joka sitten on mennyt ohi propolista suihkimalla. Ehkä plaseboa, mutta ihan sama, jos sillä välttää flunssan:D Ja sitä paitsi jos se torjuu tauteja mehiläispesässä, niin kai se voi torjua kurkussakin?

   Isäni vinkki on rommitoti. En kyllä huomannut muuta etua kuin tietyn hilpeyden mielialassa, joka toki hetkellisesti teki räkimisestä mukavampaaXD

   1. kaikki koitettu, vielä jatkuu.

 2. Carmolis-tipat ja Sarvikuono nenän huuhteluun.

  1. done

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *