Arka ja ylellinen kashmir

Paukkupakkaset tulevat. Kashmir pitää lämpimänä.

Kashmir on yksi lempimateriaaleistani. Lämmin, pehmeä ja ylellinen, mutta myös hyvin arka.

Kashmirkuitua saadaan samannimisestä vuohesta. Vuosittain yhdestä eläimestä saadaan niin vähän kuitua, ettei siitä saa yhtä aikuisten neulepuseroa.

kashmirneuleet2

Arasta materiaalista valmistettu neule ei pidä ulkoisesta hankauksesta. Vaatteeseen tulee helposti nyppyjä. Unohda siis olkalaukku, pitkät istumiset karheapintaisella tuolilla, raapivat kaulakorut tms.

Jos neuleeseen on tullut pillinkiä, nyppyjä, älä turmele neulettasi nypynpoistajalla, joka helposti rikkoo kuidun pinnan. Sen jälkeen vaatteeseen tulee entistä helpommin nyppyjä. Käytä ns. kashmiskampaa, mutta sitäkin hellästi, aivan kuin ilmassa liikuttelemalla.

kashmirkampa

Koska kashmir on kallis kuitu, usein valmistaja on laittanut vaatteeseen myös muita kuituja: villaa, polyamidia, elastaania ja/tai akryyliä. Kokemuksesta voin sanoa, että tekokuitujen sekoittaminen kashmirneuleeseen tietysti laskee tuotteen hintaa, mutta myös nyppyjen mahdollisuus lisääntyy – ja niitä on selvästi vaikeampi saada pois kuin luonnonkuitutuotteesta.

Tuuleta kashmiriasi, mielellään joka käytön jälkeen. Jos neule on likainen, pese se. Yleensä sille suositellaan pesua käsin. Unohda liotus. Käytä vettä paljon ja käytä villanpesunestettä, jonka pH-arvo on 7. Kuivata neule tasolla.

Kaisa

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *