Naiselo 45+
Naiselo 45+

Apua, söin keittiösomisteen!

Kovasti meitä kehotetaan vähentämään lihansyöntiä ja laajentamaan ruokavaliota vaikkapa hyönteisten suuntaan. Virallisesti se ei vielä ole kotikeittiössä mahdollista, mutta ensi hätään voi tehdä kuten minä – syödä somisteita.

Saimme sirkkapurkin ja siihen sopivan jälkiruokaviinin joululahjaksi. Purkki oli jäädä kaapin kätköihin, kunnes Stockmann Herkku järjesti infotilaisuuden hyönteisistä ja hyönteisproteiineista. Kaisa kirjoitti aiheesta jo aiemmin, jutun voit lukea täältä.

Sirkkakeittiösomistepurkista löytyy pohdintaa, että jos sisällön söisi, siitä voisi tehdä vaikkapa granolaa.

SI5

Me tietenkin kokeilimme. Vain pari ruokalusikallista hunajaa ja oliiviöljyä piti sekoittaa joukkoon. Sitten seos uuniin puoleksi tunniksi.

SI1

Granola maistui hyvältä sekä jogurtin että vaniljajäätelön kanssa. Jälkkärin kyytipojaksi oli Alkossa suositeltu makeaa itävaltalaista makeanhapokasta, hennon jalohomeista ja hunajaista Lenz Moser Prestige Trockenbeerebauslese 2015 -jälkiruokaviiniä.

Hyvä yhdistelmä ainakin näin ensikertaa kokeilleen mielestä. Jos haluat tarjota vieraille jotakin erikoisempaa tai herkutella itse, suosittelen kokeilemaan.

SI4

Aika hauskoja olivat myös testaajien ilmeet, sillä tässä somisteessa sirkat ovat kokonaisina nähtävissä.

Startup-yritys Entocuben valmistamia sirkkakeittiösomisteita myy ainakin Ruohonjuuri. Hyvä lahjaidea!

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *