Naiselo 45+
Naiselo 45+

Miksi Tanssii Tähtien Kanssa on niin suosittu?

Tanssii Tähtien Kanssa kerää viikosta toiseen sunnuntai-iltaisin yli miljoona katsojaa telkkarin ääreen. Tällä kaudella töllöttäjiä on ollut enimmillään 1,5 miljoonaa! Se on nykyaikana valtava määrä, kun kanavia on monta ja ihmisten ajasta kilpailee monet muutkin kuin televisio. Mikä tässä ohjelmassa kiehtoo?

Tunnustaudun TTK-faniksi. Olen ollut sitä ensimmäisestä kaudesta alkaen. Joskus vuosia sitten sain työkeikan TTK-studiolle tekemään juttua katsojista. Siitä alkaen olen ollut lukuisia kertoja studiolla katsomassa live-lähetystä ja tehnyt juttuja TTK:sta.

Studiolla on oma viehätyksensä, erityinen tunnelma. Jotkut asiat siellä näkee ja aistii paremmin kuin ruudun takaa, mutta esimerkiksi tuomareiden kommentit kuulee telkkarista paremmin kuin studiolla. Lisäksi lehdistö ei näe tuomaripisteitä, koska lehdistöpaikat ovat tuomareiden vieressä, samassa linjassa kuin he istuvat.

Mutta mistä tämä TTK:n suosio koostuu?

1 Heittäytyminen vieraalle alueelle

Marja Hintikka ja Matti Puro

On mielenkiintoista nähdä, miten eri alojen ammattilaiset heittäytyvät mukavuusalueensa ulkopuolelle. Juttelin jokin aika sitten Helena Ahti-Hallbergin kanssa. Hän totesi, että tähtioppilaat ovat niin ”paljaana” ja laittavat itsensä likoon alueella, jota he eivät tunne tai osaa siinä vaiheessa, kun harjoittelukausi alkaa. Se kiinnostaa katsojia.

Onhan se mielenkiintoista nähdä, miten joku urheilija, laulaja, entinen missi, näyttelijä, tv-persoona tai kansanedustaja hyppää vieraalle alueelle, nähdä nämä henkilöt vieraassa ympäristössä.

2 Kehittyminen

Jaana Pelkonen ja Marko Keränen
Katri Mäkinen ja Edis Tatli

On ilo nähdä, miten tähtioppilaat kehittyvät, miten heistä kuoriutuu tanssija – tai sitten ei. Kaikkihan eivät kehity samassa tahdissa. Me katsojat muistamme kanki-Kaikkosen, Risto-Matti Ratian tai Tami Tammisen yms., joiden ”tanssi” oli lähinnä kävelyä. Silti nostan heille hattua, että lähtivät mukaan ja panivat itsensä likoon.

Onnistujia on suorastaan ilo seurata. Joka kaudella mukana on ollut mukana joku kilpailija, joka ensimmäisessä lähetyksessä on ollut ehkä kankea, mutta sitten myöhemmin hän on uskaltanut heittäytyä ja unohtanut häpeän, jota vakiotuomari Jorma Uotinen aina peräänkuuluttaa.

3 Yllätys

Hannes Suominen ja Kia Lehmuskoski
Kia Lehmuskoski ja Hannes Suominen

Kun tähtioppilaat julkistetaan tai viimeistään ensimmäisen lähetyksen jälkeen, monet alkavat veikkailla voittajakandeja. Niin minäkin mietin, kuka voisi voittaa. Ja joka vuosi koen enemmän tai vähemmän yllätyksiä. Tänä vuonna iloinen yllätys on ollut Hannes Suominen, jota myös tuomarit hehkuttavat ja joka napsii loistavia pisteitä ohjelmasta toiseen. Hanneksen vaatimattomuus ja myhäilevyys ovat sympaattista.

Toinen yllätysnimi tänä vuonna on ollut Edis Tatli. Tottahan toki nyrkkeilijä on tottunut liikkumaan nyrkkeilykehässä ja hallitsemaan keskivartalonsa, mutta epäilin hänen ylävartalonsa asentoa. Aivan turhaan epäilin.

Katri Mäkinen ja Edis Tatli

Lisäksi joka kaudella on ollut ainakin yksi yllätystippuja. Tänä vuonna se oli Jaana Pelkonen. Ainakin minulle se oli yllätys. Yllätykset ovat mahdollisia, koska yleisöäänillä on iso merkitys. Yleisö pitää mukana yllättävän pitkään heikkojakin tanssijoita. Mutta sehän on pelin henki, tämä yllätys.

Jaana Pelkonen
Pekka Pouta ja Jutta Helenius

4 Livemusiikki

Sami Pitkämö orkestereineen

Livemusiikkiohjelmia ei ole turhan paljon telkkarissa. Sami Pitkämön orkesteri ja ilmiömäinen Johanna Försti ovat takuuvarmoja viihdyttäjiä. Heitä on ilo kuunnella. Lisäksi aika usein lähetyksissä on myös yllätysesiintyjiä.

5 Puvut, meikit ja kampaukset

Riku Tuominen ja Raili Hulkkonen

Joka lähetyksessä kilpaparien lookit vaihtuvat ja tukevat loistavasti kutakin tanssia. Lähetyksestä toiseen ihastelen ompelimon taituruutta. Meikki- ja kampaajatiimit tekevät upeaa työtä. Herkkä meikki tällä viikolla ja seuraavalla viikolla dramaattinen. Sama henkilö näyttää joka viikko erilaiselta. Raili Hulkkonen meikkitiimeineen ja Riku Tuominen hiustiimeineen tekevät hienoa työtä.

Marja Hintikka
Marja Hintikka

6 Tanssitietoa

Suurin osa katsojista on tanssin suhteen taviksia. En ainakaan minä osaa sanoa, milloin kilpailija astui kannalla, vaikka olisi pitänyt astua jotenkin muuten. Sen vuoksi on virkistävää, kun tuomarit analysoivat ja antavat palautetta tanssista.

Ansku Bergström ja Tuure Boelius

7 Tuomarit

Tänä vuonna on luovuttu maallikkotuomarista. Onneksi. Mielestäni he eivät tuoneet mitään lisäarvoa. Päinvastoin. Ammattituomarit eivät oikein ehtineet ruotia suorituksia, kun aikaa kuitenkin oli rajallisesti.

Kaikki tuomarit: Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen, ovat sanavalmiita. Heitä on ilo kuunnella. Jorman vuosia sitten toteama: ”Ei huono” jäi elämään omaa elämäänsä. Isänpäivälähetyksessä Jorma lanseerasi uuden Me like -kansanliikkeen. Saas nähdä, tuleeko siitä ilmiö.

Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen
Tuomaristo

8 Tiputusjännitys

Vaikka kyse on kilpailusta, jossa tiputetaan yksi kisapari kerrallaan, fiilis ei kuitenkaan ole ikävä. Tuomareiden palautteetkin ovat enemmän kannustavia parannusvinkkejä kuin nöyryyttäviä.

Kun tanssit on tanssittu ja on äänestystulosten aika, studiossa usein aistii jännityksen – niin kilpailijoiden kuin yleisönkin.

Tiputustilanne

9 Tanssiopettajat

Tähtiopettajat ovat suorastaan käsittämättömän taitavia. Ihailen, miten he saavat kaivettua tähtioppilaista rohkeutta, heittäytymistä ja tanssiniloa. Ja ennen kaikkea, miten he saavat oppilaansa oppimaan mitä upeimpia koreografioita.

Jutta Helenius ja Pekka Pouta
Ansku Bergström
Kia Lehmuskoski ja Hannes Suominen

10 Juontaja

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi ovat ammattilaisia, osaavat live-lähetyksen. Vappu Pimiän hersyvä nauru tarttuu. Ennen lähetystä Mikko Leppilampi nostattaa studioyleisön fiilistä, jotta saadaan aikaan hypetystä.

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi
Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi

11 Silmänilo

TTK on sanalla sanoen silmäniloa.

Silmäniloa
Jaana Pelkonen ja Marko Keränen
Isänpäivän lähetyksessä nähtiin myös Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalin ryhmä.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hellää hoitoa merillä ja maissa

Jo tunnin piipahdus kauneushoitolaan on mukavan rentouttava ja arjen rutiinit katkaiseva kokemus. On jännää, miten toisen ihmisen käden kosketus herättää tunteita niin ihossa, kehossa ja mielessä. Bonuksena iho näyttää hehkeämmältä ja ilme levollimmalta. Testasimme neljä…

Elämässäni alkoi uusi aika, kun lapsenlapsi syntyi

Olen onnesta sekaisin. Tyttäreni ja hänen kumppaninsa saivat pojan, ensimmäisen lapsenlapseni! Minulle se on valtavan iso asia. Epäilin, että tyttäreni, joka on aina ollut työorientoitunut (kuten vanhempasikin) ei olisi edes kiinnostunut lapsen saamisesta. Sen vuoksi…

Isälle poroa, mureaa tunturien herkkua

Marraskuun toisena sunnuntaina hellitään isää herkullisella ruoalla. Oletko jo kokeillut todella helppoa ja takuuvarman hyvää jääpaistia? Poro sopii siihen erinomaisesti. Jos täydennät herkkuateriaa viinillä, poimi postauksen lopusta oivalliset viinivinkit. Tutustuin jääpaistiin, jota myös routapaistiksi sanotaan,…

Olisiko isä vihdoinkin oman sampoon tai voiteen arvoinen?

Akat ne rasvoilla komeilee…. Eipä uskoisi, että vielä vuonna 2018 kuulee tällaista puhetta, mutta kyllä vain ainakin silloin kun miesporukka pitää aamuparlamenttiaan kyläkuppilassa. Pakko myöntää, että moinen lohkaisu hieman särähti korvaani. Annetaanko isälle edes yksi…

Perhe on paras

Perheyhtiössä työura on vakaampi kuin muissa yrityksissä – ainakin niin kauan kuin sitä vastuullisesti johtaa yksi ja sama perhe.Nykyajan työelämässä moni  työntekijä kokee olevansa kuin lastu laineilla. Työllistyminen on sattumaa ja hyvää tuuria enemmän kuin…

Viherkasvit ovat in – myös kattauksissa

Tämän syksyn tilaisuuksien tarjoilukattauksissa on selvästi näkynyt trendi: kasveja käytetään kattaussomisteena. Voi, miten yksinkertaisilla ideoilla onkaan saatu näyttäviä lopputuloksia. Oikein silmiä hivelee katsoa tällaista. Näistä alla olevista kuvista näkee, ettei aina tarvitse olla leikkokukkia maljakossa,…

Kosmetiikkakalenteri mainio tapa tutustua uusiin tuotteisiin

Lapsille on perinteisiä kuva-adventtikalenteiden lisäksi suklaakalentereita jne. Viime vuosina ovat kosmetiikkayritykset tuoneet myyntiin meille aikuisille – ja jotkut myös nuorille – tarkoitettuja joulukalentereita, joissa jokaisen luukun takaa paljastuu matkakokoinen kauneustuote. Tällaisen kalenterin myötä on kiva…

Viisi vinkkiä: Näin kosteutat kasvot ja torjut ihon kuivuutta

Oletko huomannut, että autojen talvirenkaiden vaihtoaika kulkee usein käsi kädessä sen kanssa, kun kasvojen ihoa alkaa kiristellä ja kutista? Hetki onkin mitä mainioin vaihtaa ihonhoito talviversioon.  Se tarkoittaa, että iholle olisi hyvä saada enemmän kosteutta,…

Mieti, millaisen neuleen ostat

Monet meistä suosii neuleita ovathan ne mukavia ja helppoja. Minäkin olen nyt etsinyt uutta, pitkähköä neuletakkia. Turhaan. Kyllähän niitä pitkiä on vaikka kuinka paljon liikkeissä, mutta valitettavasti materiaalit eivät ole mieleeni. Olen siis kranttu. Pehmeäpintainen…

Pari tämän syksyn elämäkertakirjaa pani ajattelemaan

Luen mielelläni elämänkertoja.  Siinä pääsee kurkistelemaan kulisseihin, saamaan taustatietoa ja ehkä jotain sellaista, josta ei ole lukenut lehtijutuista. Tänä syksynä olen lukenut mm. Mikael Persbrandtin Muistini mukaan ja Staffan Bruunin Mies joka rakasti uutisia. Jos…