Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Teettäisinkö tammalleni varsan? Toki!

Kumoron besta tittare!

Kun ostat tamman, ajatuksesi on: eipä hätää, jos se menee rikki, teetän sillä varsan ja näin saan hevosen ilmaiseksi. Niinhän se menee! Sehän on pelkkää säästöä, kun kasvatat nuorikkoa 3 vuotta pihatossa á 300/kk eli n. 3600 vuodessa. Sitten isket sille satulan selkään ja annat mennä. Paitsi jos ei ihan taito riitä, niin viisas vie poninsa ratsuttajalle, josta ei saletisti pääse karvaakaan alle 500/kk. Siis Virossa.

Heippa! Minä olen edullinen tapa hankkia hevonen. Hanki sinäkin kaltaiseni varsa! Jo tänään!
Heippa! Minä olen edullinen tapa hankkia hevonen. Hanki sinäkin kaltaiseni varsa! Jo tänään!

Yks kaks onkin jo 4-vuotiskausi ja sinun ikäsi saattaakin olla lähempänä viittäkymppiä kuin kolmea. Näin ollen lentelet nuorikkosi selästä kuin räsy ja makaat jumissa kotisohvalla Sirdaludia ja Buranaa (eikä mitään 400mg) huutaen. Sillä aikaa nuorikko kerää voimia seuraavaan rodeoon. Viisvuotiskaudella possuenergiaa on vielä niin, että saa blogiin hyviä rodeokuvia (ks. Neiti ”Ilmava”, tältä neidolta lentelin kaaressa, pyytäkää vaikka blogaajalta todistusaineistoa) ja tädit karkaavat itkien maneesista, koska kauhu.

Näin siinä käy kun luulee osaavansa 5-vuotiaalla. Photo by: Hanna Kosunen
Näin siinä käy kun luulee osaavansa 5-vuotiaalla. Photo by: Hanna Kosunen

Tässä vaiheessa rahaa on mennyt astutuksen verran (tuskin saa alle 300 €), elävästä varsasta (500 ainakin) ja kolmen-viiden vuoden elättämiseen pyöreästi 10 800 – 20 000. Tässä ei tietenkään ole mukana kengitykset, vakuutukset, eläinlääkärit tai varusteet. Näin ollen ihan näpsä hinta tulee kopukalle. Etenkin kun sen laadusta ei ole pienintäkään havaintoa vieläkään. Tai ehkä vähän. Ja siis onhan sinulla edelleen se tammakin! Että sen elämä tuohon päälle. HHAHHHAHAHHAHHHAHHHAAAA!

Kyllä minä olen laskenut, että hyvä reissu, kannattaa tehdä. Jos rahan takia alkaa nykimään, niin perkule koska nyt ei nykis. Ihan sama! Whatever! Yolo! Risaseks vaan. Varsan tuijottaminen on hienointa maailmassa. Järkeä siinä on niin vähän, että sattuu, mutta saakeli, että se on parasta. Kattokaa nyt.

Viihdyn kahleetta! Ota kiinni, et saa!
Viihdyn kahleetta! Ota kiinni, et saa!

Menen sunnuntaina katsomaan Pullukkaa ja Hilppaa, saatte sitten lisää tuoretta materiaalia!

Kommentit (4)

 1. Cia Åström

  Kiitos, makeat naurut sain tämän sunnuntai aamun ratoksi. Laitumella nauttii oma 5-vuotias tamma, tytön aknssa ollaan suunniteltu varsaa jossain vaiheessa. Juuri sitä ”halapaa” ja helppoa on aikeissa. Mies ei onneksi kauramoottoreista ymmärrä mitään, joten hänelle tätä ajatusta voi myydä, ainakin vielä:)

 2. Maukkis

  niin totta, niin totta…nimimerkilla laitoin just kolmevuotiaani myyntiin koska haluaisin jatkaa viela elamaa…

 3. anne

  Näinhän sitä pienessä mielessään pohti, että saan ilmaisen hevosen, kun onhan tässä tämä tammanklenkkura. Tekeminen otti vähän aikaa (ja rahaa): kaksi kesää siitosasemalla tyhjäksi jääden yhteensä 6000 euroa. No läträttiinpä skermalla koko rahalla. Sen jälkeen huvikseen kokeiltuna tutusta kotisiitosorista kertalaukauksella pulla uuniin, vain 1000 euroa. Odotusaikana sattui kaikkea jännittävää ja ajeltiin klinikoilla muutaman kerran, noo diisseli on halpaa ja Teivon klinikka kohtuullisen edullinen ja mitäs sitä ihmisellä muuta on kuin aikaa. Puolitoista kuukautta aktiivista kameran kyttäämistä ja elävä varsa maailmaan. Ensimmäisien vuorokausien aikana se oli päästä hengestään pari kertaa ja taas ajeltiin klinikoille. Sitten oli halpaa vuoden verran, varsa kasvoi.. ja kasvoi.. ja kasvoi… ja kasvoi.. Keväällä meillä olikin 170 cm oripoika, jota hormonit vei. Tajusin onnekseni kääntyä ammattilaisen puoleen. Siinä meni sitten 800 euroa kuussa seuraavat 11 kuukautta. Oli joka pennin arvoista, nyt on hieno ja toimiva RUUNA. Tarvittiin uudet hiittikärryt ja muuta pakollista, oli ihan halpaa. Nyt vaan pitäisi näköjään kuvata ja käydä irtopalaleikkuulla, eikä maksa kuin 2000… per jalka… Olisin keväällä mielenhäiriössä uusinut tamman samalla orilla, mutta se Luojan kiitos oli jo syöty. Toivottavasti ensi keväänä olen viisaampi ja tamma mahompi.

  Niin mikä tässä oli pointtina… Hyväsukuisia ja opetettuja varsoja saa parilla tonnilla ihan kotiintoimitettuna.

  • katjastahl

   joo, totta. hyväsukuinen meille? turha. opetettu? miksei. omasta tammasta? kiinnosta eniten. kyllä oma paska haisee ihan siedettävälle!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *