9 faktaa meistä – keitä me olemme

Saimme hauskan blogihaasteen Riia Koiviston blogilta. Tässä postauksessa valotamme hieman taustaamme eli kerromme 9 faktaa meistä. Blogilla on runsaasti uusia lukijoita, jotka eivät välttämättä tiedä paljokaan keitä me, Kaisa ja Sini olemme. Veikkaanpa, ettei kaikki varhaisemmatkaan lukijamme näitä asioita meistä tiedä.

Perustietona ennen 9 faktaa meistä -asiaa. Perustimme Naiselo 45+ -blogin kesällä 2014. Alkuun olimme omillamme, mutta 2016 meidät kutsuttiin Eeva-lehden bloggaajiksi. Ja siellä olemme edelleen.

Naiselo 45+ -bligin Sini ja Kaisa
Naiselo 45+ olemme me, vasemmalla Sini ja oikealla Kaisa

1 Työmme

Olemme tehneet toimittajantöitä vuosikymmeniä ja molemmat olemme myös pitkän linjan yrittäjiä. Toimittajuus näkyy tavastamme käsitellä blogiaiheita. Pyrimme löytämään teille vinkkejä arkea helpottavista asioista, ei niinkään hehkuttamaan omaa elämäämme.

Kaisa on ollut työelämän aikana henkilöstölehden toimitussihteerinä, tiedotuspäällikkönä, ammattilehden toimittajana ja nyt viimeiset 20 vuotta free-toimittajana, erikoisaloina muoti, kauneus, pukeutuminen ja vaatehuolto. Lisäksi Kaisa on kouluttanut yli 20 vuotta muotialan ammattilaisia: myyjiä, pukeutumisneuvojia ja sisäänostajia sekä käynyt luennoimassa erilaisille kuluttajaryhmille. Eevan ja Kodin Kuvalehden lisäksi Kaisan juttuja on voinut lukea lukuisista naistenlehdistä – ja onpa hän vastaillut Helsingin Sanomien Henkaripoliisi-palstalla Armi-nimimerkillä myös lukijoiden pukeutumiseen ja vaatehuoltoon liittyviin kysymyksiin.

Kaisa on tarkka vaateostoksilla.
Vaatekaupassa Kaisa kääntää nutut nurin ja tutkii saumojenkin työnlaadun. Tämä mekko läpäisi tarkistuksen ja päätyi Sinin vaatekaappiin.

Sini on työskennellyt aikuisena pankissa, autovuokraamossa, viestintätoimistossa. Yrittäjänä Sini on tehnyt samanaikaisesti kahta hyvinkin erilaista työtä. Noin puolet työajasta meni tekniseen suunnitteluun erikoistuneen perheyrityksen juoksevien asioiden hoidossa ja toinen puoli toimittajan työhön. Perheyritys on siirtynyt jo uusille omistajille, nyt Sini keskittyy kirjoittamiseen. Tällä hetkellä blogin lisäksi syntyy juttuja, pääosin kauneudesta, Anna-, Hyvä terveys – ja ET Terveyslehtiin.

2 Olemme molemmat äitejä

Hauska yhteensattuma, mutta meidän molempien lapset ovat suurin piirtein samanikäisiä ja kaikki aloittivat työuransa yrittäjinä. Emme kumpikaan myönnä, että olisimme heitä siihen painostaneet!

Kaisalla on yksi tyttö, 34-vuotias Sini (hauska sattuma, että blogikumppani on myös Sini. Puhuessani Sinistä, moni menee sekaisin, kummasta Sinistä on puhe).

Sinillä on kaksi poikaa, iät 33 ja 31. Pojilla on ikäeroa vain puolisentoista vuotta, joten lasten varhaisvuodet menivät ruuhkavuosien sumussa.

3 Olemme alunperin Savosta

Savon mafia rulettaa! Kaisa on Kuopion tyttöjä, muuttanut vuonna 1982 Helsinkiin.

9 faktaa meistä Kuopio
Kaisa on kotoisin Kuopiosta.

Sini on syntynyt Suonenjoella, 50 kilometriä Kuopiosta, muuttanut tosin Helsinkiin 6-vuotiaana. Välillä Sini asui Vantaalla 25 vuotta, mutta palasi Helsinkiin vuosi sitten.

4 Rakastan matkustaa

Kaisan lempikohteita ovat mm. Lontoo, Pariisi, Rooma, Kööpenhamina, Hong Kong – eli kaupunkikohteita, joissa voi kokea ja nähdä kaikkea kivaa. Näistä eniten Kaisa on käynyt Köpiksessä – ehkä 50 kertaa, mutta aika monet niistä matkoista ovat olleet työmatkoja, joissa Kaisa on katsonut vain muotinäytöksiä näkemättä kaupungista mitään.

9 faktaa minusta Köpis
Kööpenhaminan rentous ja mutkattomuus viehättää Kaisaa.

Sini reissaa mieluiten Euroopassa. Kohteella ei ole niinkään väliä, sillä kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Pariisi on aina ihana, asuihan hän siellä nuorena puolisen vuotta. Sini pitää myös Espanjasta, jossa on matkustellut paljonkin. Osasyynä lienee, että hänen äitinsä on asunut maassa jo pitkään. Myös Italia on mieluinen matkakohde, kauneutta, iloisia ihmisiä, hyvää ruokaa.

Kahivittelemassa Pariisissa, Kaisa ja Sini
Päiväkahvilla Pariisissa huhtikuussa 2019. Olimme juuri tutustuneet Yves Saint Laurentin upeaan pukunäyttelyyn.

5 Ikimuistoisin työ

Kaisan on vaikea sanoa, mikä olisi ollut ikimuistoisin työ. Jos nyt jotain pitäisi mainita, niin murrosikäisenä teatterin avustajana esiintyminen Kuopiossa suurella lavalla. Toinen ikimuistoinen – tai ainakin silmiä avaavaa – oli istuminen 8 vuotta Kuluttajariitalautakunnassa käsittelemässä asiantuntijana vaatevalituksia. Siinä vaiheessa viimeistään ruususenpunaiset silmälasit putosivat ja Kaisa tajusi, miten heppoiset tiedot kuluttajilla on vaatteiden hoitamisesta, mutta myös vaatealan ammattilaisten tieto-taidossa on puutteita. Siitäpä syntyi ajatus lähteä kiertämään Suomea ja valistamaan kansaa.

Sini kirjoittaa Anna-lehdessä.
Tässä leikkeessä Sini kertoo kauneustoimittajan työstä

Sini on työskennellyt nuorena reilut 10 vuotta ammattimallina. Siihen sisältyi vaikka mitä: mallina esiintyminen jaksossa, jota suosittu kansainvälinen Lemmenlaiva-tv-sarja oli kuvaamassa Helsingissä supertähtineen. Parin vuoden ajan joka toinen sunnuntai meni avustajana suorana lähetetetyssä Haloo, haloo -tv-ohjelmassa. Ikimuistoisinta taisi kuitenkin olla ruotsalaisen Damernas Värld -lehden muotinäytöskiertue. Kuuden viikon ajan reissattiin pitkin Etelä-Ruotsia linja-autolla. Joka päivä oli eri näytöspaikka.

6 Olen urheillut

Kaisa on ollut suurimman osaa elämästään antiliikkuja. Urheiluksi kelpasi 100 metrin kävely. Kaikki muuttui, kun selkä sanoi suhteensa irti ja yksi kesäloma kului selkäpotilaana. Silloin syntyi päätös lähteä liikkeelle vähän toisella vaihteella. Kaisasta tuli ensin kuntosalifriikki (aamulla klo 6 kuntosalin ovenkahvassa odottamassa sisäänpääsyä). Kun se hulluus tasaantui, Kaisa palkkasi personal trainerin viitoittamaan muillekin liikunnan poluille. Koronan aikana Kaisa on harrastanut liikuntaa kotona nettiohjauksen välityksellä 4-9 tuntia / viikko kuntonyrkkeilystä joogaan, rakkaimpana lajina yin jooga.

Sini on lapsena harrastanut hetken taitoluistelua, sitten tanssia ja juoksua. Juoksipa hän puolimaratoninkin 70-luvulla. Kyseessä oli julkkisryhmä, jonka tarkoituksena oli innostaa suomalaisia juoksemaan harrastuksena. Ryhmällä oli oma valmentaja ja lääkäri, ja juoksutreenien edistymisestä meistä tehtiin juttuja Seura-lehteen. Ryhmä osallistui myös Suomi juoksee -tapahtumaan jollakin etapilla.

7 Rakastan

Kaisa rakastaa läheisten lisäksi ystäviä, teatteria, matkustamista ja iltoja ystävien kanssa. Koronan aikana näistä kaikista on pitänyt luopua. Tosin teatteriesityksiä hän on katsellut netin kautta ja ystäviin ollut yhteydessä videopuheluilla. Sydän suorastaan pakahtuu, kun Kaisa ajattelee 2,5-vuotiasta tyttärenpoikaa, E:tä.

9 faktaa meistä Eepu
Tyttärenpoika E rakastaa mummin työkasseja, joita hän kanniskelee ja sanoo menevänsä kauppaan.

Sini viihtyy parhaiten oman perheen ja muutaman luottoystävän seurassa. Heidän kanssa reissataan penkkiurheilumatkoille taitoluistelun perässä, oopperaan, konsertteihin tai teatteriin. Korona-aikaan on pidetty videoristiäiset, videoviini-iltoja ja videojuoruiluistuntoja. Sini odottaa innolla paluuta oikeisiin tapaamisiin. Livetapaamisia on ikävä!

Sini innostuu.
Sinin penkkiurheiluhulluus menee joskus  hyvinkin isänmaalliseksi. Tässä ollaan Tukholmassa menossa kannustamaan suomalaisia taitoluistelijoita Euroopan mestaruuskisoihin.

8 Harrastan

Kaisa neuloi aikoinaan kaikki villapaitansa. Lapsen synnyttyä se jäi. Kuukausi sitten hän osti jälleen langat ja neuloi ensin liivin ja sitten kolme pipoa. Kaisa ei usko, että neulomisharrastus muuttuu neuloosiksi. Kaisa lukee ja kuuntelee äänikirjoja paljon – aina on vähintään yksi kirja meneillään. Leipominen on ollut Kaisan rentoutumiskeinoista.

9 faktaa meistä leipominen
Jos E on Kaisan luona, usein he leipovat yhdessä.

Sini on hurahtanut viimeksi avantouintiin. Sini oli aiemmin vilukissa ja jossakin vaiheessa ainainen paleleminen ärsytti riittävästi. Kynnys oli siis korkealla aloituksessa. Enää Sini ei palele, ja hän pulahtaa luonnonvesiin ympäri vuoden arkailematta veden lämpötilaa.

9 Minuun eniten vaikuttanut tapahtuma – 9 faktaa meistä

Kaisan elämän vaikuttavimmat tapahtumat ovat olleet tyttären syntymä ja miehen kuolema – elämän ääripäät. Tyttären syntymän ansiosta työ ei ollutkaan tärkein asia elämässä. Se toi uutta syvyyttä ja merkitystä elämään. Miehen kuoleman jakoi elämän kahteen: ennen ja jälkeen -elämään. Tuo tapahtuma on opettanut paljon selviytymisestä ja surusta. Kaikesta voi selvitä.

Lapsenlapsen kanssa ensimmäistä kertaa vaunulenkillä.
Ensimmäistä kertaa lapsenlapsen kanssa vaunuttelemassa.

Sini ei osaa nimetä vaikuttavinta, elämä on antanut paljon kivaa. Upeaa on ollut löytää pitkäaikainen elämänkumppani, saada yhdessä pari lasta ja kokea nyt yhdessä myös isovanhemmuus. Reilu vuosi sitten perheeseen syntyi ensimmäinen lapsenlapsi, ihana pieni tyttö!

Tässä olivat 9 faktaa meistä

Saitko uutta tietoa? Yllättikö jokin seikka?

Sini ja Kaisa

Kommentit (2)
 1. Lady of The Mess
  14.4.2021, 20:48

  Olipa kiva oppia tuntemaan teitä hieman enemmän – tekstistä löytyi monta asiaa, joita en aiemmin tiennytkään. Muutama jopa hieman yllättäväkin;)
  Ihanaa kevään jatkoa teille molemmille!

  1. Hei

   Kiva jos onnistuttiin yllättämään!
   Hyvää kevään jatkoa sinullekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *