Naiselo 45+
Naiselo 45+

Askartelin valohimmelin

Ihastuin valohimmeleihin jo kesällä, kun kävin Kenkäveron pihalla olevan aitan ylisillä. Aitta oli pilkkopimeä ja sen katossa roikkui useita erilaisia valohimmeleitä. Näky oli lumoava. Jo silloin ajattelin ostaa tarvikepaketin ja koota oman himmelin.

Tämän kookkaan  valohimmelin näin heinäkuussa Kenkäveron piha-aitan ylisillä. Hämärää oli, siksi kuva on hieman epäterävä, mutta kyllä siitä idean saa.

Totta kai asia kesällä unohtui. Kun kävin nyt talviaikaan samassa paikassa visiitillä, asia tuntui ajankohtaiselta. Kun vielä melko helponnäköinen ja pienikokoinen himmelitarvikepaketti oli tarjouksessa, ostin yhden paketin mukaan.

Kaikki tarvittava ja ohjeet, vierailuni aikaan tarvikepakkaus oli tarjouksessa, 39 e,  normaalihinta on 59 e.

Pakkauksessa on kaikki tarvittavat osat ja ohjeet. Tai no, ensimmäinen tenkkapoo tuli siimakiepin kanssa. Miten siitä saa siiman kulkemaan osissa sotkeutumatta. Varmaankin ihan yksinkertaista, mutta minä sähläsin siiman isoksi mytyksi alle aikayksikön. Tässä vaiheessa mieheni siirtyi hiljaa toiseen huoneeseen, kun alkoi ärräpäitä kuulua solkenaan.

Jatkoin sitkeästi ja kas, himmeli alkoi näyttää siltä kuin ohjeessa. Sen verran aikaa meni, että jätin sähköistyksen aamuun.

Kun aamulla aloin jatkaa kokoamista, huomasin heti, että olen koonnut pari kohtaa väärin ja himmeli oli muotopuoli. Ei kun purkamaan. Onneksi vain pari solmukohtaa. Jälkeenpäin kuulin kollegaltani, että putket olisi kannattanut numeroida maalarinteipin avulla.

Onneksi maltoin lukea pujotusohjeen tarkkaan, valojohto piti ensin mitata ja hieman rullata auki tarkkaan pituuteensa.

Sitten vain valoketjun pujotus ja valmista tuli.  Niin yksinkertaista ja niin kaunista, mutta jonkin verran sorminäppäryyttä homma vaatii.

Nyt himmeli roikuu työhuoneeni ikkunassa. Aion koristella sen vielä muutamalla kristallinpalasella ja ehkä jollakin vihreällä.

Koristelun jälkeen asettelen putket tarkasti, jotta näyttää viimeistellyltä. Himmelin voi laittaa sisälle tai ulos. Mietinkin siirtäisinkö tämän jouluksi kuistille joululoman ajaksi.

Sini

Himmelitarvikepakettia tuottaa Taito Itä-Suomi ry, sitä myyvät Taito-Shopit eri puolilla maata ja löytyypä niitä yhdistyksen verkkokaupasta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TUKHOLMAN JA TALLINNAN JOULUTORIEN ILOJA

Vielä ehdit kokemaan joulunalustunnelmaa niin Tukholmassa kuin Tallinnassakin. Laivamatkalla voit herkutella sekä perinteisillä että uusilla jouluruoilla. Myös varsinaisena jouluna risteily on entistä suositumpi vaihtoehto.Tukholmassa riittää erilaisia joulutoreja Kannattaa ottaa etukäteen selvää, mikä on milloinkin avoinna….

Naiselo 45+ pääsi seuraamaan Liisan valmistautumista Linnan juhliin

Liisa oli valmistautumassa lähtemään työmatkalle, kun hänen miehensä toi Liisan kasvojen eteen kirjekuoren. Postia tasavallan presidentiltä. ”Purskahdin itkuun ilosta ja liikutuksesta. Tämä on suuri kunnia kirjoittavalle toimittajalle, joka ei ole erikoistunut politiikkaan”, tunnustaa toimittaja Liisa…

Huulipuna piristää ja ryhdistää kasvot – poimi vinkit

Olen aivan huulipunakoukussa. Olo tuntuu alastomalta ilman punaa. Jännää, sillä muutama vuosi sitten käytin todella harvoin värikästä  huulipunaa. Nyt se on aivan must. Tai välillä kokeilen vain hentoista huulikiiltoa, mutta kyllä olo on silloin alaston…

Mitä Nukkekodin Noralle tapahtui?

Ovelle kolkutetaan uudestaan ja uudestaan. Vähitellen kotihengetär tulee avaamaan. Oven takana seisoo Nora, 15 vuotta sitten samaisesta talosta lähtenyt Torvaldin vaimo. Näin alkaa Lucas Hnathin kirjoittama  Nukkekoti osa 2 -näytelmä. Siinä leikitellään ajatuksella, miten Ibsenin…

Lounaskävely yllätti – kaamosoireilu alkaa höllentää otettaan

Pitkin syksyä alkoi ahdistaa tämä pimeys. Aloitan työpäivän pimeällä ja kun lopetan, on pimeää. Toki ikkunasta vilkaisten tajuan millainen sää on, mutta pääosin istun sisällä naputtelemassa tekstiä. Samaan tahtiin pimeyden kanssa alkoi kaamosväsymys hiipiä ylleni….

Kalastajatorpan joululounas tarjoaa herkkuja myös vegaaneille

Savustettua munakoisoa, paahdettuja juureksia, savupaprikaa ja paahdettua punajuurta. Näitä ja paljon muuta tarjoaa Hilton Kalastajatorpan pyöreän salin joulupöytä vegaaneille. Viime vuoteen verrattuna vegetarjonta on laajentunut ja monipuolistunut. Kalastajatorpan Pyöreän salin joulupöytä on legendaarinen: perinteiset laatikot,…

Korkkasin joulukauden Mikkelin Kenkäverossa – joulupukin kanssa

Se hetki, kun näin auton ikkunasta auringonvalossa hohtelevan Kenkäveron päärakennuksen, huurun kuorruttaman ruohikon, jouluvalot ja -koristeet, joulufiilis tulvahti ylleni. Eikä sitä tippaakaan vähentänyt pihamaalla asteleva Joulupukki, joka riensi kättelemään. Olimme tulleet pressimatkan ensimmäiseen etappiin, Kenkäveroon….

Raili Hulkkonen on meikannut kaikkina TTK-tuontantokausina

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen, monille Naiselon lukijoille tuttu virtuoosi, on ollut alusta asti mukana Tanssii Tähtien Kanssa -tuotannoissa. Suorien lähetysten sähköinen tunnelma ja säpäkkä aikataulu tuovat oman tunnelmansa. Vaikka meikit ja kampaukset ovat tärkeässä roolissa TTK:ssa,…

Käy seuraavalla Tukholman-matkallasi Yasuragissa

Haluatko vaihtelua Tukholman-matkaasi? Vietä päivä rentouttavassa Yasuragi-kylpylässä, joka on hieman kaupungin ulkopuolella. Voit rentoutua tässä aikuisille suunnatussa, japanilaishenkisessä paikassa. Siellä aika menettää merkityksensä.Olemme käyneet siellä pari, kolme kertaa: kerran ennen remonttia ja sitten uudestaan remontin…

Seuraatko meitä kaikissa kanavissa?

Tiesitkö, että Naiselo on monikanavainen? Voit seurata meitä täällä blogissa, Instagramissa, Facebookissa ja Youtubessa. Oletko huomannut, että meillä on Instagramissa kilpailu, jossa on palkintona Balmuir-lahjakortti (vastausaikaa 25.11.2018 klo 24 saakka)? Instagramissa olevassa Balmuir-kilpailussa osallistujien tulee…