Aikuinen, seniori vai vanhus?

Markkinointiväki näkyy olevan kieliliemessä aikuisen kohderyhmän kanssa. Miten puhutella yli 50-vuotiasta. Aikuinen ei tunnu kelpaavan nuoremmille, meille se kyllä kelpaa.

Kielipulma on nyt ajankohtainen, sillä ilmiselvästi meidän aikuisten ostovoima alkaa houkuttaa. Tänä syksynä lanseerataan yli 40- ja 50-vuotiaille kuluttajille kohdistettuja ihon- ja hiustenhoitotuotteita enemmän kuin koskaan. Niitä esitellessä on monen nuoren markkinointi-ihmisen kieli mennyt solmuun, kun hän on alkanut ääneen pohtia, kuinka puhutella aikuista naista. Siis niin, ettei hän loukkaannu, jos jotenkin viitataan ikään. Mitä ihmettä? Ei se meille ole ongelma.

Katsokaapa kuvia, jotka ovat peräisin Schwarzkopf Professionalin syksyn Age of Beauty Collectionista. Upeita aikuisia naisia ja hyvin hoidettuja sekä kammattuja hiuksia.

Vanhin malleista on yli 80-vuotias, muotisuunnittelija John Gallianon muusa. Iän perusteella naisia nimitettäisiin meillä vanhuksiksi tai senioreiksi. Mutta kun katsoo kuvia, sanat johtavat harhaan. Nämä naiset ovat itsestään huolehtivia, edelleen työtä tekeviä aikuisia naisia.

Mitä mieltä te olette? Kelpaako/riittääkö sana aikuinen vai tarvitaanko lisämääreitä?

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *