Naiselo 45+
Naiselo 45+

Juhannus lähestyy – miten aiot pukeutua?

Me naiselolaiset vietämme toisistamme poikkeavat juhannukset: Siniä taitaa houkuttaa luonto, ja Kaisa luottaa kaupunkiin. Miten sitten pitäisi ottaa mukaan, jos kotipihasta poistuu, kun säät ovat mitä sattuvat?

Kaisa: Vietän juhannuksen Helsingissä – ihan omasta halusta. Tytär ystävineen menee mökille. Vietimme aikoinaan lähes aina (paitsi kurjilla säillä) perhejuhannusta mökillä. Nyt leskivuosina olen viihtynyt kaupungissa.

Nautin siitä, että voin piipahtaa vaikkapa jollain terassilla tai sitten vain pysytellä omalla pihalla. Viime vuonna kävimme serkkuni kanssa Allas Poolilla, edellisenä vuonna olimme Löylyssä. Emmekä kumpanakaan vuonna todellakaan olleet yksin liikkeellä. Molemmilla kerroilla terassit ovat olleet aivan täynnä.

Koska olen vilukissa, joudun ehkä tänäkin vuonna sonnustautumaan ”turvavaatteeseeni”, kevytuntuvatakkiin. Ehkä myös Balmuirin kapea kashmirhuivi on tarpeen. Jos sää kuitenkin on lämmin, pukeudun Designers Remix -mekkooni ja nappaan mukaan Balmuirin babyalpakkaviitan. Siihen on hyvä kietoutua ja se lämmittää riittävästi. Koska sääennusteet näyttävät epävakaisuutta, on varmaan syytä napata mukaan myös sateenvarjo. Enhän halua kastua.

Kaisan ”turvavaate” on kevytuntuvatakki, jota voi täydentää Balmuirin kapealla huivilla.

Koska juhannussuunnitelmat ovat vielä ns. vaiheessa, voi olla, että tyydyn omalla pihalla nautiskeluun.

Olenpa kotipihalla tai terassilla, en tarvitse hyttysmyrkkyjä tms. Sitä vastoin laukussani on kesällä aina aurinkosuojavoide. Eihän sitä tiedä, jos vaikka aurinko kuitenkin hellisi ihoa.

Designers Remix -mekko on sopivan kesäinen, jos sää on lämmin – ja voinhan tarvittaessa kietoutua Balmuir-viittaan.

Sini: Olen tainnut viettää vain yhden juhannuksen kaupungissa elämäni aikana. Luonto vetää puoleensa tänäkin vuonna. Vuosien myötä olen minäkin koonnut omat luottotuotteeni. Katselen aina kaiholla kuvia, jossa iloinen porukka juhlahepenissään viettää lämmintä ja tyyntä juhlaa. Koska olen yleensä vesien äärellä, tuuli puhaltaa. Olen usein myös yksi viimeisimmistä juhlijoista ja tiedän, että kesäyö voi olla kylmä.

Hassua, että hellekauden jälkeen pakkaan edelleen mukaan villavaatteita ja toppiksen. Aina voi vähentää!

Mukaan siis lähtevät: Pellavapaita- ja housut, sandaalit ja espadrillot, kevytuntsikka, jonka taskuihin sujautan käsineet ja villasukat. Kokeilkaapas, kun kesäyö viilenee, mutta varpaita palelee, niin villasukat vain jalkaan ja tanssimaan sukkasillaan rantahietikolle. Käsineet lämmittävät myös yllättävän paljon.

Vuosia sitten Moko:sta ostamallani lierihatulla on kaksi tärkeää tehtävää: helteellä se suojaa kasvoja auringolta, sateella pitää silmälasit kuivina! Kun teen hattuun kukkakranssin, siitä tulee varsin näyttävä juhla-asuste.

Se ja jo monta juhla- ja arkipäivää  maailmalla ja kotona kokenut, lähes peiton kokoinen Balmuirin huivi toimivat hyvin myös silloin, kun aurinko päättääkin yllättäen vallata taivaan ja pukata lämpöaaltonsa. Huivista tulee  nimittäin oikein hyvä hellemekko!

Koska olen optimisti-pessimisti, taskuista löytyy aurinkosuoja, aurinkolasit, hyttysmyrkky ja muutaman euron hintainen kirkas sadetakki.

Tervetuloa juhannus, me olemme valmiit!

Mitkä ovat sinun luottotuotteitasi vai pärjäätkö ilman niitä?

Kaisa ja Sini

PS Tämä EI OLE kaupallinen yhteistyö, Balmuirit on ostettu omalla rahalla jo silloin, kun yritys vasta aloitteli menestystaivaltaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusi terassi – ja siitä se lähti lapasesta

Mökillämme on ollut vain pieni, katettu terassi. Olimme jo monta vuotta suunnitelleet sen laajentamista. Välillä suunnitelmissa oli myös ns. kesäsaunan rakennuttaminen ja sen ja mökin yhdistäminen isolla terassilla. Välillä suunnitelmissa oli laajentaa terassia takkahuoneen eteen…

Tee Jussin juhliin mehevä kalaherkku, poimi ohjeesta myös viinivinkit!

Juhannukseen kuuluu niin grillaus kuin erilaiset kalaruoatkin. Jos saat itse pyydettyä vedenantia, kokeilepa pääruoaksi mehevät haukiwallenbergit eli  kalapihvejä wallenbergin tapaan, mutta italialaisella tvistillä. Kaupan kalatiski on myös kalattomalle oiva saalispaikka. Tee pihveille verraton italialaiskastike tuoreyrteistä….

Helsingissä herkutellaan viikonloppuna

Vuosittainen gourmetfestari Taste of Helsinki on käynnissä Helsingissä. Tapahtuma on siirtynyt Kansalaistorilta Töölönlahden puistoon, joka sijaitsee Finlandia-talon edustalla. Tila on nyt pienempi, mutta hyvin mahduttiin, aurinko paistoi, musiikki soi, ihmiset juttelivat, hymyilivät ja söivät hyvin….

Itseruskettavat testissä

Etkö ole ehtinyt nauttia auringosta niin paljon, että olisit saanut tervettä väriä ihollesi vai etkö rusketu? Ei huolta, itseruskettava auttaa. Testasimme erilaisia väriä antavia tuotteita. Mikä oli paras?Jos vuosikausia olet vältellyt itseruskettavia siksi, että ne…

Kurkistus ruotsalaiseen keittiöön ja siellä kokkailuun

Oi kuinka ihanaa työni onkaan, huokailin viime viikolla, kun piipahdin infotilaisuudessa, joka järjestettiin ruotsalaisia keittiöitä myyvässä liikkeessä. Kaunista, raikasta, iloinen puheensorina, helkkyvä nauru ja kaunis aurinkoinen aamu. Infon syy oli suomalaisen, Ruotsiin kotiutuneen toimittaja Elna…

Book Club, kirjoja ja romantiikkaa

Jos näyttelijälistalta löytyvät Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen ja Mary Steenburgen, kaikki vuosikymmenien aikana elokuvia tähdittäneitä staroja, en miettinyt sekunttiakaan, kun oli mahdollisuus päästä katsomaan ennakkona näiden daamien tähdittämä Book Club.  Leffan löysänä punaisena…

TeaHouse of Wehmais — Juvan helmi

Maaseutu yllättää. Kun kurvailet Viitostiellä Savossa Juvan kulmilla, ei heti ensimmäiseksi pälkähdä päähän löytää englantilaishenkistä teehuonetta kaikkine herkkuineen. Mutta totta se on. Kauniissa Wehmaan kartanon pihapiirissä seisoo Suomen ainoa englantilaiseen teeperinteeseen erikoistunut teehuone. Vanhaan talliin…

Söisihän sitä, jos olisi jotain syötävää

Sunnuntaina ennätyshelteisellä säällä moni varmaankin kohtasi saman ongelman kuin minä: kesäkuppiloista oli ruoka loppu jo iltapäivällä. Lämmin ja kaunis sää oli houkutellut kansaa liikkeelle enemmän kuin laki määrää. Niin kävi meillekin, kun päätimme lähteä yllättäen…

Mekko, kesän luottovaate

Olen mekkoihminen. Minulla on mekkoja enemmän kuin pitkiähousuja.  Joka sesonki silmäni etsivät täydennystä valikoimiini. Onneksi sentään olen myös oppinut luopumaan vaatteistani. Sunnuntaiaamuna myin yhden kesämekkoni Facebookin kierrätyssivulla. Tämän kesän mekkomuoti on monipuolinen, nyt vaihtoehtoja on…

Joogaristeily on täynnä hyvää oloa

Sain kutsun tulla testaamaan Viking Grace -laivan Jooga by Rituals -risteilyä.  Tällainen vajaan vuorokauden miniloma on nopea tapa irrottautua arjesta ja yhdistää liikunta, itsensä hemmottelu ja hyvä ruoka. Koska laiva lähti Turusta vähän ennen iltayhdeksää,…