Liisan seikkailut
Liisan seikkailut

Katariina Kaituen onnen päivät

Suomen Kansallisteatteri avasi näytäntövuotensa 2017 juhlagaalalla, jonka erinomaisen, erilaisen juhlapuheen meistä suomalaisista ja Suomesta oli kirjoittanut toimittaja Saska Saarikoski. Sen esitti Jukka-Pekka Palo, joka muun muassa perkasi näyttämöllä ison kirjolohen.

-Sodan aiheuttamasta posttraumaattisesta stressistä kärsi kokonainen miespolvi, emme me ole huviksemme vaienneet tunteistamme. Nykyäänhän miehet höpöttelevät keskenään lakkaamatta, Jukkis Palo perkasi myös suomalaisen miehen mielenmaisemaa.

Verneri Pohjolan yhtye soitti ihanaa jazzia, jonka perään ensi perjantaina Suomessakin ensi-iltaan tulevan menestysmusikaalielokuvan La La Landin muusikkoa näyttelevä Ryan Gosling haikailee.

Juhlailtaa viettivät lähes kaikki Kansallisen näyttelijät, ohjaajat, pukusuunnittelijat, lavastajat – kaikki, joita teatteriesityksen tekemiseen tarvitaan. Mutta gaalasta lisää ensi viikon Avussa, sillä yksi loisti illassa ylitse muiden, kauniina ja onnellisena.

Hän on tammikuun 21. päivä viisikymmentä vuotta täyttävä Katariina Kaitue, joka kertoi minulle salaisuuden: – Menimme naimisiin uudenvuoden aattona. Jos ei kymmenen yhdessäolovuoden uskalla tehdä tällaista ratkaisua, niin sitten ei koskaan.

Tuore aviopari Katariina Kaitue ja Matti Vänskä (kuva Petri Mulari).
Tuore aviopari Katariina Kaitue ja Matti Vänskä (kuva Petri Mulari).

Tuore aviomies Matti Vänskä kertoi lähettäneensä aikoinaan Katariinalle kirjeen luettuaan hänestä tehdyn haastattelun, jonka olin tehnyt Me Naisiin: – Sinä olit meidän amorimme!

Kirje teki Katariinaan vaikutuksen, pariskunta tapasi ja loppu on onnellista historiaa. Ja nyt viiden lapsen uusperheessä eletään erilaisia aikoja, sillä nuoriso on vähitellen muuttamassa omilleen.

  • Katariinan juhlavuoteen mahtuu myös 25-vuotistaiteilijajuhla, jota hän viettää Janne Reinikaisen ohjaamassa Macbethissa.  -Janne luo harjoituksissa hyvän ilmapiirin, ja mistä muusta Macbeth kertookaan kuin meistä ihmisistä ja vallan syövyttävästä vaikutuksesta.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *