Varpaankynnet katseenkestäviksi kynsihoitolassa

Kuulun heikkokyntisten klaaniin. Kun lisäksi varpaani ovat alkaneet kääntyillä vinksin vonksin ja joudun panostamaan varpaiden kynsien ulkonäköön. Onneksi on olemassa kynsisalongit taitavine tekijöineen.

Kynteni ovat siis ohuet ja huonokasvuiset. Ei auta sisäisesti nautittavat lisäravinteet eikä ulkoisetkaan erikoishoidot. Vika on kuulema perimässä ja iässä. Joillakin kynnet vahvistuvat ikääntyessä. Minulla menee päinvastoin. Sormien kynsistä selviän itse lakkauksen avulla, mutta varpaankynnet ovat ainainen murheenkryyni.

Värivaihtoehtoja on kymmeniä.

Niinpä käynkin sandaalikauden alussa aina samassa paikassa jalkahoidossa ja samalla kynsiin laitetaan geelilakkaus. Sillä saadaan tasoitettua kynsimuhkurat sileiksi. Geelilakkaus antaa kynsille hieman vahvuutta, joten yleensä selviän tällä kunnostuksella.

Kynsigeelaus toimii hyvin myös sormien kynsissä.

Kynsihuoltoni alkoi jalkakylvyllä. Toukokuun lopulla tehty geelilakkaus oli kasvanut ulos jo kynsien puoliväliin saakka. Kasvuraja on häivytetty tavallisella lakalla.

Tänä kesänä tilanne oli toinen. Vasemman ukkovarpaan kynsi päätti haljeta kärjestä tyveen jo keväällä. Geelauksella se kuitenkin pysyi kasassa elokuun alkupuolelle. Oikean jalan varpaat kolautin kauppa-autossa tiskin kulmaan ja palahan siitä lohkesi. Yritin hämätä koloa kynsilakalla, mutta lopputulos lähinnä keräsi katseita.

Niinpä marssinkin taas kynsihoitolaan. Olin aika toivoton, mutta jälleen kerran luottohoitajani Marja Leinonen Nail Care Lis -kynsisalongista pelasti tilanteen.

Vanha lakkaus hiottiin kevyesti pois. Lohkeama näkyy ukkovarpaassa.

Hän taikoi akryylin ja geelilakkauksen avulla molemmat vaurioituneet kynnet taas ehjiksi ja katseenkestäviksi. Muihin kynsiin uusittiin geelilakkaus. Se oli jo poissa esimerkiksi pikkuvarpaan ja nimettömän kynsistä.

Akryylimassa levitetään siveltimellä ohuelti ongelmakohtaan.
Jokainen geelilakkakerros kovetetaan UV-valolla, siksi lakka kestää kauniina pitkään.

Nyt kynnet eivät tartu lakanaan tai sukkiin. Ja kauniiltakin ne näyttävät. Kuljen sandaaleissa niin pitkälle kuin syksyn sää sallii. Ja nythän sääennuste näyttää todella hyvältä.

Lakkaus valmiina, halkeamasta ja lohkeamasta ei näy jälkeäkään. Värin nimi on Rouge Noir eli punainen musta. Lopuksi Marja levitti jalkavoiteen ja hieroi jalat pumpulinkeveiksi.

Lyhennän kynnet erikoisviilalla ja levitän kasvurajaan samanväristä tavallista kynsilakkaa. Sen saa pois asetonittomalla lakanpoistoaineella. Akryyli ja geelaus kasvavat pois kynnen mukana.

Aivan halpaa lystiä homma ei ole. Jalkahoito ja kynsien kunnostus maksoi hieman yli sata euroa, sillä aikaa meni normigeelilakkausta kauemmin ja myös erikoisaineita tarvittiin.

Sini

Hoito maksettu itse.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *