12 x tuoksuttele näin

Suihkautatko hajuvettä aina suoraan pullosta kaulaan ja ranteisiin? Unohda tämä huono tapa. Opettele käyttämään tuoksuja hienostuneemmin  ja maltillisemmin.

Näin opasti Guerlain-kosmetiikkatalon tuoksuasiantuntija Cyrille Jahin, jonka tapasin tänä aamuna aamiaisella. Ideana on, että tuoksu tuntuu hienostuneesti vain lähellä. Tässä Cyrillen vinkkejä viettelevään tuoksujen käyttöön.

Jos käytät parfyymiä tai tiivistettä, lisää sitä sormen päällä vain pisara korvan taakse, ranteeseen ja kohtiin, joissa tunnet pulssin.

Suihkuta kevyempiä tuoksuja 45 asteen kulmassa pilveksi ilmaan ja kävele tuoksun läpi. Näin tuoksupilvi laskeutuu ihollesi ja vaatteillesi, ja pääsee muodostamaan ympärillesi laajemman ja intiimimmän tuoksupilven.

Kun haluat intiimimmän tuoksun, suihkuta hajuvedellä alusvaatteesi.

Kun haluat vietellä lähietäisyydeltä vaikka iltajuhlassa, suihkuta hajuvettä kahteen vanulappuun ja sujauta laput rintaliiveihisi. Näin kehon lämpö saa tuoksun vapautumaan hiljalleen.

Jos haluat tuoksua hiuksiisi, suihkauta hajuvettä hiusharjaan ja harjaa hiukset.

Kokeile myös suihkauttaa hajuvettä käsiin ja sivele käsistäsi sukkahousujen sääriosiin.

Vaatteisiin saa tuoksua suihkauttamalla kaksi painallusta silitysveteen.

Kun testaat uutta tuoksua myymälässä, suihkauta tuoksua pilvenä ilmaan ja heiluta pilvessä tuoksupaperia. Näin alkoholi ei nouse päällimmäiseksi ja peitä hajuveden tuoksua.

Ja samasta syystä tuoksua ei ole hyvä suihkutella nenän alle kaulalle. Aistit silloinkin ensin vain alkoholin ja suihkit tuoksua todennäköisesti aivan liikaa.

Leikittele tuoksuilla ja kokeile rohkeasti. Esimerkiksi Guerlainin uusi L’Homme Ideal -miestentuoksu sopii hyvin myös naiselle, jos sinusta niin tuntuu. Minä ainakin aion kokeilla. Sen sijaan uusi, mustikkaa sisältävä La Petite Robe Noir on mielestäni liian makea miehelle.

Hyvä keino on myös vaihdella tuoksuvahvuuksia. Kun haluat tuoksua vain hieman omaksi iloksesi, peseydy hajuvetesi tuoksuisella saippualla tai suihkugeelillä. Sarjan deodoranttia voi käyttää vartalollekin korvaamaan hajuvesi.

Jos haluat voimakkaamman ja pysyvämmän tuoksun, kerrosta se. Laita ensin ihollesi vartalovoidetta ja sen päälle hajuvettä. Tuoksu tarttuu ihovoiteen rasvaan hyvin ja pysyy kauemmin iholla.

Sini

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *