Askartelin valohimmelin

Ihastuin valohimmeleihin jo kesällä, kun kävin Kenkäveron pihalla olevan aitan ylisillä. Aitta oli pilkkopimeä ja sen katossa roikkui useita erilaisia valohimmeleitä. Näky oli lumoava. Jo silloin ajattelin ostaa tarvikepaketin ja koota oman himmelin.

Tämän kookkaan  valohimmelin näin heinäkuussa Kenkäveron piha-aitan ylisillä. Hämärää oli, siksi kuva on hieman epäterävä, mutta kyllä siitä idean saa.

 

Totta kai asia kesällä unohtui. Kun kävin nyt talviaikaan samassa paikassa visiitillä, asia tuntui ajankohtaiselta. Kun vielä melko helponnäköinen ja pienikokoinen himmelitarvikepaketti oli tarjouksessa, ostin yhden paketin mukaan.

Kaikki tarvittava ja ohjeet, vierailuni aikaan tarvikepakkaus oli tarjouksessa, 39 e,  normaalihinta on 59 e.

 

Pakkauksessa on kaikki tarvittavat osat ja ohjeet. Tai no, ensimmäinen tenkkapoo tuli siimakiepin kanssa. Miten siitä saa siiman kulkemaan osissa sotkeutumatta. Varmaankin ihan yksinkertaista, mutta minä sähläsin siiman isoksi mytyksi alle aikayksikön. Tässä vaiheessa mieheni siirtyi hiljaa toiseen huoneeseen, kun alkoi ärräpäitä kuulua solkenaan.

Jatkoin sitkeästi ja kas, himmeli alkoi näyttää siltä kuin ohjeessa. Sen verran aikaa meni, että jätin sähköistyksen aamuun.

Kun aamulla aloin jatkaa kokoamista, huomasin heti, että olen koonnut pari kohtaa väärin ja himmeli oli muotopuoli. Ei kun purkamaan. Onneksi vain pari solmukohtaa. Jälkeenpäin kuulin kollegaltani, että putket olisi kannattanut numeroida maalarinteipin avulla.

Onneksi maltoin lukea pujotusohjeen tarkkaan, valojohto piti ensin mitata ja hieman rullata auki tarkkaan pituuteensa.

 

Sitten vain valoketjun pujotus ja valmista tuli.  Niin yksinkertaista ja niin kaunista, mutta jonkin verran sorminäppäryyttä homma vaatii.

Nyt himmeli roikuu työhuoneeni ikkunassa. Aion koristella sen vielä muutamalla kristallinpalasella ja ehkä jollakin vihreällä.

 

Koristelun jälkeen asettelen putket tarkasti, jotta näyttää viimeistellyltä. Himmelin voi laittaa sisälle tai ulos. Mietinkin siirtäisinkö tämän jouluksi kuistille joululoman ajaksi.

Sini

Himmelitarvikepakettia tuottaa Taito Itä-Suomi ry, sitä myyvät Taito-Shopit eri puolilla maata ja löytyypä niitä yhdistyksen verkkokaupasta.

 

 

Kommentit (2)
 1. Tuo valohimmeli olikin minulle ihan uusi juttu. Mutta en usko, että minulta onnistuisi. Tarvitsisin kätevämmän mieheni apua, eli hän tekisi sen kokonaan.

  1. Hei Siru

   Kyllä onnistuisit! Oli yllättävän helppo, kunhan keskittyi. Putkien numerointi auttaa myös.
   Nyt minua hieman himottaa jo isompi himmeli, sopisi mökille vaikka pihapuuhun roikkumaan.

   Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *