Tätäkö on yrittäminen? Postia pappi Jaakobille.

 

IMG_4492IMG_4491

Talo on uskomattoman kaunis: Koristeleikatut pystylaudat ovat patinoituneet niin, että on mahdoton sanoa, minkä värinen se on joskus ollut. Nyt se on harmaa. Kahden kuistin väliin jäävän ikkunarivistön ruudut ovat vanhaa lasia, ja ikkunoilla on punaisia pelargoneja. Talon eteen on rekvisiitan omaisesti pysäköity pieni, vanha kuorma-auto.

Muistatko Klaus Härön ohjaaman elokuvan Postia pappi Jaakobille? Pääosia esittivät Kaarina Hazard ja Heikki Nousiainen. Elokuva kuvattiin tämän talon pihapiirissä Kokemäellä.

Seison nyt sen edessä, koska paikallinen Sydän-Satakunta-lehti on kertonut näyttävässä jutussaan, että taloon on avattu kesäkahvila. Facebookissakin joku on jo sitä suositellut.

Pelargoneja lukuun ottamatta paikka näyttää kuitenkin aivan autiolta. Missään ei ole ainuttakaan kylttiä ohjaamassa perille tai kertomassa, koska kahvila mahdollisesti olisi auki. Ehkä kolme pihaan nostettua pikku pöytää tuoleineen vihjaavat, että jotakin toimintaa täällä on ollut…

Olen asioikseni ajanut naapuripitäjästä vieraillakseni kahvilassa, joita näissä Sydän-Satakunnan komeissa perinnepitäjissä ei liiemmin ole. Idea avata kahvila juuri tähän taloon on mielestäni loistava. Talolla on hyvä tarina ja sen pihapiiri Kokemäenjoen rannassa on todella kaunis ja houkutteleva. Sijaintikin on hyvä, sillä Kokemäen keskustaan Tulkkilaan on kivenheitto ja naapurissa on jopa kaksi vanhustentaloa, joiden asukkaiden tiedän tekevän ohjattuja retkiä pidemmällekin kuin kävelymatkan päähän.

Tätäkö on yrittäminen? Kun kerran saa paikallislehden paikalle ja kirjoittamaan jutun, oma aktiivisuus loppuu siihen? Sen jälkeen voikin sitten valittaa, ettei yrittämisestä tullut mitään, kun asiakkaita ei ollut.

Jos täällä pihassa olisi pienikin kyltti, jossa kerrottaisiin, koska paikka on seuraavan kerran auki, tulisin varmasti uudelleen. Kokisin asiakkaana, että olen tervetullut ja huolehdittu. Mukava lisä olisi myös viitta, joka ohjaisi paikalle vaikka jonkun sellaisenkin vieraan, joka ei ole nähnyt paikallislehteä. Nyt tänne tyhjään pihaan hylättynä ja pettyneenä en ole ollenkaan varma, viitsinkö tulla toisen kerran kokeilemaan onneani.

Jos olisin itse yrittäjä, järjestäisin tänne myös elokuvanäytöksen: katsottaisiin yhdessä Postia pappi Jaakobille. Jonakin päivänä pyytäisin paikalle vielä Kaarina Hazardin, Klaus Härön ja Pauli Aalto-Setälän, jolla on juuret myös Kokemäellä. Saataisiin aikaan hyvä Pyöreän pöydän keskustelu.

Kommentit (6)
  1. Ilmeisesti kahvila oli auki vain pari viikkoa juhannuksen jälkeen ja harmittelin itsekin, että se on jo kiinni, sillä näillä seuduin ei ole tosiaan kesäkahviloita. Vinkkinä silti Korkeaojalla oleva punaisessa mökissä oleva kesäkahvila. Se oli ainakin eilen auki.

    Hyvää kesänjatkoa Sydän-Satakunnassa!

  2. Tuula De Rita
    15.7.2015, 17:38

    Muistan hyvin Härön filmin ja paikankin. Sääli, jos kukaan ei löydä kahvilaan! Kummallista ”yrittämistä”! Hyvää kesän jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *