Älä täplity – suojaudu auringolta NYT!

Oppi ei ojaan kaada ja kertaus on opintojen äiti. Tässä siis asiaa, josta muistutamme joka vuosi ainakin kaksi kertaa. Lomahangille tai etelän aurinkoon suuntaava: onhan aurinkosuojavoide mukana matkalaukussa?

pigmentti

Vaikka aurinko ei kotimaassa välttämättä helotakaan kirkkaana taivaan täydeltä, näkymättömät ultraviolettisäteet puskevat kyllä jo iholle hentoisten pilvienkin läpi. Ne aktivoivat jo nyt pigmenttiläiskien muodostumista. Etelän auringossa suojaaminen jarruttaa myös ihon palamista.

Erityisen tarkkana on oltava, jos olet hoidattanut ihoasi lähiaikoina laserilla tai hedelmähappokuorinnoilla. Niiden jäljiltä iho on suojattava hyvin UV-säteiltä myös pilvisempänäkin päivänä.

Auringolta suojautuminen viivästyttää myös ihon valovanhenemista eli ryppyjen muodostumista. Jos olet satsannut hyvään ihonhoitoon, tuloksia ei kannata tuhota auringolla. Se nimittäin vanhentaa ihoa eniten!

Jos loma on vasta viikkojen päässä, aloita sisäisen suojan vahvistaminen syömällä paljon antioksidantteja sisältäviä betakaroteenikapseleita. Herkkähipiäiset kertovat, että iho kestää paremmin aurinkoa niiden ansiosta.

Jos aurinkosuoja unohtui lomavarusteista, kerrosta kasvoille meikkituotteita, joissa on aurinkosuoja. Esimerkiksi kuvan Jane Iredale Mineraalimeikissä on suojakerroin 30.

Muista suojata myös huulet. Palaneet huulet ovat kivuliaat ja voivat pilata muuten kivan lomareissun tai estää pusuttelun lomaheilan kanssa.

Ulkoillaan ja nautitaan kevään valosta – iho hyvin suojattuna.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *