5 syytä matkustaa Mallorcalle

Mallorcan saari on ollut ikiajat kuninkaallisten ja julkkisten suosikki. En ihmettele – kyllä saari muillekin passaa.

1 Ruoka on hyvää. Ruoka-ajat poikkeavat meidän ajoista, joten helpommalla pääsee siirtymällä heti paikallisten ruokarytmiin etenkin jos haluat syödä paikallista ruokaa. Turistipaikat ovat auki koko päivän.

Tapakset ovat herkullisia. Napsi yksi tai kaksi kerrallaan. Hae vasta sitten lisää.

pa8

Illalla kannattaa suunistaa savun mukaan. Hiiligrillillä muhiva liha on todella hyvää.

pa28

2 Paljon nähtävää. Arkkitehtuuri on kaunista, taidemuseoita on paljon. Katsele kadulla ylöspäin, rakennukset ovat uskomattoman hienoja. Rakennuksista voi bongailla eri aikakausien tyylejä, muun muassa goottilaista, renesanssia ja espanjalaista art nouveauta. Käy katsomassa Palman Le Seu -katedraalia, jonka korjaussuunnitelman on tehnyt Antoni Gaudi. Piipahda myös Joan Mirón museossa.

pa11

Palman vanhankaupungin kujat ovat kapeita.

pa10

3. Vesi on kirkasta ja maisemat upeita.

pa3

4. Helppo liikkua. Saari on loppujen lopuksi aika pieni. Vuokraa auto, se on edullista. Tiet ovat hyvässä kunnossa. Jos myös sinä olet hyvässä kunnossa, miksi et vuokraisi polkupyörää. Reitit on merkitty hyvin ja autoilijat kunnioittavat pyöräilijöitä. Vuoristoteiden nousut antavat haastetta vaativallekin pyöräilijälle.

Julkinen liikenne on sujuvaa. Bussimatka kaupungin sisällä maksaa parisen euroa. Myös muihin kaupunkeihin on sujuva bussiliikenne.

pa29

Rannikkokaupunki Solleriin voi puksutella vanhalla höyryjunalla oliivi- ja appelsiinipuulehtojen läpi.

pa4

Jatka matkaa historiallisella raitiovaunulla satamaan saakka ja syö lounas siellä.

pa31

Paluumatka kannattaa tehdä veneellä, jotta saa myös merimaisemaa reissuun mukaan.

5. Kaunis luonto. Maasto on vaihtevaa, alankoa ja pieniä vuoriakin löytyy. Kukkia on maaseudulla kaikkialla. Meno on rauhallista, kunhan vältät saaren pohjoisosan bilekaupunkeja.

pa26

pa27

Ja onhan Mallorcalle helppo mennä. Helsingistä on suoria lentoja, lentoaika noin neljä tuntia. Matka kannattaa varata mahdollisimman ajoissa, jotta varmasti saa lennon silloin kun haluaa.  Ja kuten muuallakin, sesongin ulkopuolella on edullisempaa ja rauhallisempaa. Minä olin saarella toukokuun alussa, eikä ruuhkia ollut.

Sini

 

Kommentit (1)
  1. Kaisa Saarentola
    13.7.2017, 11:29

    Olen samaa mieltä kanssasi, että Mallorca on upea lomasaari. Upea ja vaihteleva luonto, paljon pyörätietä ja vuokraamoja , upeat rannat ja hyvä ruoka 🙂 Ollaan oltu Tapsan kanssa ja kaksi kertaa kun espanjassa asuvana Malagasta lennot voi saada 40e sivu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *