Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Tallikamat kaaoksessa? Kenellä?

Kaupallinen yhteistyö: Orthex SmartStore

Missä ne toiset takasuojat? Entäs pumpuli? Mihis mä laitoin ne suitsien varaosat? Oliko meillä kavioöljyä?

Kuulostaako tutulta? Ymmärrän. Sama show aamusta iltaan.

Kaikkein kiehtovinta on varastoida loimia kesäksi. Jos laitat jätesäkkiin, hiiret/rotat purevat heittämällä tiensä loimien luo ja tekevät ihanat talvipesät. Vähänhän talviloimea pitää toki repiä, ennen kuin siinä viihtyy kunnolla. Jos laitat noin vain hyllylle, hiiret taputtaa. Tänks.

Tätä taustaa vasten meinasin ruveta itkemään onnesta, kun Smart Store ehdotti yhteistyötä. Että mitäs sanot, laitetaanko tavarat järjestykseen? Voi herran tähden, kyllä, kyllä, kyllä! Sanoinko jo kyllä?

Salaisuuksien kammio.
Salaisuuksien kammio.

Ensin alkoi järjestelyn jännittävin osuus: inventaario. Ai, onko meillä tällaisetkin jalustimet? Täälläkö tämä hokkiavain olikin? Tavarat oli aiemmin olleet kukkuroillaan olevissa muovipusseissa. Arkistointi-ideana ”mihin mahtuu vielä”. Meidän kaappiin kaivautuminen olisi järkevintä hoitaa kaasunaamari päässä ja hanskat kädessä. Sen verran sieltä löytyy pienten eläinten ”merkkejä”. (Toisaalta, mustikkametsästäkin voi kuulemma saada myyräkuumeen, joten whatev.)

Tämmönen SmartStoren osanen on muuten aika kätsä esim. harjapakkina!
Tämmönen SmartStoren osanen on muuten aika kätsä esim. harjapakkina!
Mitä ihmettä täältä löytyy.
Mitä ihmettä täältä löytyy.

Pystyttekö lainkaan aavistamaan miten tyydyttävää on tavaroiden asettuminen kohdilleen? Ja vieläpä näitä laatikoita on niin tavattaoman montaa eri kokoa, että kaapista saa aivan järjettömän ihanan tetriksen. Että jos mä laitan tän tähän, niin toi menee ihanasti ton päälle. En ole koskaan elämässäni nähnyt kaappiani näin siistinä, en tallilla enkä myöskään himassa. Pienestä se on kiinni.

Tadaa!
Tadaa!
Ei olis onnistunut ilman apulaissiivouspäällikköä.
Ei olis onnistunut ilman apulaissiivouspäällikköä.

Pyysin tallikaveria katsomaan. Hän sanoi: ”Tää ei oo teidän kaappi.” Ihan erikseen jouduin jankkaamaan, että kato nyt, kellä muulla on näin virttyneitä varusteita? Pakko se oli uskoa. Ihan erityiseen tarpeeseenhan nämä laatikot vastaavat sellaisissa perheissä, jossa siisteys on arvo sinänsä. Meillä on otetaan valokuvia, jos jossain on siistiä. Sen verran jännäksi vetää. Ei ole ns. DNA:ssa meillä tämä homma.

Loimet pakkasin, paitsi ihanasti isoihin laatikoihin, myös vetelin niitä onnellisena pyörillä perässä. Eihän näitä tartte edes kantaa! Jumankekka. Lisää laatkoita tänne ja vähän hitaasti.

Apulaissiivouspäällikkö on myös hyvin tyytyväinen.
Apulaissiivouspäällikkö on myös hyvin tyytyväinen.

Ja nyt tulee hyvä juttu: nämä SmartStore -laatikot (siis ei NÄMÄ laatikot, vaan tämä merkki) täyttää 20 vuotta (woop, woop!) ja siitä hyvästä lätkäisen teille kisan! Voitte nimittäin voittaa itsellennekin moisia, fantastisia tarvikkeita! On meinaan ihan eri asia kuin halpa kopionsa. (Että sinänsä ne vois olla myös just nuo, kun ovat 20 vuotta, mutta kuitenkin. )

Mikä tilanne sinulla vaatisi organisointia by: SmartStore? Voin kertoa, että siitä joutuu kierteeseen. SmartStore -tetris on niin koukuttava, että tyydytys järjestyksen saamisesta säilyy pitkään. Kerro kommenttikenttään mikä on kaaoksesi tila, niin säntäämme apuun. 

Kommentit (34)

 1. takku

  Mun vanhemmilla on talli. Niillä on ollu n. 20 vuoden aikana jo ainakin 15 eri hevosta ja tälläkin hetkellä 6 kpl ravureita ja kouluratsuja/poneja. Hyllyjä kyllä olisi ja nyt kissojakin, mutta loimi- ja huopavuoret peittää tallin ”eteisen”, käytävät ja talon autotallin. Tai siis hevostarvikevaraston. Että jos mä voitan niin ne saa laatikoita ja minä ehkä jotain pientä omalle ruunalleni, jonka kamat on jo laatikoissa neuroottisen siistissä järjestyksessä 😉 ois ihan paras joululahja!

 2. Minna S

  Tämä olisi NIIN lottovoitto sekä talliin että sisälle.
  Viiden lapsen ja viiden karvakorvan tavarat saisi kerrankin paikoilleen ilman kaaosta, joka oven aukaisulla vyöryy niskaan.
  Puhumattakaan niistä pikku jyrsijöistä, jotka saisivat nenilleen 😉

 3. Mari Kirsi

  Kaaoksen tila on luokkaa hurrikaani autotallissamme. Siellä on tavaraa jos jonkinmoista; heppakamoista aina kuorma-auton ilmaputsariin. Luultavasti mies joka asuu meillä, olisi niin paljon innostuneempi harrastuksestani jos ne minun hevosroippeeni olisivat edes jonkinlaisessa järjestyksessä ja vähemmän tilaavievinä siellä autotallissa.
  Hevoseni muuttaa uudelle (siis todellakin aivan uudelle) tallille kuunvaihteessa ja olisihan se todella hienoa jos sinne uutuuttaan hohtavalle tallille saisi varustehuoneeseen järjestyksen noilla loistavilla laatikoilla!

 4. Patricia

  Kuvittele tilanne, jossa kahden hevosen kamppeet seilaavat kodissa, jossa ei ole enää hevosta (eikä näin ollen tallia/tallikaappia/tallin vinttiä jossa rompetta säilyttää). Hevosten tilalle on saapunut pieni herrasmies, joka on vastikään siirtynyt Duplo-vaiheeseen. Herrasmiehen vanhemmat ovat juuri myyneet kotinsa ja joutuvat pakkaamaan kimpsunsa ja kampsunsa, duploineen ja heppakamoineen varastoon, sillä koko porukan uusi koti vapautuu vasta 8kk kuluttua. Mainitsinko mukana pyörivät 2 koiraa kymmenine takkeineen ja leluineen? Hevoskampetta ei voi myydä, koska Herrasmies on jo nyt korviaan myöten rakastunut hoppetikoppeihin, eli pian varusteet pääsevät taas käyttöön. Siispä ei auta kuin sulloa tavarat siististi laatikoihin ja toivoa uuden hevosen sopivan niihin sitten hyvin! Jos ei, niin tarvitaan uudet varusteet ja vielä lisää niitä laatikoita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *