5 syytä lähteä laivaristeilylle Turusta Tukholmaan

Onko mitään kauniimpaa kuin auringonvalossa kylpevä tyyni meri ja kaunis Turun saaristo.  Sen katseleminen rauhoittaa ja rentouttaa kerta toisensa jälkeen. Mutta miksi kaikki näytti nyt niin erilaiselta, olenhan seilannut samoja maisemia jo vuosikymmeniä?

Tätä ihmettelin, kunnes tajusin katselevani tuttuja paikkoja eri vuorokauden aikaan. Päiväsaikaan Tukholman lähisaaretkin näyttävät aivan erilaisilta. Kaisa, minä ja muutama muu kauneustoimittaja oli kutsuttu tutustumaan Viking Gracen I love me -risteilyyn, jonka ohjelma oli tulvillaan kauneus- ja hyvinvointiteemoja.

1 Poikkea rutiineista. Vaikka lähtö kotirannasta Helsingistä on helppoa, astu ulos mukavuuskuplastasi. Viking Grace seilaa Turusta iltaisin kohti Tukholmaa, jonne se saapuu aikaisin aamulla. Pysähdys kestää vajaan tunnin, sitten lähdetään takaisin Turkuun. Suosittelen lähtemään jo aamusta kohti Turkua ja haahuilemaan kaupungilla koko päivän. Turku on oikeastikin kuin pikkupariisi ja kiertelyn väärti.

2 Viking Grace on kaunis ja ympäristöystävällinen laiva. Minua miellyttävät erityisesti laivan suuret ikkunat, joista valoa tulvii sisälle pilviselläkin säällä. Laivalla on rauhallista, en ole nähnyt siellä känniörveltäjiä kertaakaan. Myös palvelu pelaa, silloinkin kun on liikkeellä omalla rahalla. Nytkin oli useita perheitä vauvasta vaariin juhlimassa synttäreitä ja valmistujaisia. Etenkin turkulaiset kuulema suosivat laivaa juhlapaikkana. Enkä yhtään ihmettele. Ruoka on hyvää, porukka pysyy kasassa, eikä tarvitse seikkailla yöllä takseilla kotiin. Aamulla on kiva vielä kokoontua yhteen aamiaiselle fiilistelemään juhlia.

gra13

3 Hyvää ohjelmaa. I love me -risteilyllä meitä hemmoteltiin monipuolisesti. Ohjelmassa oli kasvisruokaa, joogaa, kauneusluentoja ja -hoitoja, hyvinvointiluentoja, ostoksia ja rentoutumista hyvässä seurassa. Joogaamaan en polveni vuoksi vielä kyennyt. Risteilyn teema oli houkutellut paikalle monta sporttista tuttavaamme.  Eräs heistä kertoi, että risteily oli täydellinen nollaaminen arjen haasteista, kuin pidempikin rentoutusloma. Hän osallistui kaikkiin kolmeen joogaan ja kiitteli niitä.

gra8

Me Kaisan kanssa rentouduimme Spa-osastolla. Kaisa valitsi Comfort Zone -kasvohoidon, minä -vartalohoidon. Spa-osasto on melko pieni, mutta mukavan ylellinen ja rauhallinen. Hoito kannattaa varata jo matkaa ostaessa, jotta varmasti pääsee nauttimaan. Jos aiot myös saunoa, käy ensin altaissa ja saunassa ja mene sitten vasta hoitoon.

Laivalla on Erik Bruunin julistenäyttely, jota katsellessa tekee kyllä matkan omaan lapsuuteen. Muun muassa Jaffa-pullon ja Pax-pastellien julisteet ovat herran käsialaa, samoin ihana Luonnonsuojeluliitolle tehty Saimaannorppa.

gra4

gra7

gra5

Katselimme näyttelyn Design walkilla, jonka aikana tutustutaan sisustukseen ja kuullaan siitä kiinnostavia yksityiskohtia. Sisustushan on sisustusarkkitehti Vertti Kiven käsialaa.gra11

Hytit ovat kauniita ja sängyt vuodevaatteineen ja tyynyineen hyviä. Tällä kertaa en herännyt edes Tukholman pysähdykseen, vaikka olin suunnitellut meneväni kuvaamaan aamuun heräävää kaupunkia. Onneksi näin sen edellisellä kerralla. Suosittelen piipahtamaan kannella, kun laiva on satamassa.

4 Ruoka on taivaallisen hyvää! Oma suosikkini on Oscar à la Carte -ravintola, onpa kyse aamiaisesta, lounaasta tai päivällisestä. Skandinaavista ruokaa tarjoileva ravintola suosii sesongin mukaista lähiruokaa. Tällä kertaa söimme ihanan äyriäisvadin ja kasvismenuun. Aamiaista tahdittaa elävä pianomusiikki, joka luo ihanan ylellistä tunnelmaa. Myös laivan viinilistaan on panostettu.

gra12

gra6

gra2

5 Edulliset ostokset. Tax free -myymälän hinnat ovat vähintään 25 prosenttia alhaisemmat kuin mantereella onpa kyse sitten vaatteista, kosmetiikasta, ruuasta tai juomista, laivalta kerrottiin.

gra9

Valikoimat ovat yllättävän monipuoliset. Myymälä oli laajentunut edellisestä matkastani. Innostuimme Kaisan kanssa tuoksuttelemaan hajuvesiä etenkin, kun omat hajuvedet olivat jääneet kotiin. Monta ihanuutta löysimmekin. gra10

Seurueemme innostui ostamaan vaatteita, kenkiä ja tietenkin laivan samppanjaa, jonka hinta on puristettu erittäin kilpailukykyiseksi. Sampanjaa myydään laivalla myös laseittain. Maistella voi vaikkapa Seamore Champagne Loungessa, joka sijaitsee ravintola Oscarin vieressä. Siellä on myös laadukas takeaway-viini- ja samppanjamyymälä.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *