Naiselo 45+
Naiselo 45+

5 vinkkiä – Näin pidät ihon nuorekkaana ilmaiseksi!

Jos silmät ovat sielun peili, on iho kehon peili. Huono elämänlaatu näkyy ja tuntuu taatusti myös ihossa. Jos haluat hehkeän ihon, rukkaa ensin elintavat kohdalleen ja jatka huolellisella ihonhoidolla. Älä lannistu hetkessä, muutos vie aikaa, samoin uusien elämäntapojen muuttuminen rutiiniksi. 

1 Suojaa auringolta
Aurinko vanhentaa ja rypistää ihoa kaikkein eniten. Jos et halua ryppyjä, pigmenttiläiskiä tai löysää ihoa, käytä aurinkosuojaa aina auringossa ollessa. Aloita jo heti nyt, kun aurinko vähänkin pilkistelee. Suoja iho myös kaupungilla, vaikka vain piipahtaisit ulkona.

viinimaistelu2
Käytä aurinkosuojaa, vaikka aurinko ei aivan kirkkaalta taivaalta paistaisikaan.

2 Ulkoile päivittäin
Iho kaipaa happea ja liikuntaa, joka tehostaa iholle ravintoa kuljettavaa verenkiertoa. Ulkoile happipitoisessa puhtaassa ilmassa. Mene mieluummin metsään kuin kaupungin saasteisille kaduille. Metsässä myös mieli rauhoittuu ja ilmerypyt loiventuvat.

Metsän siimekseen sammalmatolle tekisi mieli mennä köllöttelemään.
Metsän hämyiseen siimekseen sammalmatolle tekisi mieli mennä köllöttelemään.

3 Syö monipuolisesti
Antioksidantit estävät ihoa vanhentavaa hapettumista. Ne myös suojaavat ihoa ja jarruttavat pigmenttihäiriöiden syntymistä.  Syö värikkäitä marjoja ja kasviksia. Tarvitset flavonoideja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, entsyymejä ja aminohappoja. Älä unohda probiootteja, sillä ne auttavat suolistoa pysymään kunnossa. Hyvinvoiva suolisto näkyy ihossa kuulautena ja kirkkautena. Iho tarvitsee myös rasvaa, kuten kasviöljyjä ja luomuvoita. Hyviä rasvoja saat myös pähkinöistä, siemenistä.

Tarkkaile myös ruuan kokonaismäärää, lue lisää TÄÄLTÄ

Iho3
Mitä värikkäämpi ateria, sen monipuolisemmin saat ravintoaineita.

4 Nuku tarpeeksi
Kauneusunet, mikä ihana syy ottaa pikku torkut keskellä päivää. Jo vartti riittää! Älä ota lisäaikaa arkeen yöunista. Liian vähäinen uni, stressi ja uupumus näkyvät ihossa sameana värinä, tummina silmänalusina ja ihon veltostumisena. Iho kuivuu ja ihon suojauskyky heikkenee.

ikea-sanky
Rauhoita makuuhuone nukkumiselle.

5 Lopeta tupakointi
Tupakointi tai tupakan savu on auringon jälkeen pahin ihon vanhentaja. Tupakointi tai hengailu tupakansavussa heikentää pintaverenkiertoa ja lisää solujen toimintaa häiritsevien vapaiden radikaalien toimintaa.  Tupakointi lisää myös ihon veltostumista ja kimmoisuuden heikkenemistä. Tupakoivan iho näyttää yleensä noin 10 vuotta vanhemmalta kuin tupakoimattoman. Mieti myös rahanmenoa – mikään ryppyvoide ei kykene korjaamaan tupakoinnin aiheuttamia ikääntymisjälkiä ihossa.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *