Naiselo 45+
Naiselo 45+

Älä maastoudu pimeään – käytä heijastinta tai valoja ulkoillessa

Vieraillessani Pärnussa pari viikkoa sitten ihmettelin, kun hotelliin sisäänkirjautuessa sain heijastimen.  Keskellä kirkasta päivää se tuntui oudolta. Syy selvisi myöhemmin illalla.

Ilallisella isäntäväkeni valisti ja kertoi, että Virossa on voimassa vuonna 2011 tullut laki, joka vaatii heijastimen käyttöä pimeässä ja huonon näkyvyyden tiloissa. Mikä nerokas pakko! Pieni heijastin ei ole ylivoimainen asia, mutta voi pelastaa hengen.  Ihme, ettei käyttöpakkoa ole saatu meillä aikaiseksi.

heijastin 2 (2)

I love me -messuilla näimme nämä Heijastavat kädet -malliston käsineet, jotka ovat saaneet muotoilualan Red Dot Award 2017 -kunniamaininnan. Kuvioita on useita, käsineitä lapsille ja aikuisille, naisille ja miehille, valmistajayritys on nimeltään Moiko. 

Sovitaanko, että laitetaan heijastin jokaiseen ulkovaatteeseen roikkumaan jo valmiiksi. Muistetaan myös talutettavat lemmikit, lastenvaunut/rattaat ja polkupyörät!

Varsin hyvin näkyy vilkkuva heijastin, mutta ainakaan itse en sitä aina muista napata erikseen mukaan. Olen myös bongannut heijastavaa suihketta, jota voi suihkuttaa suoraan vaatteeseen ja joka lähtee pois rapsuttamalla tai pesemällä.

Tänä viikonloppuna aion laittaa heijastimia kaikkien takkieni ja käsilaukkujeni kylkeen roikkumaan. Laitathan sinäkin?

Muistathan, että jos heijastin kaikesta huolimatta on unohtunut, ei muuta kuin kännykän taskulamppu päälle ja kännykkä käteen valaisemaan.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *