Naiselo 45+
Naiselo 45+

Olisiko näissä tuoksuissa sinulle uusi hajuvesi?

Kuka muista aikaa, jolloin suositeltiin käyttämään korkeintaan kahta hajuvettä? Miedompaa päivällä ja dramaattisempaa, voimakkaampaa illalla iltamenoissa. Tuoksuvalikoimatkin olivat melko vaatimattomia ja klassikkotuoksut pitivät pintansa vuodesta toiseen. Muistan nuorena käyttäneeni vuosia esimerkiksi Diorin Poisonia ja YSL Y:tä. Huh.

Toisin on nykyisin. Uusia hajuvesiä tulvii markkinoille ja niitä myös ostetaan. On ihan ok käyttää useampaa hajuvettä eri tilanteissa vaikka samana päivänä. Joskus mietin kuinka paljon uusia hajuvesiä maailmaan mahtuukaan. Silti kaikki tuoksut poikkeavat toisistaan, vaikka raaka-aineluettelossa usein viliseekin samoja nimiä. Ainesosien koostumukset, määrät ja yhdistelmät tekevät jokaisesta tuoksusta ainutlaatuisen.

Trenditietoisemmat bongailevat niin sanottuja niche-tuoksuja, joita valmistetaan vain pieniä määriä ikään kuin hyviä viinejä. Mutta uusimmat uutiset tietävät kertoa, etteivät nekään ole enää sellaisenaan riittävän kiinnostavia. Jotain uutta kulmaa pitäisi keksiä silläkin rintamalla, jotta kuluttajien kiinnostus riittää jatkossakin. Vielä niilläkin menee hyvin, mutta tuotekehitys miettii jo muuta. Millainenhan olisikaan hajuvesi, joka ei tuoksuisi ollenkaan erilaiselta, vaan vahvistaisi vaikkapa käyttäjän omaa tuoksua.

Kookoksisen raikas, hieman lämmin Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz tuoksahtaa myös aavistuksen sitruunalta, Edt 75 ml 87 e. Herbae par L’Occitane vie nimensä mukaan ajatukset ruohikon raikkauteen. Tuoksussa on bergamottia, punapippuria, villiruusua ja karhunvadelmaa, EdP 50 ml 69 e.

Valitsen tuoksun fiiliksen mukaan, mutta huomaan edelleen tykkääväni suht miedoista, hieman kirpakoista, mutta raikkaista tapauksista. Ihanaa on, jos vielä pakkaus ja tuoksun väri vahvistavat tuoksun luomaa mielikuvaa, kuten nämä kaksi yllä olevaa kokonaisuutta tekevät.

Jo loppuvuodesta myyntiin tullut Burberry Her sopii hyvin kevääseen tuoksullaan, jossa on muun muassa mustikkaa, jasmiinia ja orvokkia, EdP 50 ml 90 e. Tuoksu on minun makuuni hieman makeahko, mutta ei kuitenkään äklön makea. Klassikkoainesta. Kukkaisen hedelmäisessä Guerlain La Petite Robe Noir Esu de Parfum Veloursissa on mustaa ruusua ja orvokkia, 30 ml 75,50 e. Ruusunterälehtiä, kieloja ja pirskahtelevaa mandariinia löytyy Miss Dior Roller Pearlistä, 20 ml 50 e.

Kiinnostava pakkausuutuus on Diorin Miss Dior, joka tänä keväänä on myös pienessä roll-on pullossa. Käytössä se toimii hyvin, tuoksu tarttuu iholle, eikä jää leijailemaan ollenkaan ilmaan. Tämä on kätevä myös käsilaukussa tai reissussa. Sujahtaa hyvin siihen litran muovipussiinkin. Guerlain on perinteinen tuoksutalo, jonka hajuvedet ovat mielestäni oikeita hajuvesiä. Tuoksuissa on syvyyttä, kerroksellisuutta ja tyyliä.

Raikas ja vienosti iholla tuoksuva on Calvin Klein Woman, jossa on kiinnostava yhdistelmä sitruunaa ja pionia, EdT 30 ml 55,50 e. Jos kaipaa pientä särmää kukkaishedelmäiseen tuoksuun, niin tästä Dolce & Gabbana The Only One 2:stä sitä löytyy, ei kuitenkaan liian päällekäyvästi, 30 ml 76 e.

Useimmiten hajuvesien pullo ja tuoksu vastaavat mielikuvaani tuoksusta. Tällä kertaa erehdyin yhden tuoksuparin kohdalla.

Lancôme La Nuit Trésor Musc Diamant on myskisine vivahteineen nimensä mukaan mielestäni iltatuoksu, EdP 50 ml 73 e. Viktor&Rolf Flowerbomb Midnight on täyteläisemmän kukkainen, mutta myskiä siitäkin löytyy, 30 ml 68 e. Ted Bakerin kolmesta tuoksusta makein on Sweets Treats Ella, jossa on mustaherukkaa, jasmiinia ja myskiä, 30 ml 34 e.

Nuorekkaista vaatemallistoistaan tuttu Ted Baker on lanseerannut ensimmäiset hajuvetensä, omansa naisille ja miehille. Tai oikeastaan naisten tuoksuja on kolme. Oma suosikkini niistä on vaaleanpunaiseen pulloon pakattu Sweets Treats Mia, jossa on yhdistelmä sitruunaa, vadelmaa ja kukkia. Mutta mielestäni tuoksu ja pullo olivat jotenkin ristiriidassa, vaaleanpunainen on aina ollut minulle outo väri. Pulloista suosikkini on kuvassa oleva tumma pullo.

Lopuksi vielä muistutus: tuoksu säilyy vuosia, kun säilytät sitä korkki kiinni huoneen lämmössä ja valolta suojassa. Vaikka pullot ovatkin kauniita sisustusesineitä, älä ainakaan aurinkoisessa paikassa niitä säilytä. Jos huomaat, ettet käytäkään jotain tuoksua usein, laita se välillä kaappiin odottamaan uutta vuoroaan.

Sini

Jutun tuoksut ovat pr-näytteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Change-alusasuarvonnan voittaja on löytynyt

Kaupallinen yhteistyö: Change

Taanoin kirjoitimme jutun, kuinka alusasujen tärkeyttä ei kannata vähätellä, vaikka ne eivät muille näykään. Oikein valitut alusvaatteet antavat itsevarmuutta ja saavat vaatteet laskeutumaan kauniisti.   Kysyimme teiltä alusasujen ostosta ja saimme kiitettävästi eli lähes 200 vastausta….

Lentokenttäruoka yllätti

Reissaan lentäen jonkin verran, mutta enpä olekaan koskaan syönyt Helsinki Vantaan lentokentällä ennen lentoa. Korkeintaan olen kentällä syönyt aamiaista tai nautiskellut lasin kuplajuomaa, joskus herkkuleivän. Sikäli hassua, että silloinhan jää aina joutoaikaa, koska siellä kannattaa…

Kevätmuodin ABC

Miltä kevätmuoti näyttää? Listasin kauden tärkeät muoti-ilmiöt aakkosjärjestyksessä. A Asusteista nilkka- ja polvisukat, hiuspannat sekä helmisoljet vievät ajatukset menneisiin vuosikymmeniin. B Bleiseri, jonka tulemista on ennustettu jo muutaman sesongin ajan. Bleiserin tyyli muistuttaa 80- ja…

Muutto: uusi asunto vaatii uusia huonekaluja ja verhoja

Enpä osannut ajatellakaan, mitä kaikkea tuleva muutto tuo tullessaan. Tietysti tiesin, että kaikki huonekaluni eivät tule mahtumaan tulevaan asuntooni. Kuten olen aikaisemmin kertonut, olen muuttamassa pienempään asuntoon. Sitä en tullut ajatelleeksi, että aika monissa huonekaluissani…

Keltainen vaate piristää

Pieni kierros kaupoissa, ja silmäni bongaavat lukuisia keltaisia vaatteita. Tuntuu, että kevät on saapunut. Keltainen väri ei ole kaikkein helpoin meille talvikalpeille suomalaisille. Jos minä, todella tyypillinen ”väritön” suomalainen, laittaisin keltaisen mekon tai puseron, näyttäisin…

Lapsi heläytti kuuluvalla äänellä: Täällä haisee

Olin juuri syöksynyt viime hetkellä junaan ja istahtanut lähes tyhjään vaunuun. Parin pysäkin päästä vaunuun tupsahti alle kouluikäisiä lapsia. Tomera nuorimies, ehkä viisi- tai kuusivuotias tuli iloisena minua kohti. Sitten hän pysähtyi kuin seinään. Kääntyi…

Näin saat unelmavartalon alusasuilla

Kaupallinen yhteistyö: Change

Tiesitkö, että vääränmalliset ja -kokoiset alusasut antavat ikälisää ja lisäkiloja vartalollesi? Ja kuka nyt sellaista haluaa!  Alusasujen tärkeyttä ei kannata vähätellä, vaikka ne eivät muille näykään. Oikein valitut alusvaatteet antavat itsevarmuutta ja saavat vaatteet laskeutumaan…

Näin valitset meikkivoiteen värin

Valo tuli jäädäkseen joksikin aikaa.  Huomasin sen konkreettisesti kasvoillani, kun näin itsestäni sivusta otetun valokuvan. Leukaperässä oli todella tylsän näköinen rantu, kun olin levittänyt aamukiireessä hämärissä meikkivoiteen huonosti. Ja vielä aivan liian tumman voiteen. Olin…

Pieniä, spontaaneja iloja

Olen ollut koko ikäni varsinainen mestari suunnittelemaan asioita etukäteen, niin yksityiselämässä kuin työssäkin. Olen myös hyvä suremaan asioita etukäteen! Iän myötä jotakin on kuitenkin tapahtunut. Nykyään olen aiempaa enemmän tässä ja nyt -ihminen. Olin äskettäin Hongkongissa ja kuulin, että kiinalaiset…

Viikonloppuna hyppään tavaranpoistajan rooliin ja nautin siitä!

Kasa siellä, toinen täällä. Tuttu näky huushollissamme, jossa koko kevään on puhaltanut tyhjennyksen tuuli. Olemme asuneet tilavassa omakotitalossamme yli 20 vuotta ja voitte arvata, mikä määrä tavaraa, käyttökelpoista ja romua kaappeihin ja varastoihin on kertynyt….