Naiselo 45+
Naiselo 45+

Älä nostele pukua!

Parin viikon aikana oli kuudet juhlat. Osassa yllättävän monet naiset olivat pukeutuneet iltapukuun tai jopa juhlapukuun (vaikka koodina oli tumma puku). Eikä tässä vielä kaikki. Jotkut nostelivat koko ajan olkaimetonta pukuaan!

juhla-kultamekko
Olkaimeton puku vaatii ylhäältä täydellistä istuvuutta ja harjoittelua.

Kaiken huippu oli pukeutumisesta palkittu henkilö, joka lavalle noustuaan ensimmäiseksi nosti pukuaan – siis lavalla yleisön edessä. Apua!

Jos harkitset olkaimetonta pukua, osta vaate, joka istuu ylhäältä kuin käsine – ei ole liian iso, mutta ei liian pienikään. Jos puku on vähänkään liian suuri, se ei pysy päälläsi. Pienirintaisella tällaisen puvun pysyminen oikealla paikalla on yleensä suurempi murhe kuin rintavalla.

Osta myös kunnolliset, asuun sopivat, olkaimettomat (tai sellaiset, joista voit poistaa olkaimet) rintaliivit, ellei puvussa ole sisäänrakennettuja kuppeja.

Ostamisen jälkeen harjoittele kantamaan pukua, totuttele siihen. Opi luottamaan puvun pysymiseen oikealla paikalla.

Tällainen vaate vaatii hyvää ryhtiä. Muutenhan vaate tipahtaa väärään paikkaan – eikä muutenkaan näytä hyvältä.

Oli todella koomista seurata naisten pukujen nostelua. Älä siis sinä syyllisty siihen.

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Anneriitta

  Puvun nostelu aiheuttaa kyllä myötähäpeää ja pilaa tilanteen tunnelmaa. Olen myös miettinyt, onko välttämättä aina lainkaan paras vaihtoehto kantajalle tuo niin suositulta ja tavoitellulta tuntuva olkaimeton malli. Usein huomaan pohtivani, olisiko jonkinlainen hivenen peittävämpi yläsoa -olematta kuitenkaan keveä, ihastuttava, naisellinen – henkilölle sopivampi. Yläosaton puku on kantajalleen vaativa, joten annoit oikein tervetulleita neuvoja!

  • kaisa

   Hei Anneriitta, kiitos kommentistasi.
   Aika usein olisi parempi vaihtoehto, jos nainen valitsisi jonkin muun mallin kuin olkaimettoman. Harva osaa kantaa sellaista vaatetta tai istuvuus ei ole täydellinen, jolloin syntyy tarve nosteluun. Ja sehän on noloa.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *