Argentiinalaisen tangon hurmaa

En ole ennen tutustunut argentiinalaiseen tangoon enkä ole koskaan miettinyt argentiinalaisia ruokia. Johtunee varmaan siitä, etten ole koskaan käynyt tuossa maassa. Nyt pääsin pikaperehdytykselle Silja Linen laivalla.

Silja Linen Helsinki-Tukholma-Helsinki -linjojen laivoilla voimme tehdä pikamatkan tangon tahdissa Argentiinaan. Buenosairesilainen Marcos Ayala ja hänen Tango Company -tanssiryhmänsä esiintyvät molemmilla laivoilla joka ilta 30.11.2019 saakka. 

Tango Buenos Aires -show viihdyttää.

Naiselo45+ osallistui Silja Linen mediamatkalle, jonka aikana näimme kaksi erilaista tangoshowta ja maistelimme argentiinalaishenkisiä ruokia. Lisäksi saimme kuulla tangovirtuoosi Marcos Ayalan haasetattelun. Sokerina pohjalla oli yksityinen tangotunti, jonka opettajina toimivat tanssiryhmäläiset!

Laivayhtiön viihdepäällikkö Kati Heiniö kertoi, että pari vuotta sitten hän sai kollegaltaan vinkin Marcos Ayalasta ja tämän tangoryhmästä. Kati matkusti Argentiinaan katsomaan ryhmän showta ja vakuuttui sen sopivuudesta laivalle. Neuvottelujen jälkeen sopimus syntyi, ja nyt syyskuun alusta alkaen Marcos Ayala Tango Company -ryhmät esiintyvät Helsinki-Tukholma-Helsinki -reiteillä, molemmilla laivoilla.

Tällainen kolmen kuukauden pesti on tanssiryhmille uutta. Yleensä ryhmät ovat lyhyemmän aikaa kohteessa ja jatkavat sitten matkaa johonkin toiseen maahan. Siljan laivoille ryhmäläiset tulivat Israelista.

Marcos kertoi, että hän pystyy samaistumaan tangoon, koska tangossa on paljon argentiinalaisuutta, kaihoisuutta, surumielisyyttä ja lisäksi kaikki ylikansalliset tunteet: rakkaus, erotiikka ja kaipaus. Marcos Ayala on uudistanut aragentiinalaista tangoa, jotta nuoretkin kiinnostuisivat tangosta. Esitykset ovat yhdistelmä perinteistä tangoa ja showtanssia.

Risteilypäällikkö Tiina Tähtinen haastatteli Marcos Ayalaa.
Marcos Ayala on uudistanut aragentiinalaista tangoa.

Tangoaskelin

Lyhyen haastattelun jälkeen meidän ryhmällä oli yksityistunti, jonka aikana median edustajat oppivat argentiinalaisen tangon perusaskeleet. Valitettavasti en voinut osallistua tähän tuntiin, koska olin aamulla telonut varpaani siihen kuntoon, että varvas oli mustana, turvonnut ja kipeä. Seurasin kuitenkin tanssituntia. Tanssiopettajien esimerkit näyttivät helpoilta, mutta huomasin, että ne askeleet, tauot ja ristiinastumiset eivät olekaan niin helppoja kuin näyttävät ammattilaisen tanssimina.

Kaikilla matkustajilla on mahdollisuus päästä ilmaiselle tanssitunnille, jotka järjestetään alkuillasta. Kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus, vaikka omaa tanssikumppania ei olisikaan mukana.

Marcos Ayalan (takana) tanssiryhmäläiset opettivat meidän ryhmälle argentiinalaisen tangon perusaskeleet.
Meidän porukka tanssiopissa.
Tanssitunnin jälkeen otettiin tanssijoiden ryhmäkuva.

Näyttävä show

Näimme risteilyn aikana kaksi erilaista tangoshowta. Vauhtia, dramaattisuutta, näyttäviä nostoja ja kohtalokasta tunnelmaa. Me kaikki olimme aivan haltioissamme ryhmän taidoista – emmekä olleet ainoa innostuneet. Ihan selvästi muutkin katsojat pitivät näkemästään. Molemmat noin puolituntiset showt ovat elämyksiä. En muista koskaan nähneeni niin vauhdikasta ja taidokasta esitystä laivalla. Huh!

On hienoa, että molempina iltoina oli eri show. Lisäksi tanssiryhmäläiset pitivät pienet esittelyshow alkuillasta. Näin matkustajilla on mahdollisuus nähdä jopa neljä erilaista versiota.

Showta on vaikea kuvailla sanoilla. Se on nähtävä!

Marcos Ayala ja naistanssijat.
Näyttävät puvut vaihtuivat tiuhaan tahtiin.
Lavalla nähtiin dramaattisuutta ja näyttävyyttä.
Tango sai aivan uuden merkityksen.

Argentiina lautasella

Keittiöpäällikkö Juha Tamminen kertoi, että argentiinalaishenkistä menuta suunniteltaessa hän huomasi, että Argentiinassa syödään paljon naudanlihaa. Monet ruuat ovat saaneet vaikutteita muiden maiden ruokakulttuureista.

Jos mieli tekee jotain pientä esimerkiksi tapaksia, laivalla on tarjolla argentiinalainen snack menu, muutama pieni herkku vähän yli kympillä. Sellainen sopii alkuiltaan, jos tarkoitus olisi ruokailla myöhemmin.

Herkulliset tapakset herättivät ruokahalun.
Ceviche jättikatkaravuista, papayasta ja avokadosta.
Lohiceciche, avokadoa ja limeöljyä.
Asado Dry -age entrecôte, chimichurrivoita, paahdettuja tomaatteja ja maalaisranskalaisia.
Lampaan karetta, timjamikastiketta ja paahdettua bataattia.
Dulce de leche, hedelmä-marjasalaattia ja vaniljajäätelöä.
Passionhedelmäsorbettia ja oliivimursketta.

Jos olette menossa Siljan laivalla Tukholmaan 30.11.2019 mennessä, älkää missatko tangoshowta ja menkää rohkeasti laivan tanssitunnille.

Kaisa

matkailu ruotsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *