Aina on aikaa pienelle lihastreenille

Jos et jaksa lomalla huhkia hikipäissä kuntosi eteen, älä pode turhaan huonoa omaatuntoa. Saimme lukijaltamme, ryhmäliikunnanohjaajalta pari pientä ja tehokasta treenivinkkiä. Tässä niistä ensimmäinen. Katso video ja kokeile.

Tee näin:
Seiso ryhdikkäänä kahdella jalalla. Ojenna toinen jalka taakse  tasapainosi mukaisesti. Pidä tukijalan polvi pehmeänä ja lantio kohti maata. Vedä ojennettu jalka takaisin eteenpäin ja nosta samalla polvi kohti rintakehää. Ota käsillä polvi vastaan, työnnä lantiorullaa hieman eteenpäin ja purista polvea kohti rintakehää hetken, jotta syvemmät vatsalihakset aktivoituvat.

Laske jalka kohti maata toisen jalan viereen. Toista liike joko vuorotahtisesti tai tee muutama harjoite yhdelle puolelle kerralla.

Älä hosu, vaan keskity suoritukseen. Älä myöskään luovuta, jos tasapaino ei heti pidä. Ota aluksi tukea jostakin. Kun tasapainosi kehittyy, tee liike ilman tukea. Muista, että tasapainoa pitää treenata koko iän.

Harjoite parantaa kehonhallintaa, kehittää tasapainoa, keskivartalonlihaksia eli corea ja liikkuvuutta. Lonkan ojennus eli jalan ojennus taakse haastaa pakaran, reiden ja keskivartalon lihakset.

Mitä ylemmäksi vaaka-asentoa kohden saat jalan nostettua, sitä enemmän myös selän ojentaja työskentelee. Samalla corelihakset tekevät työtä, jotta tasapaino säilyy.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *