Kavioliitossa 30v
Kavioliitossa 30v

Yhdelle en taputtanut

Jestas, miten jännä World Cupin osakilpailu! Erityisen jännäksi sen teki se, että kakkoseksi tuli nainen, jolle en taputtanut. Olimme lauantai-iltana muutaman ystävän kanssa katsomassa verrytteleviä ratsukoita. Ihastelimme estoitta sekä hevosia että ratsastajia. Suorastaan nauroimme sille, miten eleettömästi lähes kaikki ratsastivat, vailla mitään ylimääräistä hosumista. Väkisinkin joukossa oli nuoriakin hevosia, mutta kaikki käyttäytyivät moitteettomasti, ihmiset ja hevoset. Laskimme, että parhaimmillaan verkassa oli 18 ratsukkoa, jotka menivät kukin suuntaansa ja hyppivät milloin mihinkin päin, eikä mitään ongelmaa.

Sitten yksi hevonen pelästyi jotain, pysähtyi ja peruutti pari askelta. Ratsastajan ratkaisu oli välitön: ohjat toiseen käteen, raippa toiseen ja kovalla voimalla raippa kylkeen. Hevosen silmät pullahtivat vähän päästä. Näky oli tökerö kaiken sen sulosointuisuuden keskellä. Jos hevonen olisi kieltänyt tai sekoillut mielin määrin, olisin varmaan ymmärtänytkin, mutta kun kyseessä oli niin päivänselvä pelästyminen, meni fiilis. Ei voi mitään. Kuva jäi niin syvälle päähän, että vaikka World Cupissa nainen hyppäsikin eri hevosella, ei tehnyt mieli hurrata. Mukiloi pelästyvää hevostasi omalla ajallasi, älä täällä, muiden nähden. Saat helposti kusipään maineen vaikket ihan hullu olisikaan.

Voi Jessica, Jessica. Kuvan hevonen ei liity tapaukseen.
Voi Jessica, Jessica. Kuvan hevonen ei liity tapaukseen.

Kutakuinkin kaikelle ja kaikille muille voisin jatkaa taputtamista vieläkin. Andrew MacLean on niin hieno mies, että ansaitsee jokaisen aploodin. Juuli Kontio veti sellaisen radan perjantain 145-luokassa, etten ole kuunaan nähnyt: jos hevonen ei ole salamannopea, on keskittävä parhaat reitit. Ja Fardonin kanssa se onnistui. Aivan maailman hienointa katsottavaa.

Pääsin FWB-osastolle haastattelemaan Ville Kulkasta ja Jenna Eeronheimoa, samalla koko kakka kuvattiin myös hevostiimille. Samoin tehtiin myös Hippoksen kuukauden hevosenomistajaksi valitun Stella Hagelstamin kanssa. Stella antoi tulla ihan kunnolla eurooppalaisista hevoskauppiaista: osta suomalainen, niin tiedät mistä se on tehty ja kuka teki. Stella on kunnon ihminen, ja mukava!

Yksi World Cup -luokan ukoista oli melko onnellinen...
Yksi World Cup -luokan oreista oli saavutuksestaan melko onnellinen…

Sori, oli pakko laittaa tuo kuva. Tirskututti!

Päivän päätteeksi mentiin vielä omalle tallille juoksuttamaan Pullukkaa. Pullukan ja Hilpan kuulumisia sitten ensi numerossa,moe!

Siellä se hölkkää, keskellä yötä. Sori, Pullukka, oli menoa.
Siellä se hölkkää, keskellä yötä. Sori, Pullukka, oli menoa.

Kommentit (12)

 1. Nimetön

  Vähän tasoja katja nyt, jessica anto raippaa sen hepalle vs yks joka hakkaa juoksutusraipalla joka keskiviikko sun silmien edessä (sä tiiät ihan tasan kuka)

  • katjastahl

   öö ensinnäkään ei kukaan juoksuta joka keskiviikko mun silmien edessä yhtään mitään ja toisinnäkin lue mitä kirjoitin. PELÄSTYNEELLE HEVOSELLE isän kädestä. en sanonut, että herrajumala mikä rääkkääjä, vaan totesin, että pisti silmään. tilanne oli paitsi televisiokameroiden nähtävissä, myös kaiken yleisön. se tarkoittaa jotain muuta kuin peräkylän parkkipaikka. on osattava käyttäytyä.

 2. noname

  Onko jollakin jossain kirkkonummen perämetsissä hevonen joka _ansaitsee_ piiskaa?
  Saako ”huonosti käyttäytyvää” hevosta lyödä? Määrittele huono käytös.
  Onko hyvät käytöstavat sellaiset että tietää missä hakkaa hevostaan? Vai sellaiset ettei hakkaa missään hevostaan?

  • Eva

   Ihan samaa ihmettelen minä blogitekstin ja näitä kommentteja luettuani. Voi siis kohdella kaltoin kunhan ”ei jää kiinni”? Ihmejeesustelua.

  • katjastahl

   no tuskinpa. yritän tässä nyt ilmoittaa, että jos mielii säilyttää maineensa, on syytä salata harrastuksensa rumat puolet.

 3. Minna

  Olen täysin samaa mieltä, että hevosen tarpeeton kurittaminen ei ole millään tavalla
  hyväksyttävää paikassa, jossa on katselijoina niitä (lapsia) jotka imevät näiltä
  idoleiltaan käyttäytymis- ja hevosenkäsittelytaitoja. Enkä nyt tarkoita että se olisi mielestäni
  missään muuallakaan hyväksyttävää!
  En yleensä kommentoi blogikirjoituksia, mutten ymmärrä tätä luetaan kuin piru raamattua
  logiikkaa jota jatketaan provosoiden ht netin puolella.

  Pidän kuivan rapsakan humoristisesta tyylistäsi kirjoittaa, luetun ymmärtäminen jää
  lukijoiden omalle vastuulle 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *