Naiselo 45+
Naiselo 45+

Aika kirjoittaa joulutervehdys

Joko olet kirjoittanut joulukortit vai lähetätkö niitä ollenkaan? Vieläkö oikea joulukortti ilahduttaa vai riittääkö sähköinen joulutervehdys?

img_0944

Tätä olen viime päivinä miettinyt, enkä ole tullut sen viisaammaksi. Myös pieni kysely tuttavapiirissä antoi sekalaisen vastauksen. Osa ilahtuu joulukorteista, osa pitää niitä turhakkeena.

Vanhuksilta tuli selkeä vastaus: joulukortit ovat toivottuja. Ne laitetaan esille ja niiden kautta muistellaan lähettäjää. Niinpä ainakin ikäihmisille lähetän kortin. Mutta loukkaantuvatko sitten nuoremmat, kun näkevät kortin vanhuksella, mutta ovat jääneet itse ilman. Tulee mieleen vanha sananlasku: kun yhdelle kumarrat, toiselle pyllistät.

Sen verran olen jo joustanut, että en tänä vuonna lähettänyt perinteistä kalenterikorttia kenellekään, sillä kuulin sen olevan ”niin eilistä päivää”. Vaikka itse rakastan perinteitä, annoin nyt periksi.

Samoin näkyi tekevän moni muukin kalenterikortin lähettäjä. Kun aiempina vuosina olen saanut useammankin kalenterikortin, nyt ei tullut yhtään.

Posti lupaa, että uudella joulun ikimerkillä (0,90 e) varustetut kortit ehtivät jouluksi, kun ne jättää postiin 14.12. mennessä. Sen jälkeen kortteihin kannattaa liimata uusi kotimainen ikimerkki tai 1. luokan postimerkki (1,20 e) ja jättää kortit postiin 21.12. mennessä.

Miten on, lähetätkö sinä joulukortteja vai miten muistat jouluna rakkaita ja ystäviä?

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *