Naiselo 45+
Naiselo 45+

5 syytä matkustaa Kööpenhaminaan

Olen käynyt kymmeniä kertoja Kööpenhaminassa niin työ- kuin lomamatkoillakin. Aina olen palannut näiltä matkoilta inspiroituneena. Listasin omat viisi syytäni, miksi reissaan mielelläni  Tanskan pääkaupunkiin.

IMG_9745

1 Tunnelma: Eurooppalaisuus näkyy siellä enemmän kuin muissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tunnelma on kansainvälinen. Tanskalaiset ovat sydämellisiä ja välittömiä. En ole törmännyt siellä turhaan pönötykseen. Ennen vähän pahamaineinen Nyhavn on nykyisin siisti, mutta rento alue, josta löytyy valtavasti ravintoloita.

2 Inspiroituminen: Köpiksessä on  eri kerrostumia ja eri tyylejä. Taidetta ja shoppailua laidasta laitaan. Nykyaikainen halli (Torvehallerne) lähellä Nörreportin asemaa on täynnä ihanaa tarjontaa: kahviloita, lahjatavaroita, kukkia, ruokaa jne.. Kun lähtee Strögetiltä pois, löytyy laadukkaita, pieniä liikkeitä vaikka kuinka paljon. Vaihtoehtoja a ja hintatasoja on laajasti. Museot ovat myös ihania tutustumiskohteita. Keskustassa oleva Glyptoteket on yksi suosikeistani.

IMG_9752

3 Ruoka ja kahvilat: Tanskalaiset sanovat, että muut syövät elääkseen, mutta he elävät syödäkseen. Ja sen kyllä huomaa ravintolatarjonnassa. Laadukkaita ravintoloita on paljon: Michelin-tähditettyjä, mutta myös ilman tähteä – niistäkin saa herkullista ja mielenkiintoista ruokaa. Lähes joka matkalla käyn syömässä Cafe Nordenin (Strögetillä) aamupalan tai tanskalaisia voileipiä. Sen jälkeen ei varmasti ole enää nälkä. Ja entä ne kahviloiden leivokset ja pullat? En ehkä kestä! Ostan usein tuliaisiksi leivonnaisia ja leipää. Haluan viedä palan Tanskaa kotiin.

IMG_4992

4 Tanskalainen design: Rakastan tanskalaista suunnittelua, sen virtaviivaisuutta, yksinkertaisuutta ilman turhaa krumeluuria. Illum Bolighus on oivallinen käyntikohde, jos ei ole paljon aikaa katsastaa tanskalaisia designtuotteita.

5 Lyhyt lento: Kun lento on vain 1,5 tuntia, viikonloppumatkalla ehtii vaikka mitä. Jos vähän seuraa lippujen hintoja, Köpiksen edestakaiset lennot saa jopa alla 100 eurolla. Jos sitten haluaa piipahtaa muuallakin kuin Köpiksessä, etäisyydet ovat lyhyet.

Ihana Kööpenhamina

Kaisa

Kommentit (1)

  1. Anna

    Tarttuvaa sorttia tämä Köpikseen suuntautuva matkakuume…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *