Näin pidät ihon nuorekkaana ilmaiseksi – 5 vinkkiä

Ihon laatu on perimän sanelemaa 80 prosenttisesti. Lopulle voit itse tehdä jotakin. Rukkaa ensin elintavat kohdalleen ja jatka hoitoa huolellisella ihonhoidolla.

viinimaistelu2

1 Suojaa auringolta
Aurinko vanhentaa ja rypistää ihoa kaikkein eniten. Jos et halua ryppyjä, pigmenttiläiskiä tai löysää ihoa, käytä aurinkosuojaa aina auringossa ollessa. Myös kaupungilla, vaikka vain piipahtaisit ulkona.

2 Ulkoile päivittäin
Iho kaipaa happea ja liikuntaa, joka tehostaa iholle ravintoa kuljettavaa verenkiertoa. Ulkoile mieluusti happipitoisessa puhtaassa ilmassa. Mene mieluummin metsään kuin kaupungin saasteisille kaduille.

Iho3

3 Syö monipuolisesti
Antioksidantit estävät ihoa vanhentavaa hapettumista. Ne myös suojaavat ihoa ja jarruttavat pigmenttihäiriöiden syntymistä.  Syö värikkäitä marjoja ja kasviksia. Tarvitset flavonoideja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, entsyymejä ja aminohappoja. Älä unohda probiootteja, sillä ne auttavat suolistoa pysymään kunnossa. Hyvinvoiva suolisto näkyy ihon kuulautena ja kirkkautena. Iho tarvitsee myös rasvaa, kuten kasviöljyjä ja luomuvoita. Hyviä rasvoja saat myös pähkinöistä, siemenistä.

ikea-sanky

4 Nuku tarpeeksi
Älä ota lisäaikaa arkeen yöunista. Liian vähäinen uni, stressi ja uupumus näkyvät ihossa sameana värinä, tummina silmänalusina ja ihon veltostumisena. Iho kuivuu ja ihon suojauskyky heikkenee.

5 Lopeta tupakointi
Tupakointi tai tupakan savu on auringon jälkeen pahin tuholainen. Tupakointi heikentää pintaverenkiertoa ja lisää solujen toimintaa häiritsevien vapaiden radikaalien toimintaa.  Tupakointi lisää myös ihon veltostumista ja kimmoisuuden heikkenemistä. Tupakoivan iho näyttää yleensä noin 10 vuotta vanhemmalta kuin tupakoimattoman.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *